TOP5 Anton Corbijn-klip EVÖR

TOP5 Anton Corbijn-klip EVÖR

Anton Corbijn, 1955-ben született holland fotós, rendező. Kinek mit jut róla elsőre az eszébe? Depeche Mode. Joy Division-film. Épp most került mozikba "Az amerikai", George Clooney főszereplésével, mely amúgy csak a második nagyfilm rendezés a hollandtól. Na, ássunk mélyebbre egy kicsit.

Az elmúlt 30 év során a holland mester a vizuális kultúra minden szakágában kíválóan teljesített, nem is tudunk olyan területet, melyben nem tett volna le valamit az asztalra. Ha meg nem tudunk, akkor nincs is ilyen. Mint fotós, koncertfotók készítésével kezdte a pályáját, majd mind közelebb került a portréfotózáshoz, melynek legjobb alkotásait tavaly a magyar múzeumlátogatók is láthatták, hiszen 2009-ben hazánkba is ellátogatott az "Anton Corbijn retrospektív kiállítás".

Az évek során Corbijn készített fotókat a Depeche Mode-ról, a U2-ról, David Bowie-ról, Björkről, Robert De Niroról, Clint Eastwoodról, Sean Pennről, Henry Rollinsról, de még Pavarottiról is. A felsorolás nyilván nem teljes, holnap a vonalason keressen, aki megsértődött. A fotózás során minduntalan a rock és popsztárok felé mozdult, így egy idő után lemezborítók tervezéséhez is nevét adta. Munkái a Depeche Mode, a U2, Nick Cave, Bryan Adams, az R.E.M., vagy éppen a Metallica albumainak borítóin is virítanak.

Mindazonáltal, hogy Anton Corbijn névjegykártyáján továbbra is első helyen a "fotós" áll, videóklip rendezései óriási hatással voltak a zenei videózás evolúciójára, valamint azon zenekarok további fejlődésére, akikkel együttműködött. Ki tudja, ki köszönhet ilyenkor többet a másiknak, a rendező, vagy az előadó, de egy biztos: munkái garanciát jelentenek, így nem véletlen, hogy a zenekarok gyakrabban kilincseltek nála, mintsem hogy ez fordítva történt volna meg... Sőt, állítólag a Metallica tagok hajrövidüléséhez is van köze...

TOP5 Anton Corbijn-klip EVÖR:

1. Depeche Mode - Enjoy the Silence (bár a Walking in my shoes-t jobban szeretem...)
2. RHCP - My friends
3. U2 - Pride (in the Name of Love)
4. Nirvana - Heart-Shaped Box
5. Bryan Adams - Have you ever really loved a woman?

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr502410400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2010.11.05. 12:06:39

Nálam :
1. Depeche Mode Trilógia (Strangelove - Never Let Me Down Again - Behind The Wheel)
2. Nirvana - Heart-Shaped Box
3. Front242 - Tragedy (For You)
4. Depeche Mode - Suffer Well
5. Coldplay - Talk

jenőné 2010.11.05. 12:48:04

Az elfogult lista:

1. Depeche Mode - It's no good
2. Depeche Mode - Suffer Well
3. Depeche Mode - Enjoy the Silence
4. Depeche Mode - Behind the Wheel
5. Depeche Mode - Halo

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.11.05. 12:52:57

Valaki nem talált jobb beágyazható verziót a U2 One-ra?

Kepkocka · http://zenelokepkockak.blog.hu 2010.11.05. 16:41:08

01. Depeche Mode - Strangelove / NLMDA / Behind The Wheel
02. U2 - One
03. Depeche Mode - Walking In My Shoes
04. Joy Division -Atmosphere
05. Depeche Mode - Halo

Már elnézést, de a Pride Anton-féle verziója rettenetes, sőt, siralmas. Még viccnek is rossz, nem véletlen, hogy adásban csak egyszer ment le és a The Unforgettable Fire díszdobozos verziójára sem tették rá.

catshannon 2010.11.07. 21:41:53

Szerintem az Electrical Storm klipje is igen jó:)
www.youtube.com/watch?v=K0adFYuNuns

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása