Bréking: Lou Reed koncert 22.30-kor az m1-en

Bréking: Lou Reed koncert 22.30-kor az m1-en

2009.11.11. | Lamorak

Bréking: 22.30-kor kapcsolj az m1-re és nézd meg Lou Reed koncertjét!

Lou Reed 1973-ban, egy évvel a egészen meglepő sikert produkáló Transformer után újra egészen meglepő dologgal állt elő: megírta a világ máig legszomorúbb rakenroll-lemezét. A Transformerben legalább egy kis vicc, humor, hülyeség mindig akadt: a Berlinnél rettenetesebb, elbaszottabb drogos-depis zene azóta sincs. "Berlin csak metaforikus helyszín," mondta erről Lou. "Lehetne Omaha is. Csak az milyen hülye cím már, hogy Omaha." A 'metaforikus Berlinben' élő, rövid és hosszú távon is széteső párról szóló konceptlemezen ugyanaz a Bob Ezrin dolgozott producerként, aki az évtized végén belenyúlt a Pink Floyd hasonló bánatosságú The Wall-jába is (a felvételek végén be kellett vonuljon egy elvonóra, mert egyszerűen túlságosan szétcsapta magát); és mint a korai Lou Reed-lemezeken, itt is felbukkan néhány korábbi szám. Maga a 'Berlin' is ott volt már a legelső Lou Reed-szólón, a 'Caroline Says (II)' a Velvet Underground 'Says'-csoportjából származó szám ('Stephanie Says') átdolgozása, az 'Oh Jim'-et pedig 'Oh Gin' címmel játszotta annak idején a VU.

2007-ben végre összejött Lou és Ezrin régi terve: 30 tagú zenekarral, külön kórussal turnéztatták meg a Berlin anyagát (egyébként már a 2004-es Animal Serenade-on is játszottak Berlin-számokat), amit fel is vettek, képpel-hanggal: ezt a Lou Reed's Berlin c. koncertfilmet adja le ma este 22.30-kor (most figyelni) az m1. Tessék megnézni, mert ezek kurva jó számok, és egy jó Lou Reed-koncert az mindig élmény.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr751518726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.12. 08:32:45

Erről az Ezrin-kollaborációról nem is hallottam. Mikor csapta szét magát, a fal után vagy a Berlin után? Amúgy a koncert fasza volt, nem Ezrin volt a kötött sapkás kissé elmebeteg külsejű gitáros csávó? A filmet pedig Julian Schnabel rendezte, aki otthon van ebben a kultúrkörben, ő csinálta meg pl a híres graffitifestő, Jean_Michel Basquiat életrajzi filmjét, amiben szintén feltűnt Lou Reed is, in the flesh. Igen jó kis film volt, Schabel pedig maga is elismert festő és szobrász.

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2009.11.12. 11:12:37

@efes: a Berlin után, de akkor Lou is (ott van az életrajzában).

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása