Új B-oldal videoklip: BAJUSZ

Új B-oldal videoklip: BAJUSZ

2010.04.28. | odeenHD

Közel három hónapos kihagyás után ezúton defibrilláljuk a B-oldalTV-t. A szünetnek meg volt az építő jellegű oka. Kicsit összeszedtük magunkat, illetve a velünk együttműködni vágyó zenekarokat. (Hahó, soha nem késő jelentkezni nálunk, csinálunk nektek fasza videoklipet ám!)

A dolgok jelen állása szerint a nyár igen bőkezű lesz a B-oldalTV rajongótáborával.

Nos, akkor az alább látható klipről: a Fugato Orchestra, amúgy kb. húsztagú zenekar mellékformációjáról a Fele Királyság nevezetű, kvartetté zsugorított felállásról van szó. A kőkomoly, többszörös díjnyertes progresszív szimfonikusrock-zenekar gyermeki "sosenövünkfel" ökörködését éli ki a Fele Királyság mikro felállásában. Híres gyerekdalokat, mesefilmek zenéit dolgozzák fel, rockosítva, jazzesítve, meg minden olyan módon, hogy a húbazmeg érzés azért ott legyen. Ja, és zárójelben megjegyzem: nem öncélú pattanásos-kockás inges, gimis ökörködésről van szó. A srácok kiemelt zenei intelligenciával és hangszeres tudással megáldott zeneakadémisták. Vagy tán már el is végezték, tököm tudja.

Ímhol a művész urak nevei:

Alpár Balázs - billentyűs hangszerek, ének
Farkas Izsák - elektromos hegedű, ének
Nagy Zsolt - dob
Simkó Várnagy Mihály - elektromos cselló, ének

Van itt minden, torzítós hegedűszóló, meg melodika, (az a szájba vehető, fújható kis zongorabillentyűkkel ellátott izé, amiről gyerekkoromban azt hittem, hogy játék, mert csak a Triálban lehetett kapni, oszt valójában hangszer) illetve elektronikus alapok. Szép teljesítmény a szomorúszemű komolyzenészektől.

Egy kellően beteg videoklipet készített a B-oldal nekik, kicsit hájpolva azt a hangulatot amit a Mekkmester feldolgozásuk okozott az idegrendszerünkben.

Ja, a szám címe: BAJUSZ. Ne kérdezzétek, miért... Jó szórakozást.

Fele Királyság - Bajusz from b-oldal.tv on Vimeo.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr101957447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása