Bréking: Liszt Ferenc-díjat kapott Tátrai Tibor

Bréking: Liszt Ferenc-díjat kapott Tátrai Tibor

2010.03.15. | Rálf atya

A Liszt Ferenc-díjat az állam az arra érdemes művészeknek a kiemelkedő zenei és előadó-művészi tevékenységért adja. Szám szerint évente nyolcat, március 15-én. Eddig szinte csak komolyzenészek kaptak Liszt-díjat, idén a díjazottak közt van Tátrai Tibor is!

Tibusz honlapján így nyilatkozott: "Mérföldkő ez az elismerés az úton, amin haladok. Közös munka eredménye, mindenkori zenészkollégáim nélkül nem kaphattam volna meg. A Liszt Ferenc-díj sokáig a komolyzenészek kitüntetése volt, lassan, egyenként sodródtunk bele. Ha csak a gitárosokat nézem, László Attila, Snétberger Ferenc és Babos Gyula után vehettem át. Megtisztelő ebbe a kompániába tartozni."

Gratulálunk Tibusznak!!!!

A fiatalok kedvéért (valószínű, hogy a teljesség igénye nélkül) felsorolnánk azon formációkat, ahol Tátrai Tibor eddig zenélt: Kárpátia (nem az a Kárpátia), Tűzkerék, Juventus, Syrius, Mini, Olympia, Generál, Új Skorpió, Hobo Blues Band, Tátrai & Orszácky, Boom-Boom, Tátrai Band, Magyar Atom, Latin Duó, Tátrai Trend.

Egy másik megtisztelő kompánia: Bíbí és Tibi: 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr731840827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pobeda 2010.03.16. 15:12:11

Gratula!
A 80' évek legelején a Pajtás vagy tán az IM az ország legjobb gitárosaként írt róla.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása