Tina Turner: Tina Live

Tina Turner: Tina Live

2010.03.29. | Péter Bócsi

Egyáltalán nem mondhatom el magamról, hogy nagy Tina Turner rajongó lennék, de nemrég megakadt a szemem egy íráson, ami róla, illetve a friss koncert DVD-jéről szólt, amely a 2008-2009-es turnét örökíti meg. Ha rosszmájú akarnék lenni, és ez általában nem is áll nagyon távol tőlem, már a lemez címnek (Tina Live) is jelentős hírértéke volt. Mármint hogy Tina még él….

A kritika olyannyira pozitív hangvételű volt, hogy mondok, na ennek már én is utána nézek! Mit mondjak, amiket találtam, az maximálisan levett a lábamról! Tina nemhogy él és virul, de 71 évesen (oké, a felvételek idején max 69-70 volt...) sokkal frissebb, energikusabb és dögösebb, mint egy szétplaztikázott Szűcs Judit és Dolly együtt! Persze, azért azt nem mondom, hogy simám dugható, de ha egy tízessel több lennék, lehet, hogy elgondolkoznék a dolgon… El kell ismerni, hogy azok a virgácsok a popóval még ma is dögösek! Arcra meg nem sokat változott, szóval, ha régen nem riasztott a kicsit gorilla-szerű mosoly, akár vonzónak is mondhatod a mamit. A hibátlan ének mellett jellegzetes – bocsánat, de szintén majomra emlékeztető – tánclépéseit is beveti, őrjöng is a nép annak rendje s módja szerint.

A zene természetesen hibátlan, a hangulat óriási. A dalok némelyike meg akkora rock’n’roll, hogy simán el tudnék képzelni egy duettet például Steven Tylerrel vagy a régi cimbivel, Mick Jagerrel. Szóval nagyon kellemes és vérprofi minden. A show és az egész produkció több mint meggyőző, ráadásul olyan énekes/táncosnő felhozatalt társítottak az öreglányhoz, hogy a szégyentelen cafkákat látva az ember nem tudja nem szeretni ezt a DVD-t.

Ha valaha Tina Turner rajongó voltál, biztosan megéri beszerezned a Tina Live-ot, én meg csak annyit mondok, hogy simán kimennék rá az Arénába, s szánalmas férfi-groupiként dörömbölnék a női öltöző ajtaján.

S hogy mit hoz Tina számára a jövő? Ki tudja? Bármi lehet, fiatal még…


TOP5 kedvenc Tina dalom (a dvd-n mindet megtalálod):

1. Private dancer (egy régebbi felvételről)
2. What’s love got to do with (közönségénekeltetéssel)
3. Proud Mary (középrésztől gyorsít)
4. We don’t need another hero (kis színházi körítéssel)
5. Steamy windows - a bombasztikus koncertkezdés

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr21869952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katácska! · https://www.facebook.com/kata365 2010.03.29. 18:48:47

ez igen
szenzációs
végignéztem a TOP5-öt, talán többet nem is nagyon ismerek Tina Turnertől
lenyűgöző tényleg
ez a vitalitás... valóban bombasztikus MINDEN értelemben
Dolly ha kétszer annyi búzafűlét iszik mint eddig, akkor sem ér a nyomába sem

vajon mi a titka???

katácska! · https://www.facebook.com/kata365 2010.03.29. 18:52:39

bár azt hozzá kell tennem, hogy Dolly munkásságát lényegesen többre tartom mint Szűcs Jutkáét

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.04.02. 16:53:51

Nálam befigyel a rioi buli ('88?) a polcon. Ott is iszonyatos dolgokat művelt. Jelenlegi teljesítmény+ kinézetről pedig kiválóan tanúskodik egy Beyoncéval közös fellépése, ahol 70 évesen keskenyebb, mint 43 évvel fiatalabb pályatársa, az belőle áradó energiáról már nem is beszélve....

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása