A Kutya Vacsorája vallatása

A Kutya Vacsorája vallatása

Mivel A Kutya Vacsorája bő egy hete a Gödörben felkeltette az érdeklődésünket, úgy gondoltuk, a ti érdeklődésetek felkeltésére használjuk a zenekartól kapott energiát. A vallatásunknak engedve Junior Kutyaütő lett a zenekar szócsöve. A vele készült interjúnkat az alábbiakban olvashatjátok:

1. B-oldal: Honlapotokon úgy fogalmaztok, hogy „A Kutya Vacsorája több, mint Livius saját produkciója”. A Gödörben tartott koncerten ez számunkra nyilvánvaló volt, hiszen például Kovács Gergely és gitárja is rendesen odatette magát, a többiekről nem is beszélve. Elképzelhető azonban, hogy valaki nem ismeri A Kutya Vacsorája formációt, így kérlek, mutassátok be a zenekart!
A Kutya Vacsorája: A Kutya Vacsorája, Livius és Faszi régi-régi terve volt. Ment a különböző próbákon a hip- meg trip-hop bohóckodás, és mint a rossz viccekkel ez történni szokott egyszer csak már nem poén volt. Azután ment minden, mint a karikacsapás. A zenekar teljesen különböző zenei területekről hordott össze tagokat, és az egyetlen közös vonásunk, hogy egyikünk sem ért egyet senkivel semmiben. Kovács „*aszakodós” Gerrisson a Jereván lakótelep és hosszú nyugati- vendéglátózós turnék után próbál beilleszkedni emberek közé. Nehéz gyerekkora volt, ezért nem nagyon lehet az erősítőjét megközelíteni, de megértjük, néha nehéz a civilizáció folyamatának elfogadása. Varga Laca a család (Varga Klán) miatt volt kénytelen elvállalni a melót. És, hát vannak lelki tényezők is: Nemes Zoliban annyira feldúsult a szép melódia, hogy be kellett szállnia egy rútzenei projektbe, a lelki egyensúlya érdekében. A Junior meg, már-már beleőrült a jazzbe, ez volt az egyetlen lehetősége, hogy latin ütőhangszerekkel játszhasson egészséges pusztító ipari-metált is.

2. B-oldal: A zenekar minden tagja játszik más együttesekben. Mennyire nehéz összeegyeztetni A Kutya Vacsoráját és a többi projektet?
A Kutya Vacsorája: A múltkor összeszámoltuk, akkor összesen pontosan tizenvalahány formációban játszottunk. Ezt összeegyeztetni gyakorlatilag lehetetlen, ezért játszunk évente csak 8-10 koncertet.

3. B-oldal: Hogy dől el, hogy az adott témával, dalkezdeményezéssel a Quimby, vagy A Kutya Vacsorája, vagy más zenekarotok foglalkozik?
A Kutya Vacsorája: A „Megadom magam” az egyetlen olyan opus, ami összeköti a Kutya projektet a Quimbyvel, az is korábban volt Kutya nóta, de nem kell olyan mereven értelmezni a dolgokat. A változatosság gyönyörködtet, és a zene a mi megközelítésünkben egy élő, organikusan változó dolog, aminek a zenekar és a közönség is a részese. Mivel nagyon távoli stílusok ötvöződnek a mi kis műhelyünkben, tőlünk másfelé nem nagyon indul ötlet - másra meg mi nem vagyunk kíváncsiak. Szóval, nem fenyeget a veszély, hogy a Laca teletömi a PUF-ot (vagy korábban a Hiperkarmát) Kutyás motívumokkal, vagy, hogy a Nemes Zutymi tradicionális New Orleans bluest játszó, Jambalaya nevű zenekarában hörögni kezdenek a torzítók. Egy tipikus kutya nóta úgy születik, hogy K. Gerrisson elkezd törvényen kívüli hangokkal zörögni a komputerében és a csatolt ipari eszközökben. Azután egy próbán (ami nincs) leszavazzuk, helyette játszunk valami dallamot, az a gitárosnak nem tetszik, azután egyszerre csak elkészül valami, ami ha jól sikerült, akkor biztosan levesszük a műsorunkról.

Quimby - Magam adom

A Kutya Vacsorája - Megadom magam

4. B-oldal: Honlapotokon azt lehet olvasni, hogy „a Kutya Vacsorája első nagylemezét 2010-ig egész biztosan megjeleníti.” Körvonalazódik-e már a lemez anyaga?
A Kutya Vacsorája: A lemezünk anyagát már felvettük, de mivel egyetlen kiadó sem látott bennünk fantáziát, Kovács Gerrisson komputerét gazdagítja. Mivel az első lemezünkkel ilyen nehezen boldogulunk, azon töprengünk, hogy mi leszünk az első zenekar, amely kapásból a második lemezét adja ki elsőnek. Lehet, hogy a 2010 már túl közel van, kis időre még szükségünk lesz.

5. B-oldal: Kivel van a zenekarból a legtöbb probléma próbán? Kinek van a legtöbb sztárallűrje színpadon kívül?
A Kutya Vacsorája: Egyfelől nem próbálunk. Másfelől, Kovács B. Gerrissonnak CSAK sztárallűrjei vannak, (színpadon kívül-belül) de szerintünk ez jobb, mint ha megpróbálná eljátszani, hogy egy kedves, szerény, figyelmes fiatalember.

6. B-oldal: Ha bármit megtehetnétek, milyen különlegességet kérnétek az öltözőtökbe? (zsiráf, törpe, hobbit, Cliff Richard, stb.) Miket kértek jelenleg?
A Kutya Vacsorája: Jelenleg leginkább öltözőt szoktunk kérni, ha van, az jó. Hangulattal azután a mi dolgunk megtölteni.

7. B-oldal: Mely zenekarokra, előadókra tekintetek csodálattal? TOP5 kedvenc zenekar EVÖR?
A Kutya Vacsorája: Hat ember hat stílus: Livius: J.J. Cale, Gerdesits Faszi: Roy Harper, Varga Laca: Rolling Stones, Nemes Zutymi: Dr. John, Kovács B. Gerrisson: Nine Inch Nails, Junior: Urban Dance Squad

8. B-oldal: Mi volt az általatok tapasztalt legfanatikusabb rajongói megnyilvánulás, vagy legfurcsább élményetek a színpadon?
A Kutya Vacsorája: Egyszer a legfanatikusabb rajongónk kutyává változott, azóta is látogatjuk a menhelyen. Furcsa színpadi élmények? Csak azok vannak, de hát nem a csavargyárban dolgozunk, hogy minden nap egyforma legyen. A legfurcsább, hogy az emberek még mindig szóba állnak velünk és egyre többen. Na, ők ám az igazán fura lények!

9. B-oldal: Tartotok valami kabala állatkát, vagy más szakrális tárgyat a színpadon babonából? Esetleg koncert előtti kötelező ölelkezés, zöld tea, ima, ilyesmi?
A Kutya Vacsorája: A válasz eléggé adja magát. A Kutyalivius, a leghamisabb próféta, az élő szakrális kabala tárgyunk. Nélküle még nem mentünk fel a színpadra.

10. B-oldal: Kikapcsolódásra vágyó művészekként mi a kedvenc szórakozóhelyetek? Egyáltalán zenével kapcsolódtok ki? Lennétek saját magatok közönsége?
A Kutya Vacsorája: Vannak közös hobbijaink, a lét- és fajfenntartás, a lakásfelújítás, és a hangszergyűjtögetés. A hangszereknél azért van ám pusztítási faktor is. Megfelelő húrtépés mellett egy farakásnyi dobverőt törünk / koncert. Igen, lennénk a közönségünk is! Kifejezetten élvezzük a KV koncerteket visszanézve kívülről is, csak a koncertélmények miatt csináljuk ezt az egészet.
 


11.
B-oldal: Hol lesz a következő Kutya koncert? Fesztiválokon lehet majd Titeket látni?
A Kutya Vacsorája: Áprilisban PSZINAPSZIS, ahol az egyébként pszichológós szakon végzett Livius újabb csapást mér a lélekbúvár társadalomra. Nyáron persze leszünk fesztiválokon, ORFŰ-n kezdjük a horgászidényt.

12. B-oldal: Melyik dalt küldenétek a B-oldal olvasóinak?
A Kutya Vacsorája: Mikor melyiket.

Köszönjük az interjút!


A Kutya Vacsorája zenekar honlapja:
www.akutyavacsoraja.hu
Ha ez a cikk tetszett, akkor
ez is tetszett volna a Gödörben
Ajjajjaj, megjelent az új Quimby maxi+


Urban Dance Squad - Deeper Shade of Soul

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr621025949

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: B-oldal » A Quimby álom ébren tartása 2009.05.24. 07:46:41

[...]majd igazi liviuskodás. A dal közelebb áll Livius side-projektjéhez (A Kutya Vacsorája), mint a Quimbyhez, de kellően elmeháborodott dal, hogy sokadik[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása