Nincs vége a fesztiválszezonnak!

Nincs vége a fesztiválszezonnak!

2010.10.31. | Horváth Oszkár

Ez milyen? :) Eltemettük a fesztiválszezont, bemondtuk, hogy vége a műanyagpoharas sörnek megint egy évadra. Ehhez képest a port.hu fesztiválajánló hírlevélben még mindig heti 10-12 fesztiválról jön értesítő.

Maximum zene helyett mangalica van a központban.

Készülődik azonban a FRIDGE Fesztivál, 2010. november 11-14. között. Röviden és gyorsan feldolgozhatóan:

De mégis hogy kell ezt elképzelni? B-oldal nyelvre lefordítva a következőkben reménykedem:

  • a Fridge elhozza a hütte-hangulatot a Felvonulási térre
  • a műanyagpoharakba sör helyett forralt bor költözik
  • Bernáti bácsi
  • Havas henrik

Az első kettő meg lesz oldva, a második kettő ezúttal nem. :) A fesztivál lehetőségeit első sorban a sízők és snowboardosok tudják majd teljes mértékben kiaknázni, mert a zene mellett a hóról is szól. Már építik a hógyártó szerkezeteket, aki 3-asnál jobb volt kémiából és fizikából, keressen rá a neten, hogy ez hogy történik, mindenki más meg elég, ha annyit tud, hogy drága és jó bonyolult. Nem elég, ha nyaralni tudsz - tudj telelni is! Telelősséged teljes tudatában.

A fellépők közt ott a Dub FX (aki a VOLT-on lemaradt, vagy nem lépett meg a Massive Attackről, most javíthat), Grandmaster Flash, James Zabiela, és - vigyázz! - Roni Size, a hazaiak közül a Tankcsapda, az Anima, HotX szettje, és monarchiális értelemben Parov Stelar a sógoroktól. Az a vicc ugye megvan, hogy kérdezik Habsburg Ottót, hogy "trónörökös úr, kijön hétvégén az Osztrák-Magyar meccsre?" - "Miért, ki ellen játszunk?". It's like a jungle sometimeees...

A zenei fellépők mellett nem ügyetlen snowboard és síversenyzők fogják a kegyetlen rámpát (modoros javítás: rampát) meglovagolni. Engem a térkép győzött meg arról, hogy ezt - persze szigorúan műanyagpohárral a kézben - látnom kell:


Na? Az mi? 10 emelet magas rámpa (1), és a Hősök tere már-már majdnem, a Műcsarnok (7) pedig totál teljesen egy fesztivál területén. Továbbá: (2) MTV-OTP Junior Nagyszínpad - nem nagyobb, mint a rámpa. (3) Lelátó: úgy építik meg, hogy azé' fellát(i)ó is legyen, mert lesz mit nézni. (4) PORT.HU Winter Expo, ez tiszta sor. (5) NOKIA Party Aréna. Ha bármit elhagytál ebben a sátorban a nyáron, hátna most meglesz! (6) Átvezető Híd*.

Elhelyeztem a térképen nem létező helyszíneket is a B-oldal színeivel. Találd meg a különbséget a két kép között! Segítség:

  • (8) Az ismeretlen snowboardos sírja
  • (9) Az utolsó ottfelejtett ARC plakát
  • (10) A Loch-nessi szörny 12 percig bírja egy levegővel, most épp lent van
  • (11) Hó
  • (12) A Szépművészeti Múzeum egyiptomi gyűjteményének állandó kiállítása
  • (13) Rukk 

* Átvezető Híd: ezt értelmezzük együtt! Lehet, hogy van hagyva egy bújj-bújj zöldág az Olof Palme sétány felé, és valóban hídként kötik össze a városligati tó medrében lévő arénát a Felvonulási térrel? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések kavarognak bennem, valamint az, hogy azon túl, hogy Svédország liberális miniszterelnöke volt egy ideig, az Olof Palme vajon férfi vagy női név, és ezt melyik része határozza meg? És hová tűnik a fény a hűtőből? És hogy van a hűtő angolul?

További - és valós - információ: fridge.hu »

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr572409438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.10.31. 10:10:36

Várok további helyszín javaslatokat a 14-es sorszámtól kezdve :) Az egyik lufin mintha fellépne a rajzfilm Willy Fogg a kis patkánnyal (magyar hangja Hacser Józsa?).

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2010.10.31. 10:45:22

Alapvetően szeretem a fesztiválokat, de 4-5 napra blokkolni a budapesti közlekedést nem feltétlen érzem jó döntésnek! És akkor még az időjárási tényezőktől még nem is szóltam.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.10.31. 10:50:35

Hagyomány, hogy nyáron a Tóth Árpád sétányon amúgy sem hajthat át autó hétvégén. A hideg meg külön jó! Mondom, forralt bor. Talán az első és egyetlen fesztivál, ahonnan BKV-val teljesen nyugodtan haza tudnék jutni 10 perc alatt. Feltéve, hogy nem 45 percig tart kijönni, mint a Szigeten :D

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2010.10.31. 12:29:34

@nosferato: Ez a hagyomány már megszakadt 2008 óta minden nyáron folyamatosan át lehet menni, kivéve ha rendezvény van. Másrészt mivel nem iszok alkoholtartalmú italokat tőlem lehetne akár Henri IV. Cognac Grande Champagne is folyhatna akkor sem érdekelne. (Bár ez esetben palackgyűjtőnek jelentkeznék)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.10.31. 12:56:40

TE NEM ISZOL? Hát egy problémád sincs? :) Én mindig az Ajtósy-Dürer-kert utcán megyek, ha van rendezvény, ha nincs. Egyszer mertem bemenni a Tóth Árpádra, és 1 órát álltam benn. Nyilván mindenki másra használja, éntőlem véglegesen le is zárhatnák az egészet. Ez fura ötlet volt pl. az V. kerületben néhány úttal, vagy a Baross u. végével, vagy a Marcibányi és a Mammut közötti szakaszával a Lövőház utcának, aztán eltelik 1 kis idő, és kiderül, hogy megvagyunk nélküle. A Margit híd időnként kurva idegesítő, hogy gyakorlatilag nem létezik, emiatt nem megyek a XIII-ba egyáltalán. De mégis megvagyok nélküle. Nekem a rakpart olyan, hogy ha az nincs, akkor halál van. Nem is azért, mert járok rajta, hanem ha nincs, akkor mindenki más is ott jár, ahol én :D

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.10.31. 15:44:54

A Hősök terén fényképéZkedő japánokkal mi lesz?

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2010.10.31. 16:30:44

@nosferato: már másodszor írsz Tóth Árpádot de ugye a Kós Károly-ra gondolsz?

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása