A hét dala: Dávid Ibolya for president

A hét dala: Dávid Ibolya for president

2010.04.09. | Péter Bócsi

Ez a hét is eljött….

Hogy segítsek ráhangolódni a régóta várt jeles alkalomra, a hét dalának a Tudósok drámai szerelmi költeményét jelölöm. Az érzékeny szerző nem mást választott művészete tárgyául, mint Dávid Ibolyát, valamint a bajuszáról, és megszorító csomagjáról egyaránt méltán hírhedt Bokros Lajos-t. Mind mondhatnék? Kettejük érzéki összeolvadása egészen megindító. „Codaaaalatosz…..hrrrrr”, ahogy Fábry roma karaktere mondaná. 

Dr. Máriás-nak hálás köszönet ezért a gyöngyszemért! Ennél már csak egy, a Lendvai-Gyurcsány páros szerelmi életét bemutató szonett lehetne romantikusabb. A mű mondanivalójáról, mélyebb rétegeiben meghúzódó jelentéstartalmáról a hétköznapinak egyáltalán nem mondható művész, Dr. Máriás itt rántja le a leplet.

(Akinek a fenti dal túl kommersz, az próbálkozzon, mondjuk ezzel, vagy ezzel a kísérteties balladával. Ha netán a képzőművészet felé kacsintgatnál, és kíváncsi lennél Dr. Máriás betegesnek is mondható vonzódására az APEH adminisztrátok kalandos életét illetően, akkor itt is nézz szét!)

15 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr821901378

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kössön választási szövetséget a Jobbik és a Civil Mozgalom! 2010.04.09. 09:51:27

Döbbenetes dolgokat fogok most leírni!Mialatt a Szavazatszonda c. blogbejegyzésemet bütyköltem, többször elvégeztem a belinkelt oldalon található tesztet. Az eredmény engem is meglepett: nekem, aki Jobbik szimpatizánsnak gondoltam magam, három tesztből...

Trackback: Nincs itt az idő! 2010.04.09. 09:47:01

Választás 2010. De még nincs itt az idő! Nincs itt az ideje annak, hogy megismerhessük a pártok véleményét számos kérdésben. Így nem jött el az ideje annak, hogy a választásokon induló politikai pártok állást foglaljanak a társadalom 5-10 százalékát ki...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rettentó 2010.04.09. 08:43:23

Hát, ezt nem kellett volna. Egy kis, esélytelen pártba belerúgva triumfálni nem túl bátor dolog. Na, de végül is nem ez nem az én blogom.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.04.09. 08:50:33

@rettentó: Semmit sem kell komolyan venni, főleg akkor, ha ők sem veszik komolyan, azt, amit nekik kéne. Politizálás OFF.

rettentó 2010.04.09. 09:02:02

@Interstellar Overdrive: Ez a szám és Dr. Máriáss (és Bada Dada) munkássága közel áll a szívemhez, csak az időzítés ugye... khm. De: "no hard feelings".

levi009 2010.04.09. 10:36:10

Ebola a nemzeti vulgáris. Ilyen arrogáns, trágárul beszélő személlyel már rég találkoztam. Persze, kínosan ügyel arra, hogy a nagy nyilvánosság előtt finomnak látsszon és nőiesnek, viszont miután kikapcsolták a kamerákat és leléptek a vendégek, olyan 180 fokos fordulatot tesz, amit sokan el sem tudnánk képzelni róla. Szünet nélkül ordibál, vagdalkozik és olyan utcaszéli, közönséges stílusba megy át, hogy egy kocsisnak is dicsőségére válna.
Talán majd most, a választások éjszakáján, amikor 20 év óta először szavazzák ki a parlamentből, megláthatják ezt a kórságot, az igazi Dávid Ebolát. :)

rettentó 2010.04.09. 10:39:54

@levi009: Neked nem kell finomnak látszani. Ne is próbáld, nem menne.

Gatts 2010.04.09. 10:45:17

Az időzítéssel végülis nincs gond, mert ez a klip már nem mai. Ha jól emlékszem, akkor az EU választások környékén jelent meg, de lehet, hogy korábban. Vagy már akkor is haldoklott a párt és nem volt jó belerúgni? :)

levi009 2010.04.09. 10:54:00

@rettentó: Nem is törekedtem erre, cukorfalat! :D

Egy_Újságíró 2010.04.09. 12:34:17

Újságíró vagyok, és szeretném egy pár nem teljesen nyilvánvaló dologra felhívni a figyelmeteket a mostani helyzettel kapcsolatban. Szeretném veletek megosztani a magánvéleményemet, ugyanis újságíróként ismerem a politika minden szereplőének valós szándékait.

Előre leszögezném hogy egyik párthoz sem tartozom.

Szóval látva a jelenlegi kilátásban lévő választási eredményeket szeretnélek benneteket egy dologra figyelmeztetni.

(Minden politikai oldalt nagyon jó ismerem, a prominens embereit szintén)

A magánvéleményem az, hogy bár vannak kivételek, a lényeg mégis csak az hogy a zöme (a legtöbb ember) szeretne minél többet megszerezni a zsíros fazékból, a közpénzekből.

És most jön a dolog jelenlegi aktualitása (a nélkül hogy akár az MSZP-t, akár az SZDSZ-t, akár az MDF-et, vagy bárkit védenék).

KÉRLEK senki ne üljön fel annak a dolognak hogy az MSZP által kormányzott évek után bármiféle váltás (pl. a FIDESZ irányába), BÁRMI pozitív hatást fog hozni az életetekbe.

Egy dolgot tudok tanácsolni, az pedig az hogy minél szélesebb körben próbáljatok szavazni - a legjobb az lenne ha sok kis párt lenne, mert akkor az országos lenyúlásokat is eléggé vissza tudják fogni, mert nem engedik hogy túl sokat lopjanak. Bár ez egy utópia, hogy az országban 5-6 középméretű párt legyen.
De azt mindenképpen próbáljátok meg, hogy legalább kiegyenlített legyen az erőviszony.

Sokszor, minél nagyobb részaránnyal nyer egy párt, annál többet fog, és szokott lopni tőletek. Ez a véleményem.

Most a többi pártról nem akarok beszélni(bár róluk is lehetne), mert nem valószínű hogy kormánya jutnak, kizárólag a FIDESZ-ről.

És itt még egyszer leszögezem hogy egyik párthoz sem tartozom, teljesen független vagyok.

Egyszerűen szeretnék segíteni abban, hogy jobban tudjatok dönteni (sajnos az országban rengeteg embernek nincs ideje egyáltalán ezzel foglalkozni mert 12 órát dolgozik naponta)

Szóval a lényeg:

SEMMILYEN körülmények között ne engedjétek, hogy a FIDESZ / (Vagy BÁRMILYEN MÁS PÁRT!!!) "agyonnyerje" magát. - 50% felett semmiképpen ne érjen el, mert ez beláthatatlan következményeket hoz rátok - és nem lesz pozitív..

Személyes véleményem, és a tapasztalatom is az, hogy már az előző FIDESZ kormányzati ciklusban is azzal kezdték egyes emberek, hogy szinte MINDEN nagyobb beruházást leállítgatták. (Hogy mennyire aprólékosan arra a legjobb példa, hogy ekkor vették el a távoktatásos diákoktól is minden utazási kedvezményt) ...szinte minden nagyobb állami beruházást leállítottak, és ennek az volt a hozadéka, hogy lett szabad pénz. És miért fontos ez? Mert így már akár fiktív támogatások formájában (mert egyes személyek/kedvezményezettek akár visszaadják a legnagyobb részét) - majd lesz lehetőség magáncélra felhasználni. Magyarul: LE LEHET NYÚLNI - pl tőled, tőletek.

A szüleim vidéken élnek és nagyon jól emlékszem hogy akkoriban senkitől nem vettek földet (földanyagot) a sztráda építkezésekhez közvetlenül, DE rengeteg embertől lehetett hallani arról, hogy ez azért történt, mert a környékünkön minden építési alvállalkozó egy bizonyos politikus (NEM MSZP-s, és az egyik „legnépszerűbb” politikus) apjának a 'bányájából' vette a földanyagot feltöltésre. (Persze csak papíron, többszörös áron a normálisnak) Sok ember szerint valójában nagyon olcsón vették a földet mindenkitől (fizikailag), majd ezt papíron, többszörös áron az apjától. (Igen, a fia focizik)

De lehetett hallani kismillió egyéb módot, ahogy anno a pénzt kiszivattyúztak (TŐLETEK!) egyéni célokra alapítványok formájában.

SENKI EGY PERCIG NE GONDOLJA, hogy a FIDESZ éra, bármilyen „megváltást” hozhat rátok - gyakorlatilag annál rosszabb lesz minél nagyobb mértékben nyer.

ENGEM nem érdekel ki fog nyerni.

A lényeg az hogy semmi ne nyerjen 50%-nál nagyobb mértékben (értsd ide a FIDESZ + Jobbik (külső, belső - mindegy) koalíciót is.

A válságnak egyébként koránt sincs vége, mindenki készüljön fel arra hogy szerintem kb 2 éven belül nagyon meg fog ugrani a lefelé zuhanás - és még a lehető legjobb (nem létező!) vezetéssel is valószínűleg ez lesz, nem még akkor, ha egy teljesen új brigád eufóriától megrészegülve CSAK AZT fogja nézni hogy mit szerezhet meg magának a közösből.

KÉRLEK BENNETEKET AZ ORSZÁG NEVÉBEN hogy lássátok reálisan a dolgokat, és ne gondoljátok azt hogy az egyik párt ördög a másik angyal, mert a pártkatonák nagy része semmi mást nem néz (szinte MINDEGY melyik párthoz tartoznak) , csak az A8-as audit, a száz milliós villákat, és a milliárdos vállalkozásokba pumpált pénzt - mindegy milyen párt holdudvarában van..

És kétségetek ne legyen a felől hogy egy "agyonnyert" állapotú FIDESZ - vagy bármely párt aki túl nagy részesedést kap a közösből - katasztrofális fosztogatást tud véghezvinni. (szerintem)

Akik még mindig rózsaszín ködben élnek, azok bőven elég, ha a FIDESZ-el kapcsolatban csak reálisan megnézik hogy milyen volt amikor Ők kormányoztak a kisgazdákkal. Milyen volt pl 2000-ben élni... Mit tettek. Az Orbán- Torgyán érában.

Ez a levél az összes pártra vonatkozik - azért a FIDESZT-t emeltem ki, mert most sajnos úgy néz ki hogy sokan őket jelölték ki a húsosfazékhoz, amibe te, a családod, és mi rakjuk bele a sokszor keservesen megszerzett jövedelmet, amiből milliárdokkal fognak dobálózni. Ráadásul a Fidesz tervei nem reálisak - és nem tudom hogy tudjátok e de a szöveggel ellentétben egyetlen korrekt, teljes, átfogó gazdasági programmal sem rendelkeznek.

Köszönöm hogy meghallgattatok.

Tudom mi volt a pártoknál az elmúlt években, évtizedekben - senki hamis arcának ne üljetek fel. Bármilyen párt nyer - ŐK nyernek majd és nem TE.

KÉRLEK ne hagyjátok hogy egy, vagy két párt túl nagy hatalmat szerezzen - a lenyúlást ez esetben a pártok csak egymás ellen tudják megakadályozni(mondjuk sokszor önös érdekből, de ez legalább az embereknek jó), de ehhez az kell, hogy erős ellenzék legyen, hogy minél kevesebben tudjanak lenyúlni!

KÖSZÖNÖM SZÉPEN.

Ráadásul a világ a kétpártrendszer irányába megy (mesterségesen): Német SPU/CDU, Amerikai Demokrata/Konzervatív, stb.. Ebbe már nem akarok belemenni hogy miért szeretnék ezt politikailag, de nagyon kérlek benneteket egyetlen egy pártnak se engedjetek 50% feletti hatalmat!

A döntés a ti kezetekben van.

Köszönöm.

Sisko86 2010.04.09. 12:55:45

@Egy_Újságíró: asztakurvapropaganda

Amúgy ez szerintem egy elég gyenge Tudósok szám, van ennél sokkal-sokkal jobb termésük is. :)

rettentó 2010.04.09. 13:15:45

@Egy_Újságíró: Egy igazi újságíró tisztában van a műfajokkal, még a web 2.0 műfajaival is. Pl. blogbejegyzéshez fűzött kommentbe nem írunk publicisztikát, nem offolunk, vagy ha igen, azt jelezzük.
Ha tényleg újságíró vagy, ülj (vissza) az iskolapadba. Elég szomorú, hogy az amatőröknek kell kioktatni téged, az állítólagos profit, ha tényleg az vagy.

rettentó 2010.04.09. 13:18:13

@Egy_Újságíró: "Német SPU/CDU, Amerikai Demokrata/Konzervatív"
Helyesen: SPD/CDU, Demokrata/Republikánus. Nem vagy te újságíró.

markus.b 2010.04.09. 15:30:00

Ez a baj, hogyha egy nem politikával foglalkozó blog politikával akár távoli kapcsolatban álló dolgot postol. Jönnek az ilyen "újságírók" és egyből megváltják a világot.
On: a Dávid Ibolya egy rohadt kurv@.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása