Esclin Syndo - MR2 Akusztik koncert

Esclin Syndo - MR2 Akusztik koncert

Ott voltunk, beszartunk. Mindenek előtt köszönjük a zenekarnak és a Fourtymain Pressnek a meghívást, hogy részt vehettünk az MR2 Akusztik Esclin Syndo koncert felvételén, melyet a rádió február 16-án, AZAZ MA ESTE 23.00-kor sugároz.

Bár már többször említettük, hogy az Esclin Syndo a szemünkben világszínvonal, de sajnos egyelőre csak úgy, ahogy a Quimby zenekar is énekli: "amúgy világhírű vagyok, csak a világ nem tud róla...". Kicsit triphop, kicsit elektronikus, de eközben sok dal gitárcentrikus, az énekesnő pedig néhol björkös. Hogyan lehet ezt akusztikusan előadni?
 
Hihetetlen élmény volt látni a zenekart, ahogy teljesen más köntösbe öltöztették dalaikat, melyek közül a legtöbb az első, Sleeping Traveler című albumról szólt. Bár az összes poént nem akarom lelőni, számomra a két feldolgozás dal előadása volt a fénypont. Az egyik, a Zorán-klasszikus "A szerelemnek múlnia kell" reggae előadása volt, a másikról pedig legyen elég annyi, lehet, hogy még a Diszkópatkányok című film legelvetemültebb rajongói sem ismerik majd fel, akkora benne a csavarás.

A saját szám adaptációkban legérdekesebb a Sleeping Traveler előadása volt, melyben Sándor Dani egy szerelőszekrényen "játszott" (nyikorgott). (Jövő héttől lehet, hogy a legnagyobb hangszerboltokban kapható is lesz az Esclin Syndo signature-series szekrény.) A dobokon Somló Dani szenzációsakat hozott (percekig filkollinszkodást láthattunk), Kolozsi Peti egykedvűen, de pontosan hozta a basszus témákat, Huba ülve is virgázott, ill. gerjedt :), Dalma pedig... ő Dalma. Élőben kell látni. (Másnap el is mentem őket újra megnézni a Merlinbe...)

Egy szó, mint száz, este tessék bekapcsolni a rádiót és meghallgatni a páratlan előadást. Aki pedig még több Esclin Syndo akusztikus koncertre vágyik, annak közhírré tétetik, a Dürer Kertbe visszatér a zenekar havi estje (Esclin Syndo Milk Bar), ahol néhány meglepetés feldolgozással megtoldva, akusztikus hangszerelésben adják elő dalaikat. Első felvonás: február 18.

A nulladik pedig ma este az MR2 rádión.

Esclin Syndo - Sleeping Traveler

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr981713846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.02.17. 15:15:19

Hallottam! Van valami egészséges mértéke az "ugyanannak a zenekarnak két koncertjére elmenés között eltelt idő"-nek, de a Dürerbe nézzünk le vmikor Milk Barra, arra kíváncsi vagyok.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása