TOP5 utcazenész EVÖR

TOP5 utcazenész EVÖR

A szerdai nap kezdődik és ma estig tart a Veszprémi Utcazene Fesztivál, ahol a délutáni programok keretében tényleg fellépnek utcazenészek, akik közül a zsűri és a közönség megválasztja a "legjobbat", a győztes kalapjába pedig 500.000 pénz is kerül!

Mindamellett, hogy a hétvégén én is meglátogatom a rendezvényt, a fesztivál fő motívuma engem is megihletett, így gondoltam, szedjük össze a TOP5 utcazenészt!

1. Dub FX

Az az utcazenész csak megérdemli az első helyet, aki a Massive Attack elől tudja már elcsábítani a fesztivál közönséget. Történetesen a VOLT-on idén ez megtörtént, a Massive Attack pedig kislánykodva abba is hagyta soproni hakniját.

2. Igor Sklyarov

Az orosz úriember neve nyilván senkinek sem ismert. David Gilmournak sem volt az, mikor Velence utcáin sétált, ellenben az utcai boros poharas játéka után a Pink Floyd gitárosa felhívta az utcazenészt az esti előadás során, ahol a Shine on you crazy diamond-ban "játszhatott" is. (Aki nem hiszi, lesse meg a Remember that night extrái között a turnéfilmet.) A turné során az együttes tagjai magukkal is vitték a know-how-t...

3. A világ hajléktalan utcazenészei

"A világ utcazenészei" Ben E. King "Stand by me" című dalát adják elő. Az alábbi videó egy részlet a "Playing For Change: Peace Through Music" című dokumentumfilmből. 

4. Manu Chao

A Mano Negra zenekar vezetőjeként lett ismert a neve, hangját azóta is áthatja a bevándorlás és a szegénység emléke. Bejárta a világot, járt nálunk is már a Szigeten, valamint a VOLT Fesztiválon is, de állítólag a mai napig fellép barcelonai bárokban is, mindenféle zenekarával, álnéven. Albumain a "profik" mellett utcazenészeket is szerepeltet.

5. Az indiánok a Örs vezér téren

No comment. Fejdísz. Kontroll ládák. Sípok. Bármelyik ingyenes rendezvény oldalában feltűnhetnek, vigyázz! Nem baj, ha nincs videó? :)

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr532149535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsilla · http://budapestkirakat.blog.hu 2010.07.17. 13:29:36

hiányolom a vizespoharas csókát.

ugyanugyan 2010.07.17. 14:48:36

találni máshol is még lnk.bz/yNc van aki másra büszke

gansol 2010.07.17. 15:19:30

Ajanlom figyelmetekbe a berlini illetosegu TRAP zenekart. Szerintem zsenialisak

nagyon halott 2010.07.17. 15:31:04

a 3. ponthoz - ez is fasza: www.youtube.com/watch?v=tAjFnJuk1Aw , a szitáros csávó nagyon jól nyomja.

aranyláz 2010.07.19. 11:07:09

@immortalis: jól nyomja :) mondjuk egy milla feletti nézettség azért árulkodó

Ilyen üvegpoharas előadást én a szigeten láttam egyszer, az eszméletlen jó volt, komolyzenei darabokat játszott(ak), de már nem emlékszem ki volt

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása