Koncertsorozat az Eklektikában

Koncertsorozat az Eklektikában

Koncertsorozatot szervez a Budapest belvárosában található Eklektika nevű kávézó! A hír hallatán gondoltam megszólaltatom a szevezőket!

1. Miért kezdett egy belvárosi kávézó koncertsorozat szervezése?
Eklektika: Az Eklektika sosem csak egy belvárosi kávézó volt, hanem, ahogy a nevünk is mutatja, egy resto-lounge, ahol mindig igényes zene szól, és az ember úgy érezheti magát, mint a saját nappalijában, ahol kedvére akaszthat fel képeket a falra, és kedvére tehet fel lemezt a lemezjátszóba. Mindemellett, a régi jó értelemben vett kocsmáros-zenész kapcsolatok révén nagyon sok zenész fordul meg itt. Így jött az ötlet, hogy ezen a kis helyen rendezhetnénk olyan, a szokásostól eltérő, intim hangulatú koncerteket, ahol a zenész gyakorlatilag együtt mulat a közönséggel, egészen közeli viszony alakulhat ki köztük. Jelszó a közelség és közvetlenség.

2. A fellépők külön műsorral, vagy a szokásostól eltérő előadásmóddal készülnek?
Eklektika: A hely adottságaiból kifolyólag biztosan más lesz az előadásmód, a hangszerelés. Kialakulhat egy közvetlen kommunikáció. És miután a Belvárosban vagyunk, nem a hangerő az elsődleges.

3. Kik lesznek a várható a jövőbeli fellépők, mik a további tervek?
Eklektika:  Januárban Rutkai Bori, februárban Barabás Lőrinc lép fel. Tavasszal jön még hozzánk a Magashegyi Underground ősszel pedig a The Unbending Trees. Tárgyalunk még sok művésszel, a cél az, hogy az előadó ugyanúgy jól érezze magát, mint a közönség ebben a nem megszokott környezetben. Szeretnénk még a Bijou-t, Poniklot és Péterfy Borit is elcsábítani. Természetesen nyitottak vagyunk arra is, hogy előadók keressenek minket meg, amennyiben ki akarják magukat próbálni egy ilyen helyen.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr191682894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.01.19. 15:45:56

2010. január 28: Rutkai Bori és a Betonka
2010. február 25: Barabás Lőrinc
2010. április 22: Magashegyi Underground
2010. május 27: Bijou

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása