Cigánymetál

Cigánymetál

2010.10.01. | Horváth Oszkár

Végre egy ilyen! Egy nagyon komoly home videóra akadt egy barátom a YouTube-on, Metallica - Nothing Else Matters, CIMBALMON. Azt hiszem, ez a Zene Világnapjára egy nagyon tuti kis fúziós zene, ezzel kívánok boldog szülinapot a zenének (ha ma tartja), a felvételen szereplő zenészt pedig úgyis mint rajzfilm- és cimbalmosnevű állampolgár (Oszkár), csókoltatom!

Ritkán érintjük az etno/világzenén belül konkrétan a cigányzenét itt a B-oldalon, mint ahogy a hardcore-t is kábé, persze például amit a Parno Grasztról gondolunk, azt nem tudtuk magunkban tartani. Nos azt kell mondjam, ez a csávó is készen van. Részemről riszpekt!

És tettem még egy megfigyelést. Han Solo is cimbalmosnak van öltözve. Szóval nekem senki ne mondja, hogy ennek a hangszernek nincs hatalma! :D

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr502336919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stygian 2010.10.01. 15:43:21

Érdekes feldolgozás, mindenképpen tisztelet érte!

cso zsi 2010.10.01. 16:21:50

A jó zene minden formában, és előadásban jó.
Nagy kedvenceim között mindig van olyan rockzenekar, amely szimfonikusokkal kibővítve is ad koncertet, vagy eleve szimfonikus zenekar játssza a rockot.
Nagyon sok zenénél csak a hangszerelés másítja meg a műfajt. Aki véletlenül nem ismerte volna ezt a Metallica számot, azt hihette volna, valami kesergőt nyomatnak a nyúllábakkal.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása