23 éve történt - itt volt a Queen

23 éve történt - itt volt a Queen

Tegnap volt itt a Queen. 23 éve. Hiába láttam 100-szor VHS-en a Live in Budapest-et, én nem írom le milyen volt, írja le az, aki ott volt. Csak arra emlékszem, hogy én 6 éves voltam, fogalmatlan, egy balatoni rokonunk és pár német barátja pedig a nappalinkban aludt. A koncert miatt érkeztek, ami alatt valószínűleg én édesdeded aludtam. Pótolhatatlan veszteség, ma már tudom.

Milyen volt akkor?
Milyen volt másnap?
Mi maradt meg nektek belőle?

Aki ott volt, meséljen. Meséljen nekünk, akiknek csak a lemezek újrakiadásai, a bolhapiacos bakelitek, a felújított dvd képanyagok, valamint a rocktörténelmi emlékek újraolvasása maradt. Éééééóóóóh!

...Országimázs Freddie előadásában szóljon az egyik legszebb magyar népdal EVÖR...

Mick Jagger ördögi korba lépett | 15 éves a Junkies

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr281272493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malacorrú · http://malacorru.blog.hu 2009.07.29. 00:49:10

Milyen volt?
Frenetikus.
És vegyes fogadtatású.

Előzenekar a Z'ZI Labor a Veresegyházi Asszonykórussal, jó geg, de az angolok nem voltak vevők a poénra, valamelyik stábtag azt nyilatkozta, hogy eddig meg volt győződve arról, hogy rossz rockzene nem létezik. Most már nincs.

Aztán jöttek ŐK.
A közönség pedig vegyes.
Az elszánt rajongók, meg akik sokat utaztak hogy ott lehessenek, azok nagyon oda voltak.
Sokan kevésbé.
Nem tudták nem észrevenni, hogy Pluto már nem a régi, hamar elfárad, olykor elcsuklik a hangja, olykor egy oktávval lejjebb énekel, mert nem bírja a magas hangokat.
Volt ismerősöm, aki a Tutti Frutti és a hasonló számok miatt morgott, hogy ő Queen koncertre jött és nem szereti ezeket a rágógumi szarokat.

Borzasztó cikinek tartottam, hogy a közönség nem tud angolul, nem tudja követni a konferálást, nem válaszol a színpadon elcsattanó kérdésekre, sőt, abban a turnéban az I want to break free c, szám első sorát a felvezetést követően kötelezően a közönség énekelte.
Kivéve Budapesten.
A videón jól látszik Brian May arcán, mennyire csalódott emiatt.

Aztán félsüketen gyaloglás haza, akkor nem laktam túl messze, de a környéken nem volt parkoló és éjfél körül tömegközlekedés sem. Az öcsém nálunk aludt. Tőle kaptam ajándékba.

rettentó 2009.07.29. 08:16:31

@malacorrú: "Volt ismerősöm, aki a Tutti Frutti és a hasonló számok miatt morgott, hogy ő Queen koncertre jött és nem szereti ezeket a rágógumi szarokat."

:-(

Köszi, érdekes volt olvasni.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.07.29. 09:15:51

@malacorrú: szerintem az, hogy a magyar emberek 86-ban nem tudták kívülről a dalokat, nem csoda.

dobákpeti · http://dobakpeti.blog.hu 2009.07.29. 09:45:44

hallgatom ezt a koncertet a youtube-nak hála, és leesek a székről tőle...
én 5 voltam akkor, és max süsü a sárkány bakeliteket hallgattam.
így jártunk...

iamgolden 2009.07.29. 11:19:02

@malacorrú: Honnan tudott volna a közönség angolul a nyolcvanas évek közepén?
Az már inkább ciki, hogy most sem tud...:D

Egyébként a magyar közönség néha olyan málé.. A 2005-ös Queen+PR koncerten még a Tavaszi Szél-t se ismerték fel időben, hogy együtt énekeljék Briannel.

Más... A Tutti Frutti rágógumi zenének nevezése szerintem simán csak valami komplexusból eredhetett a haverodnál. (Biztos rendkívül "machonak" képzelhette magát....)

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.07.29. 11:54:01

@iamgolden: mondjuk így utólag azt mondom, h oké az a rock 'n' roll medley. de ha 86-ban kimész, lehet tényleg fura, hogy elnyomnak egy ilyet, miközben megannyi saját sláger várat magára. de ugyebár a 70-es, 80-as években is játszották a Jailhouse Rock-ot.

iamgolden 2009.07.29. 14:15:23

@Interstellar Overdrive:

...végülis nem tudhatom, hogy akkor, általános iskolásként hogy fogadtam volna ezt a Quentől, de akkor még szerintem nálunk is menő volt a stílus és Little Richard is. Arról nem is beszélve, hogy én ma is meghallgatnám.

Szerintem ha egy banda évtizedeken keresztül turnézik, biztos önmaguk számára is üdítő lehet új dolgokat kipróbálni a színpadon.

Lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de a Queenben mindig is az fogott meg, hogy milyen változatosak a dalaik és az egész hangzásvilág, nem félnek dolgokat kipróbálni, mások lenni és magukat nem túl komolyan venni, ám a zenét annál inkább.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.07.29. 14:28:28

@iamgolden: Persze, ebben határozottan igazad van, nem vagy egyedül a véleményeddel.

andzsin 2009.07.29. 23:08:11

látom ez egy mérföldkő, mindenki leírja hány éves volt éppen akkor:) én 13 bibibi:))) és a mai napig én kérek elnézést, hogy nem mentem el. a hülye osztálytársaim meg elmentek. persze akkoriban még annyira nem komáltam őket, most már így vénülő fejjel tudom ki az a Freddie Mercury. akkor nem sajnáltam a dolgot, most már nagyon. és akkor megfogadtam, semmilyen olyan koncertet nem hagyok ki, ami csak egy kicsit is érdekel. mert ki gondolta volna, hogy néhány évvel később a HANG itthagy minket.

aztán persze a Gunsra sem mentem el, ami már szintén lehet, hogy nem lesz...shame on me:), pedig ott úgy eláztak a népek, de úgy...

bbking 2009.07.31. 09:26:02

Én nem voltam még 10, de 9. Azt sem tudtam, hogy volt koncert. A kedvecem az Első Emelet volt akkoriban :)

Guns-on én sem voltam (sz-pás), viszont BodyCount-on igen, best koncertélmény evör listás.

maestro1 2009.08.06. 13:50:58

Én bizony ott voltam 7 éves fejjel, hála rock-kedvelő édesanyámnak :) Sajnos viszont szinte semmire sem emlékszem, csak arra, hogy kb. hol ültünk... :( Elmennék újra, hogy most felnőtt fejjel fel is tudjam fogni, hol voltam, kit hallgattam. Aztán a 90-es években rongyosra hallgattam a Wembley koncert kazettát :)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása