Világhírű amatőr zenészek

Világhírű amatőr zenészek

2009.01.08. | Péter Bócsi

Kedvenc színészei, sportolói, írói, de még tv bemondói szinte mindenkinek vannak. Számomra – megszállott zenehallgatóként - az igazán fontos emberek azonban a zenészek. Az összes többi híresség, legyen szó bármilyen egyéb terület képviselőjéről, mind csak utánuk következik.
A világhírű emberek között azonban akad egy olyan csoport, amelynek tagjait nem a zene kapcsán ismeri a nagyközönség, de akik hobbiból elzenélgetnek, elénekelgetnek hol jobban, hol rosszabbul. Nos, őket az őszinte zeneszeretetükért becsülöm. Közülük válogattam egy csokorral.

Az arkansasi szaxofonos - Bill Clinton     

Igaz, őt konkrétan nehéz bármiért is becsülnöm, szóval mondjuk azt, hogy ő versenyen kívül indul, viszont ismertsége talán a legmagasabb. Bár Billy fiú állítólag kimondottan vonzódik a szaxihoz, erről egyértelmű bizonyítékot csak Monica vallomásában találtam. Mivel inkább a zenére koncentrálok most, lépjünk is tovább a „komolyabb” zenészek felé.


A genya zenebohóc - Hugh Laurie    

Hát igen, a nagyszámú fan által imádott House a sorozat alapján tényleg tud köcsög lenni, de közben rendkívül stílusos és szellemes is egyidejűleg. Azt talán kevesebben tudják, hogy a „doki” több hangszeren is elboldogul, előszeretettel bújik a zenebohóc bőrébe, előadásai pedig kimondottan viccesek. Remek a blues paródiája, a zongorán sem ügyetlen, miközben egyszerre gúnyolja Elton Johnt és Axl Rose-t, de a rengeteg ökörködés mellett „normális” előadásra is simán képes. Maximálisan szerethető!


A legendás new york-i - Woody Allen     
  

Az örökké depressziós kis ember igazán sokoldalú: filmjei klasszikusok és rendezőként is komoly sikereket arat. Az én szívembe a közelmúltban azzal lopta be magát, hogy Johansson és Cruz kisasszonyt sikerült belevinnie egy leszbi csók jelenetbe a Vicky, Cristina, Barcelona című új filmjében. A jelenetet látva kicsit csalódott voltam ugyan, azt hiszem, ha én rendezem a filmet, ebből sokkal többet kihoztam volna.
Hősünk zenével is foglalkozik, ki tudja, lehet, hogy terápiás célból nyúlt a klarinét után, de azt mondom, jól tette. A stílushoz annyira konyítok, mint Verebes mágus a modern labdarúgáshoz, de úgy látom, kimondottan színvonalasan fújja. Igaz, szólamát befejezve jellegzetes suta mozgásba kezdve totyog a színpadon, majd rövid áll- és seggvakarás után a nézőknek oldalt fordulva, a földet bámulva kőszoborrá merevedik néhány röpke percre, szóval az előadásmódja minden, csak nem gyilkos. Viszont miután visszatért a Föld nevű bolygóra, simán fújja tovább.
Itt meg leszedált Sólyom Lászlóként szólózik egyet.
Egyébként szerintem Spongya Bob szomszédját, az elcseszett életű, de imádnivaló Tunya csápot egészen biztos, hogy Woodyról mintázták, a lógó orr, az örök elégedetlenség, a klarinét, minden stimmel, baz!

A szerénytelen bájgúnár - Hasselhoff        

Bevallom, őt csak a vicc kedvéért szerepeltetem ilyen jó társaságban. Hogyan is lehetne komolyan venni Davidet? Gyerekként látni a Knight Rider-t és a Baywatch-ot, több mint elég volt ahhoz, hogy sose tudjuk őt elfelejteni. Az a piros gatya és a kvázi sportos testhez képest teljesen elhanyagolt, kilométeres póklábak… brrr! Ami érdekes, hogy Hasselhoff-ot általában színészként ÉS énekesként találod meg a neten. Vagy tucatnyi lemeze jelent meg! Hogy énekesként mégsem hallott róla a kutya sem? Szerinted miért…?
Nem szép más nyomorúságán mulatni, de hírhedt ittas jelenete annyira rock ’n’ Roll, hogy szigorúan pedagógiai célzattal megmutatom. Ezt bizony egy ’87-ben csúcsformában lévő Nikki Sixx sem csinálhatta volna különbül! Jobbulást, Dave! Végül a gyöngyszem videó, figyeld azt a mozgást!
 

 

 A vad sármőr - Russel Crowe  

Russelről rengeteget olvashatsz, a bulvársajtó és a paparazzik nagyon szeretik. Emberünk furán, leginkább néhány csapottal köszöni meg az érdeklődést. Nála ez valamiféle image lehet, azt hiszem. Szóval az a fajta srác, akivel kapcsolatban már semmin nem lepődsz meg. Legalábbis ezt gondolod. Viszont az énekhangja okozhat kellemes meglepetést, ha még nem hallottad! Egyértelműen megnyerő. Ha férfiként ezt nem így érzed, kérdezd csak meg a barátnődet… Engem szegény Jeff Healeyre emlékeztet mind a hang, mind a dal, persze a zseniális gitárhangok nélkül.
Az ember fazonban is hozott már ezt-azt, zenében is sokszínű. Ezen a fellépésén például laza cowboyként bizonyít.




A visszahúzódó basszer - Keanu Reeves  


Aki csak a filmjeiből ismeri, meglepődhet, az igazi rajongói biztos kívülről fújják, hogy Reeves egészen komolyan vehető zenekaros múlttal rendelkezik. A Dogstar nevű zenekarral több lemezük is megjelent, és azt kell mondjam, hogy ez már az a szint, amire még zenészként is büszke lehet az ember. Persze mondhatjuk, hogy a hírnév, meg a pénz, és ebben biztos van is valami. De akkor is, ez a muzsika vállalható. Nézd csak meg, hogy milyen sikonyálást rendeznek a kis japcsi csajok Keanut látva! Könnyen lehet, hogy a keleties fizimiskája is bejátszik, hogy ennyire csípik, nem tudom. Egyébként a rajongói beszámolók szerint a koncerteken egymást tiporták a jobbnál jobb puncik, szóval Reeves zenekarában trógerolni nem ugyanaz lehetett, mint egy szürke pénzügyi kontroller munkakörben sínylődni, nekem elhiheted. 


Az eszement komikus - Jack Black 


Imádnivalű fazon! Ha valaki, hát ő biztosan szereti a zenét! Ráadásul a rockot. Másképp nem tudta volna megcsinálni a Rock Sulit, sem megalapítani a Tenacious D nevű félig komédia-félig komoly rock zenekart.
De ha ez nem elég meggyőző, csak meg kell nézni, hogy mit művel a fickó a színpadon a hakni bandájával. Biztos ismeri a mondást, miszerint, ha szeretnél egy zenekart, végy egy jó dobost (ez valami olyasmi aranyköpés, mint a fociban a „végy egy kapust”), mert ő talált egy nem gyengét. Dave Grohl sokáig bírja komoly pofával, de a végén persze már szétröhögi magát a dob mögött ő is.
A Foo Fightersszel biztos nagyon egymásra találtak, mert több közös produkciójuk is fellelhető. Itt például a Back in Black-et hozzák meggyőzően, persze Jack itt is fenomenális. Ilyen újévköszöntőre én is kapható lennék!

A punk ringyó - Juliette Lewis   

Nálam az „amatőr” zenész kategóriában ő viszi el a pálmát. Igaz, amit ő csinál, az már nehezen nevezhető amatőr zenei produkciónak, de ha úgy vesszük, alapból mégis csak színésznőről beszélünk.
A címzést amúgy bóknak szántam, és fogadni mernék, hogy ez a nő annak is venné! Juliett kisasszony nagyon erős filmekben játszott – tegyük hozzá, többnyire szenzációsan. A Rettegés fokában még egy szende szűz lánykát alakít, hát, a színpadon látva őt, még nagyobb elismerést érdemel a színészi teljesítményéért. A csaj állítólag Brad Pittel járt jegyben, de azt hiszem, kiskanállal falta fel Brad fiút a cafka, úgyhogy házasság nem lett belőle. Így legalább több ideje maradt a zenekaráre (Juliette and the Licks). Ez a banda, a többieket nem lebecsülve, bizony csak róla szól. Juliette nem gyengén hozza a rock sztárt a koncerteken, színpadi produkciója, vadsága néha már Curt Cobain-t idézi. Talán nem véletlenül van olyan érzésem, hogy ha 25 évvel korábban születik, már ő is rég Hendrixszel és Joplinnal játszana egy csapatban… Mindenesetre azt kell mondjam, tökösebb a legtöbb férfi kollégánál, egyszerre vad és érzéki, lehengerlő előadó, és még a dalaik is teljesen rendben vannak!
Nézd csak meg a dallamos Purgatory blues-t, pimaszul mocskos és szexi Shelter your needs-et vagy Juliette forró csókját (Hot kiss) az alábbi videón. Várhatunk-e többet egy színésznőtől? Aligha.
 

 

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr4854951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.01.08. 10:33:51

Ejnye-bejnye, direkt küldtem mailt, hogy Bruce Willis ne maradjon ki ...

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.01.08. 10:40:51

@mavo: Párszor elhúzta a terroristák nótáját, de amúgy min játszik?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.01.08. 11:03:41

@nosferato:

ének és szájherfli. Saját (rythm &) blues zenekara van.

Amúgy meg:
www.youtube.com/watch?v=mH068zlGQI8
www.youtube.com/watch?v=nDXkd2NyCCE

és a végére egy durva poén, ezt KÖTELEZŐ megnézni:
www.youtube.com/watch?v=ysiT0P6OtvU

rettentó 2009.01.08. 11:11:12

"gúnyolja Elton Johnt és Axel Rose-t"

Persze, meg Jymmye Hendryxet :-)
Utoljára az 1992-ben lehetett ilyeneket olvasni, hogy "Axel Rose".
Csak azért, mert engem ugyanitt leszúrtak a "Freddy" Mercury-ért :-)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.01.08. 12:05:42

Bruce óriási :) Kicsit feszkós voltam, hogy mit játszik majd, mert könnyen be lehet égni, de technikai hiányosságait 6-7 hangból és egyféle hajlításból igen jó érzéssel megoldotta! Yippie kay-yay, motherfucker!

Axl-t javítottam :) Axl Foley-ra. Akszli.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.01.08. 13:20:30

@nosferato: Ha olyan béna lenne, csak nem eresztették volna össze BB-vel Billyvel ...

miezitt (törölt) 2009.01.08. 14:07:12

A Hugh Laurie géniuszi! Legnagyobb a Mistery c. szama:
www.youtube.com/watch?v=__DrJI7mTHQ

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.01.08. 14:15:42

Russelnek tényleg elég jó hangja van.

KopaszMercis 2009.01.08. 14:20:08

Ez a dave grohl kibaszottul erti a dolgat

Ripacskodni meg jol is lehet, ezt Jack Black megmutatta nekunk!

Spidermike 2009.01.08. 14:33:50

Bud Spencer zongorázik (Nyomás utána), hegedül (Fél lábbal a Paradicsomban) és szaxizik (Nincs kettő négy nélkül).

nehogymárne 2009.01.08. 14:44:32

ha igazi kontrasztot akartok keressétek ki a hálón Steven "százarcú" Segalt.

meg fogtok lepődni.

(jó, mondjuk ahhoz a szinészi játékhoz képest egy erős boci-boci-tarka is nagy dobás, de... nem lövöm le a poént)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.01.08. 15:00:02

Mi az, hogy pókláb?

David Hasselhoff zenei karrierjét nem ismerni... Ejnye-bejnye! A németajkú világ háziasszonyai nem is vennének emberszámba.

Mellesleg színészként is furcs feltüntetni. A Knight Rider kult, de nem az óriási színészi teljesítmények miatt.

Egyébként Mel Smith (angol humorista) morfondírozott arról, hogy a rockzenészek mind filmszínészek akarnak lenni, a színészek meg mind rockerek. De az egész világnak jobb, ha maradnak a kaptafánál. Azért ez itt nem mindenkire igaz.

brutusbrutalis 2009.01.08. 15:01:55

Clinton olyannyira szeret szaxofonozni, hogy amikor Budapesten járt tavaly előtt, a Szent István bazilikánál sétálva meglátott egy szaxofonos utcazenészt, odament hozzá és elkérte a szaxofonját, hogy kipróbálhassa. Mindez azért is volt különösen izgalmas, mert az utcán kb 10-15 biztonsági ember gyűrűjében közlekedett.

És Bud Spencer is tényleg zenél, bár ő talán nem is annyira amatőr.

Mindkettőjük autogramja megnézhető itt:
autogram.blog.hu/2008/11/03/bill_clinton_magyarorszagi_latogatasai
autogram.blog.hu/2008/10/29/talalkozas_bud_spencerrel_romaban

katácska! · https://www.facebook.com/kata365 2009.01.08. 15:02:10

Két legyet egy csapásra. Kylie Minogue és Jason Donovan. Kylie-nak lehet a zene volt előbb, de a srácnak tuti a sorozat.

filmsorozat (Szomszédok - az ausztráliai)
www.youtube.com/watch?v=Sd9hqle2zJA&feature=related

majd nóta
www.youtube.com/watch?v=CR3pQpqeqSc

2009.01.08. 15:17:50

"A texasi szaxofonos - Bill Clinton"
Clinton nem texasi, hanem arkansasi. A texasi az Bush. Azért van egy kis különbség köztük...

rettentó 2009.01.08. 15:35:23

Van még egy hiba a cikkben. A " Curt Cobain". Ez azért már elég durva :-) Csodálom, hogy eddig senki sem szólt. Én is csak most olvastam végig :-)

a_tom 2009.01.08. 15:37:54

Egyszer letöltöttem valami Best of 80's válogatást. Volt benne Hasselhoff is....

Péter Bócsi 2009.01.08. 15:52:38

Válasz wowww-nak: ez úgy tűnik, tényleg tárgyi hiba, tanárnő, egy jegy kapásból ugrik! Nem is keresek mentséget.

Válasz rettentó-nak: itt már nem annyira egyértelmű a helyzet. Amennyire én tudom, Curt/Kurt maga is hol így, hol úgy írta a nevét. Tény, hogy a neten több találatod lesz "Kurt"-re, de szép számmal kapsz találatokat "Curt"-re is.
Aki el szeretne ebben mélyülni, annak ajánlok egy igazán jó könyvet a témában: Charles R. Cross - A mennyeknél súlyosabb.

Amúgy a szigorú zsűri arra ösztönöz, hogy még alaposabb legyek legközelebb.
Remélem, az észrevételektől függetlenül azért tudtátok élvezni az írást.

Esetleg valaki, aki szerint Hasselhoff apja még egy "f"-fel írta a nevét?:)

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2009.01.08. 19:26:32

Bill Nighy brit színész, akit ezennel tiszteletbeli bukott rockzenésszé fogadok:

Ezt biztos mindenki ismeri :)
www.youtube.com/watch?v=HwvABpSWYDU


Ezt talán nem, de ütős:
www.youtube.com/watch?v=BX2T2pUJfJw

És egy bonus track, csak nagyon beteg embereknek:
www.youtube.com/watch?v=pqOyZbM4yWo

Bereczki Zoltán · http://miskolcblog.blogspot.hu/ 2009.02.24. 00:01:12

Nagy kedvencem, Billy Bob Thornton is kimaradt:
www.theboxmasters.com/
Ami meg Jack Black-et illeti, zseniális, ahogy a Pop csajok satöbbi végén a Let's Get It On-t énekli.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása