Évtized leggyakrabban játszott előadói Nagy-Britanniában

Évtized leggyakrabban játszott előadói Nagy-Britanniában

A brit Artisjus összeállított egy listát, melyen az elmúlt évtized leggyakrabban játszott előadói szerepelnek.

A lista nyilván csak a brit játszásokra vonatkozik és talán most ne vegyük elő a kérdést, miszerint az évtized 2009, vagy 2010 év végéig tart-e. A statisztika (a BBC hír szerint) a televízióban, rádióban és egyéb "publikus helyeken" játszott alkalmakat összesítette, mely számok alapján Madonna bitorolja a leggyakrabban játszott előadók trónját. (Az a Madonna... amúgy az melyik is?)

Évtized leggyakrabban játszott előadói Nagy-Britanniában:

1. Madonna
2. The Beatles
3. Robbie Williams
4. Queen
5. Take That
6. Sugababes
7. Elton John
8. Elvis Presley
9. Abba
10. Coldplay

Ahogy a BBC News cikkje is tartalmazza, egy tavalyi lista azt is kihozta, hogy a Procol Harum "A Whiter Shade of Pale" című dala volt a leggyakrabban lejátszott dal kocsmákban, bárokban és egyéb közösségi helyeken. Gondolom minden hajnalban erre szomorkodnak az elázott britek...

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr801914854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2010.04.15. 08:29:27

Dehogy szomorkodnak, összeborulva lassúzik rá mindenki..:)

walter77 2010.04.15. 11:22:01

Jesszusom micsoda lista!

Ezek alapján nagyon fura, hogy amúgy abból az országból származik nagyon-nagyon sok nagyon jó zene.

Take that, sugababes, abba (?!). Te jó ég.

Lakle 2010.04.15. 12:45:56

Már címlapon látva helyből eltaláltam a tízből ötöt. Meglepetés-faktor kb. mint a mostani választásokon.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.04.15. 13:51:42

Nem lep meg a lista, hiszen elég népszerű előadók szerepelnek rajta. Nyilván azért népszerű és híres előadók, mert játszák őket. Talán a Sugababes meglep, de a többi nem.

A játszási lista és sorrend pedig nem a minőséget próbálja jelezni...

Mbraun 2010.04.15. 14:18:04

Ha csak a BBC adatokat nezzuk akkor lehet hogy ennyire "konzervativ". De csak Londonban kb. 50 digitalis radiocsatornat lehet fogni. Elegge tematikus leosztasban. Peldaul X-FM, rock, indie, metal hasonloak, Galaxy Fm gepzene, es maintstream pop. Gold :50-80`as evek zeneje. Lehetne meg sorolni. Szoval mindenki meg tudja talalni maganak a kedvenc adojat.
A Sugababes nagy volt mindig is, es tenyleg nagy nepszerusegnek orvend. Nemcsak a kiadott "egyszeru" single miatt, hanem mivel a legjobb dj-k keverik hozza a remixeket. (Lasd Dupla remix album). Bar szerintem az uj album egy nulla.
Angoloknak erdekes izlesuk van, nemcsak zeneben de ruhazati felhozatalban is... :)

Kitzinger · http://www.kitzinger.hu 2010.04.15. 15:06:37

és ott még jobb a zeni rádiózás, mint itthon...

2010.04.15. 16:30:18

A lista ellenére (bár annyira nem vállalhatatlan) az angol átlag zenei ízlés jónak mondható. Vagyis azért mindenki tudja, hogy hol a helye a Take Thatnek, Abbának. Ugyanúgy a BBC-nél is meg lehet találni a normális zenéket.
Engem mondjuk két dolog szokott meglepni. Az egyik, a BBC 2-n a hihetetlen Cat Stevens kultusz, ami mondjuk tetszik, a BBC 3-on ugyanez Kodályban, amit viszont nem tudok elviselni. A másik, hogy az ember végignéz bármilyen BBC-s dokumentumfilmet, és általában jó zenék vannak benne (de mondhatnám akár a Top Geart is). A múltkor láttam egy 3 részes sorozatot a brit repülőterekről, amiben Four Tet és Susuma Yokota Rothko-remixek voltak.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása