Bréking: Megjelent a MR2 Akusztik Volume 1.

Bréking: Megjelent a MR2 Akusztik Volume 1.

December 7-én jelent meg az MR2-Petőfi Rádió különleges válogatáslemeze, mely 19 olyan dalt tartalmaz, melyek kizárólag a rádió által készített Akusztik című műsorban csendültek fel. Nosferatoval voltunk olyan szerencsések, hogy a Honeybeast együttes felvételére meghívást kaptunk, míg Rálf atya az Óriás és a Stereomilk előadására avászkodott be.

A Magyar Rádió 8-as stúdiójának közönsége igazán exklúzív koncerteket láthatott az utóbbi időben, a tájékozódás jegyében ajánlom is az MR2 rádió YouTube csatornáját, ahol az előadók dalaiból készült képi felvételek is megtekinthetőek!

A lemezen szereplő dalok sorrendje:

1. Nemjuci - Runaway
2. Heaven Street Seven - Igazi zöld és igazi kék
3. Eszter és a Gumizsuzsi - Gömbölyű dal
4. Harcsa Veronika Quartet - Cicadal
5. Jamie Winchester - Damned
6. 30Y - A világ lepedője
7. Ferenczi György és a Rackajam - Fűszedő
8. Csík zenekar és Kiss Tibor - Most múlik pontosan
9. Kaukázus - Gyűrűzött madár
10. Hollywoodoo - War Pigs
11. Karaván família - Ki itt a legény
12. Fish! - Lost in time
13. The Moog - When I See You
14. EZ Basic - May
15. Turbo - Lámpagyár
16. The Unbending Trees és Bocskor Bíborka - Overture
17. Amber Smith - Were you Thinking of Me
18. Suhancos - Végre vége
19. Isten háta mögött - Nehéz a szívem

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr161584327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.12.09. 14:22:43

Az Akusztik tuti benne van a TOP5 legjobb ötletben, amit a zenével kapcsolatban az elmúlt 10 évben itthon kitaláltak. És az MR2 részéről azon kívül, hogy elindultak, egy újabb jó húzás a zenészekért. Kell az album.

Hitchiker 2009.12.09. 15:54:28

@nosferato: teljesen igazad van

viszont nekem ezek a válogatás felvételek kevesek
pár hónapja érdeklődtem már az mr2-nél hogy a koncertek felvételét nem teszik-e valamikor elérhetővé egy netes adatbázisban teljes egészében hogy legalább a rádióban leadott felvételek meglegyenek

(igaz hogy most is meg lehet szerezni őket rajongók vagy saját magad által felvett formában de ez nem mindig sikerül meg körülményes)

és azt a választ kaptam hogy csak sugárzási engedélyt kapott a rádió amit megértek mert nem lehet minden zenekarnak fizetni

azért mégis csak jó lenne ha feltennék egybe a felvételeket akár jelképes összegért is igény talán lenne rá (egy pár 100 forintra gondoltam mert sem a minősége sem a kereslet nem indokolna nagyobb árat)

Hitchiker 2009.12.09. 15:56:21

@Hitchiker: a minőséget természetesen a felvétel minőségére értettem habár nem tudom hogy szerepelnek a cd-n valószinűnek tertom hogy nem rádiós minőségben
és cd igaz hogy nem sok de alap

psychonaut 2009.12.09. 18:47:22

A colorstaros akusztik fennvan a honlapjukon. Lehetne követendő példa.

theunbendingtrees 2009.12.11. 18:08:39

Az van, hogy a rádióval kötött megegyezés alapján a zenekarok nem tehetik közzé a felvételt semmilyen formában. De végülis nem kell minden koncertfelvételt megjelentetni, nem? :)

Ez a CD (és a valószínűsíthető folytatásai) pont jó(k). Ráadásul 1200 forint.

Azt meg nem gondolod komolyan, hogy egy órányi koncertet pár 100 forintért árulna bárki is. Még a szerzői jogdíjak is többe kerülnek annál :)

H Kristóf
The Unbending Trees

Hitchiker 2009.12.13. 11:34:51

@theunbendingtrees:
ti nem tehetitek közzé a rádió meg nem akarja a jogdíjak miatt szóval sajnos patt helyzet

ezt elismerem

ebben a témában meg sajnos laikus vagyok de köszönöm a felvilágosítást

köszi a választ és üdv!

pinky016 2009.12.27. 20:52:52

üdv

sehonnan se lehet letölteni ? *-)

aranyláz 2010.01.24. 14:58:40

Nagyon-nagyon jó ötlet volt ez az akusztik sorozat! És valóban jó lenne, ha ezeket elérhetővé-megvásárolhatóvá tennék, de! Nem nagy cucc felvenni ezeket, kell hozzá egy winamp+streamripper, oszt kész :)
Utána meg szét lehet darabolni számokra. Van ám egy másik hasonló műsor, az Eleven(péntek 23h), ami szintén koncerteket ad, csak nem akusztikusat. Épp most csíptem el rajta a Kispál meg a Kiscsillag tavalyi Szigetes koncertjét! Na meg egy jó kis BRMC bulit :) Hajrá MR2!

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása