Vad Fruttik - kicsit pop, kicsit rock, kicsit elektro

Vad Fruttik - kicsit pop, kicsit rock, kicsit elektro

A Vad Fruttik kérem szépen már 13 éves történelemre tekint vissza, hiszen a zenekar - bármilyen meglepő is - 1996 őszén alakult. A rockos nyitány után számos stílust olvasztottak zenéjükbe, melyek között fellelhető a jazz, a szintipop, az elektronika, de még a breakbeat, vagy a techno is. Idén a tatai közgáz táborban láttam őket életemben először és megmondom őszintén kifejezetten meglepődtem. Hihetetlen energikus fellépés volt, igazi fesztiválzenekar, lögyböltem is a sört össze-vissza a koncert alatt.

Idén is szinte az összes fesztiválon fellépnek, melyek közül kiemelkedik július 2-án (csütörtök) a VOLT fesztivál (Nagyszínpad!), valamint július 10-én - pénteken - a Heineken Balaton Soundon való fellépés. Erről-arról a zenekar énekesével, Likó Marcellel beszélgettünk. Titkokról is.

1. 2006 végén, első lemezetek után úgy jellemeztétek magatokat, hogy a „dzsessz, tánczene és Máté Péter elektronikus reinkarnációjának elegye”. Hogyan értékelitek az elmúlt 3 évet, mennyire változott meg a zenekar és a zenétek?
Likó Marcell: A folyamatos koncertezéseknek köszönhetően –vagy épp az egyre nagyobb elvárások miatt – bővítettük a zenekari stábot, és vásároltunk egy csomó új hangszert is, ezért zenei minőségben mindenképpen előreléptünk.
Az elmúlt 2 évben két tagcserén is átestünk, de úgy érzem, hogy ez nem befolyásolta negatívan a zenekari munkát, sőt, megkockáztatom, hogy a mostani felállásunk az eddigi legjobb. Zenei stílusunkat ugyanúgy nem tudom megfogalmazni, mint 3 éve. Popnak túl alter – rock. Rocknak túl pop – elektró. Elektrónak túl alter - rock. Az alterhez meg nem elég „magyar”.

2. Kivel van a zenekarból a legtöbb probléma próbán? Kinek van a legtöbb sztárallűrje színpadon kívül?
Likó Marcell: Gyuszkó (billentyű) még 68–ban Saigonban (ami maga volt a kénköves pokol) sérült meg csúnyán. Azóta képtelen mosolyogni, ezért sokan azt hiszik, hogy rossz a kedve, vagy épp annyira neutrális, hogy koncert után megkérdezik tőle: „Te is fent voltál a színpadon?”

3. Ha bármit megtehetnétek, milyen különlegességet kérnétek az öltözőtökbe?
(zsiráf, törpe, hobbit, Cliff Richard, stb.) Mit kértek jelenleg?

Likó Marcell: Hehe. Ha lehet kérni, akkor leginkább csak egy szobát, sört, bort, üccsit --- és ez lenne a különleges kérésem.

4. Tartotok valami kabala állatkát, vagy más szakrális tárgyat a színpadon babonából? Esetleg koncert előtti kötelező ölelkezés, zöld tea, ima, ilyesmi?
Likó Marcell: Igen, van egy medvénk (Maci a gitárosunk).

5. Mely zenekarokra, előadókra tekintetek csodálattal? TOP5 kedvenc zenekar EVÖR?
Likó Marcell: A fene tudja. Mindenki mást szeret a zenekarból. Azért leírok egy párat, amiről tudom,hogy szeretjük: Radiohead, QOSA, J.S Bach, Máté Péter, Nine Inch Nails.

6. Magyarországon szinte az összes fesztiválon felléptek. De mik lennének az álomturnétok helyszínei?
Likó Marcell: Erre most nem tudok vicceset mondani. Mondjuk, én már nagyon elégedett lennék egy kelet-európai turnéval is.

7. Mi volt az általatok tapasztalt legfanatikusabb rajongói megnyilvánulás, vagy furcsa élmény a színpadon?
Likó Marcell: Egyszer jól hasbavágott egy csajszi a ZP-ben. Közben azt mondta, hogy „Kurva jó volt a koncert!” … elképzeltem,hogy mi mehet náluk Karácsonykor…

8. Kivel csinálnátok egy közös dalt, koncertet?
Likó Marcell: Halász Judit.

9. A „Nekem senkim sincsen” című dalotok akkora sláger lett, hogy talán elhomályosítja a zenekar többi dalát. Nem furcsa érzés, hogy ahhoz a dalhoz mérik minden munkátokat? Mely további dalotokat emelnétek ki, melyek nem kaptak kellő figyelmet és szerintetek megérdemelné?
Likó Marcell: Izé. Én ilyet nem érzek. Persze, hogy vannak „slágerek”, de koncerten, nem nagyon veszek észre különbséget - persze nyilván nagyobb a csápolás a „Sárga zsiguli” - ra, de nem mondanám, hogy a hangulat jelentősen csillapodna, mondjuk a „Mi ez a jó jazz?”, vagy az „Izabella” alatt.

10. Készültök valamilyen koncert-különlegességre, folyamatban van-e klip, esetleg főzős műsorban szereplés?
Likó Marcell: Igen. A VOLT nagyszínpadon mutatjuk majd be, aminek most nem lőném le a poénját. 3 klip under construction. Ez is titkos.

11. Melyik dalt külditek a B-oldal olvasóinak?
Likó Marcell: Van egy dal, ami majd a 3. albumon fog megjelenni, a címe: Lehetek én is.

A csendestárs: DJ Bootsie | A Kutya Vacsorája vallatása 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr651206565

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: B-oldal » Péterfi Bori: Interjú a vámpírral 2009.07.09. 06:45:34

[...]A Perfect Day című számot Lou Reedtől. Imádom. Vad Fruttik interjú |[...]

Pingback: B-oldal » Realistic Crew: "Zenekar lettünk!" 2009.07.08. 08:08:36

[...]Kispál és a Borz: A homlokom hozzád nyomom. Vad Fruttik: kicsit pop, kicsit rock, kicsit elektro |[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Penya666 2009.07.01. 14:33:28

Sarga zsiguli, nyaron ez a tuti :)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.07.01. 15:21:24

A Lehetek én is-ben az "én vagyok ... én vagyok"-ról nekem az jut eszembe, hogy "I believe in God and I believe that God believes in Claude -
That's me, That's me, That's meeeeee", meg az, hogy "that's meee in the corner, that's me in the spotlight" :D Amúgy kurva nagy az énekben, ahogy kijön a dallamra, hogy eeeegyetlen!

holdfoglaló 2009.07.01. 15:25:02

A Vad Fruttik jóóó :)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.07.01. 15:48:03

@Interstellar Overdrive: tudom, végigordítottam, pedig egyáltalán nem tudom a szöveget... a tartalmát ordítottam talán.

Hitchiker 2009.07.01. 23:00:58

@Interstellar Overdrive: azt nem kérdezted meg mikor lesz ez a bizonyos harmadik lemez? :D

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.07.01. 23:56:40

@Hitchiker: Vakítottam a szemébe, de nem árult el semmit.

gébence · http://soraim.blog.hu 2009.07.04. 13:02:08

"Olyan puhán érzékelek, egy kicsit minden lassabb."

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása