Hét dala: Rolling Stones - Anybody seen my baby

Hét dala: Rolling Stones - Anybody seen my baby

Hét dala: Rolling Stones - Anybody seen my baby

Album: Bridges to Babylon, 1997.

Miért ez? Egyáltalán nem vagyok rajongója a Rolling Stonesnak, de ez mégis egy "bármikor meg tudom hallgatni" típusú dal, avagy maga a pusztába kiáltott szó. Egy veszélye van: utána sokáig kiabálom, hogy enibádiiiii szííííín mááááj béééébiiiii....mint most.

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr1997039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.03.12. 10:25:54

Furcsa jelenség így a távolból ez a Stones. A szülők arról beszéltek, hogy ahogy az illésesek és az omegások nem tudtak egymásra hangolódni, úgy a Beatles és Rolling hallgatók sem borultak mindjárt egymás keblére. Más feeling, de nem érzek olyan gyökeres különbséget, mint mondjuk a fortunás funky hallgatók és a grunge-osok,

Engem elég kevés számmal tudtak meggyőzni arról, hogy méltóak arra a pozícióra, amit egyesek szívében elfoglalnak. Nyilván ezek slágerek, amikkel albumok végighallgatására, és a munkásságukra való odafigyelésére ösztönözték az embereket. NEM a Satisfactionre gondolok, ami szerintem legalább olyan botrányosan gyenge teljesítmény, mint az omegától a Petróleum lámpa, az ötlettelenség sikerességéről szóló előadást remekül lehetne velük illusztrálni.

Ami nálam betalált, az inkább a Miss You c. szám, de az nagyon, különösen a disco verziója (ami ugyanúgy 78-as, mint az eredeti):
www.youtube.com/watch?v=PH80IG9Rn7s

Ebben vannak kultikus elemek, amitől végül jó szemmel nézem, hogy begyalogoltak a környező +/- 15 év halhatatlanai közé. Amitől olyan ez a szám, hogy erre hasonlíthatnak más zenék, de nem ez hasonlít más zenékre.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.03.12. 10:34:01

FOR SÚR, hogy a Stones-nak van a rocktörténelem legrosszabb gitárosa és talán legunalmasabb dobosa IS!

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2009.03.12. 10:50:35

Ami azt illeti, a Stones-nak én sem tudom végighallgatni egyetlen sorlemezét sem, de a best of-ok alapján sok nótájuk van, amit imádok és amit játszottam is. Ha már a lírai vonulatnál tartunk: ha híres nótát kell választanom tőlük, akkor Angie (ezt a Láger Rádió rongyosra játszotta) és Lady Jane, ha pedig kevésbé ismertet, akkor Blinded By Rainbows ("Did you ever feel the pain..."). Ha zúzós dal kell tőlük, akkor pedig Paint It Black és Jumping Jack Flash.

ulver 2009.03.12. 14:52:21

Egy időben ment a rádióban rendszeresen. tetszett nagyon, de nagyon sokáig nem tudtam megszerezni.
Naygon fülbemászó, pedig egyszerű, mint egy pont. talán ezért jó.

anibadiszínmájbébi

mellesleg elég sok töltelék számuk van, mondjuka reflektor magazinostól a falra mászom (undercover the night, vagy valami ilyesmi)

altero 2009.03.12. 15:49:37

Jó ez a szám, én is nagyon szeretem. Talán jobban elfért volna Jagger Wandering Spirit lemezén, mert annyira nem is stones-os.
A Paint It Black viszont állat, és nekem a Satisfactionnel sincs semmi bajom (ahogy a Petróleum lámpával sem, szerintem még mindig bőven veri a legtöbb silávszmíjeejeejee Beatles slágert).

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.03.12. 17:36:05

@ulver: váhá :)) "Rolling Stones - Undercover of the night". Nem tudtam, hogy Hírháttér, Körzeti Stúdiók, Családi kör, Ablak, Nulladik típusú talkálkozások, vagy mi a túró lehet... mióta van az RTL-en ez a Reflektor nevű borzalom, teljesen kiment a fejemből, hogy volt korábban hasonló nevű műsor. Aztán még "Új reflektor magazin" is volt, nagyon oldschool főcím egy állóképpel és egy felirattal, még WordArtban sem lehet annyira rondát csinálni :-)

Ennek a végén van kép Bálint Gazdáról (Farmer Valentine):
www.youtube.com/watch?v=0bkEh8y2h3g

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.12. 23:30:09

Há, azé Simpathy for the Devil hogy maradhatott le?

www.youtube.com/watch?v=JpNoniDH6IY

És a Guns-féle feldolgozása talán jobb is, mint eredeti, pedig a gyengébbet találtam csak meg.

www.youtube.com/watch?v=eUubk2oMAxo

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása