Funkyforum: a Magyar RHCP rajongói oldal

Funkyforum: a Magyar RHCP rajongói oldal

A B-oldal egyik Red Hot Chili Peppers vonatkozású cikkének köszönhetően ismertük meg a Funkyforum nevű portált, mely a magyar Chili rajongók központi oldala. Nem nagy titok, imádjuk a Chili-t és életem egyik nagy hibájának tartom, hogy 2007-ban nem tartottam Katowicébe Rálf atyáékkal, az ottani RHCP koncertre.

Ja, és akarok egy csontvázas Flea ruhát is!

A fan club-ok bemutatása sorozat keretében az szájt indítóját (atika85) kérdezgettük a rajongói oldalról, a magyar rajongókról és nyilván a kedvenc zenekaruk iránti szerelemről.

1. B-oldal: Mikor alakult a klub, mi a története? Hányan vagytok jelenleg?
Funkyforum: Ha jól emlékszem 2004-ben dobtam össze egy oldalt, ahonnan pár koncertet lehetett letölteni, onnan indult minden. Majd 2006 környékén indítottam el a fórumot, leginkább ez volt a rajongók gyűjtőhelye. 2008 márciusában végre beruháztam egy saját tárhelyre és domainre, akkor születetett meg a mostani Funkyforum, akkor indult el a blog rész is, így most egyszerre megy a fórum és a blog. Ha csak a számokat nézzük, akkor a fórumban majdnem 500 regisztrált tag van, de ez messze van a valóságtól, rendszeresen aktív tag maximum 100 ember.

2. B-oldal: Van tagdíj a klubnál? Milyen gyakran van klub nap?
Funkyforum: Tagdíj nincs, bár régóta gondolkodom egy „donate” lehetőségen, hátha lenne egy kis bevétel is, nem csak kiadás állandóan. Klub nap, mi úgy hívjuk „fórumtalálkozó”. Mivel eléggé szét vagyunk szórva az országban, így nem sok alkalmunk van a találkozásra, de félévente egyszer biztosan összejövünk, általában Budapesten, de Szeged is volt már helyszín, és talán lesz Pécs is.

3. B-oldal: Milyen programok várják az érdeklődőket?
Funkyforum: Az ilyen rendezvények leginkább baráti sörözésekhez hasonlítanak, hiszen legtöbben régóta ismerjük egymást, mondhatni barátok vagyunk. Egy füstös kocsma, pár sör, egy DVD, több nem is kell.

4. B-oldal: Milyen speciális relikviátok van, melyet a klub őriz?
Funkyforum: Mindenkinek vannak kis kincsei, erről a tagokat kéne megkérdezni. Nekem a legféltettebb az a 2006-os bécsi koncert belépő jegye. Persze van olyan is, aki All Access Passt kapott a hivatalos fan klubtól, de valószínűleg a mindennél értékesebb relikvia az a nagyon kamu koncert CD, "Red Hot Cilli Peppper – Live In Mambug" címmel. Nagyon szélsőséges példát is tudok mondani, valaki rendelkezik egy levéllel a gitáros kertjében lévő fáról. Természetesen a legnagyobb álmunk egy zoknit lerángatni Anthony farkáról, és azt eltenni emlékbe.

5. B-oldal: Idén mi lesz a legnagyobb durranás a klub háza táján?
Funkyforum: Legnagyobb durranás? Talán az, hogy egy évesek leszünk ebben a formában. Mivel a Chili szünetet tart, így felénk sincs nagy élet, persze a sok side-projekt (Chickenfoot, Bombastic Meatbats, John szóló, Flea szóló, stb) ad némi csámcsogni valót, de ez nem hasonlítható ahhoz, amikor koncertezik az együttes, vagy új lemez jelenik meg. Reménykedünk benne, hogy majd egyszer eljönnek kicsiny hazánkba is (szigorúan saját koncertre, a Szigetből nem kérünk), és akkor közösen mehetünk koncertre.

6. B-oldal: A rajongók között mi a TOP5 RHCP dal EVÖR?
Funkyforum: Konkrétan ilyen felmérést az oldalon nem végeztem, de megpróbáltam összegereblyézni több témából a dolgot. Leginkább ezt lehetne a TOP5 számnak mondani:

1. I Could Have Lied
2. If You Have To Ask
3. Suck My Kiss
4. Sir Psycho Sexy
5. This Velvet Glove

7. B-oldal: Ki a legnagyobb, legelvetemültebb rajongó?
Funkyforum: Természetesen én, ki más lenne? :) Ezt valójában nehéz meghatározni. Ha csak azt nézzük, hogy kinek mekkora a gyűjteménye, akkor az egyik kedves barátunk biztosan vinné a pálmát, hiszen felfoghatatlan mennyiségű Chili dolga van, egy szobát biztos betöltene. Lemezek, egy lemezből többféle kiadás, maxik, bakelitek, DVD-k, újságok, összeszámlálhatatlan. Én nem rendelkezem ilyen óriási gyűjteménnyel, de azért nem szerénykedek. Van aki az összes fellelhető koncert DVD-t összegyűjtötte (200 körülire tehető a mennyiség), én inkább az audiora esküszöm, valahol 150-200 koncert környékén viszont már megálltam.

8. Hol vagytok elérhetőek? Mi a honlapotok címe?
Funkyforum: Az oldal címe: http://funkyforum.hu. Néha elgondolkodom, hogy milyen szar címet választottam anno, de most már ez mindegy. :)

Köszönjük az interjút!

Funkyforum az iwiw-en
Funkyforum a Last.fm-en
Good Time Boys - RHCP tribute zenekar

 

Red Hot Chili Peppers - Blood sugar sex magik

 

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr831004399

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: B-oldal » The Hungarian Depeche Mode Fan Club 2009.03.21. 07:50:11

[...]target=”_new”Bud Spencer és Terence Hill Fan Club/a/li lia href=”http://b-oldal.blog.hu/2009/03/18/funkyforum_a_magyar_rhcp_rajongoi_oldal” target=”_new”Funkyforum - A magyar RHCP rajongói oldal/astrongbr /[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2009.03.18. 11:36:13

I Could Have Lied - a legnagyobb királyok vagytok ezért a No.1. jelölésért! Számomra minden idők legjobb RHCP-nótája, talán csak a Don't Forget Me jöhet a közelébe. Ráadásul nem agyonjátszott MTV-slágerről van szó, ami még jobban növeli az értékét.

Bearanyoztátok a napomat :)

atika85 · http://funkyforum.hu 2009.03.18. 12:30:02

@Bukott Rockzenész:

:) A lassú számok között verhetetlen, ez tény (bár erős a mezőny, Soul To Squeeze, Don't Forget Me...), de még mindig azt mondom, hogy koncerten egy rajongónak az Undert élőben át kell élnie, még akkor is, ha az az agyonjátszott MTV sláger, és minimális improvizáció sincs benne. Aztán jöhet az I Could meg a Sou To :D

Rálf atya 2009.03.18. 12:50:49

Atika85-ről még azt azért mondjuk el, hogy van egy The Mars Volta blogja is, ami nem egy elhanyagolható dolog. Nagyon halmozza az élvezeteket.
themarsvolta.blog.hu/
Közös Chili -Volta turné volt is az USA-ban....

respect Atika!

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.03.18. 18:19:22

Hát, a TOP5-ről még biztos írunk, de nekem asszem a Suck my kiss a No1. Vagy a Venice Queen? Vagy más?

atika85 · http://funkyforum.hu 2009.03.18. 18:33:59

@Interstellar Overdrive: Kis megjegyzés, Katowice 2007-ben volt :)

Ha saját top 5-öt kellett volna mondani, akkor If You Want Me To Stay, If You Have To Ask, Minor Thing, This Velvet Glove, Taste The Pain. De ez is állandóan változó, mikor melyik korszakra vagyok rákattanva :)

@Rálf atya: Anno tervben volt egy teljes oldal, mint a funkyforum, de még a blogra sincs idő, arra semmiképpen sem lenne. Pedig ők mostanában is pörögnek mindenfelé.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2009.03.18. 20:12:42

@atika85: Sajnos élőben nem hallhattam őket, bár a Good Time Boys a 2006-os EFOTT-on egész hangulatos tribute-bulit nyomott.

A Mars Volta munkásságában pedig igyekszem elmélyülni, bár első hallásra kicsit kaotikusnak tűnik. Azért adok nekik még egy esélyt, és próbálom nyugodt körülmények között befogadni a zenéjüket.

atika85 · http://funkyforum.hu 2009.03.18. 20:47:17

@Bukott Rockzenész: Épp most tervezek egy Chili tribute összeállítást/koncertajánlót a blogra. A GTB jóság, nemegyszer buliztunk ott, szerencsére nem ragadnak le a slágereknél, játszanak ismeretlenebb számokat is.

Volta... Először kb letöröltem a lemezt, mert nem tetszett, "miezaszar" felkiáltással el is felejtettem, aztán kb fél év után vettem elő megint, de akkor már figyeltem is rá, onnantól nem volt megállás. Csak azért idő kell egy fél órás szám megemésztéséhez :)

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2009.03.19. 10:20:57

@atika85: Megnyugodtam, ezek szerint nem csak én futottam bele ebbe a jelenségbe :) Most éppen 40 oldalas szakdolgozatot préselek ki magamból pár nap alatt, utána viszont jöhet a Mars Volta diszkográfia ezerrel.

mehr luft 2009.03.20. 00:07:38

ha már rhcp tribute bandek: Erős Pista
erospista.extra.hu/default.php

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása