Retró kép aranybánya!

Retró kép aranybánya!

2011.04.16. | Horváth Oszkár

Az Öreg ROADOK Napközije facebook csoport egy kifogyhatatlan sörrel felérő képzuhatagot kínál a békeidőkből. Hajak, ruhák, szemüvegek, és nagy pillanatok. A B-oldalon ingyen kipróbálható az időgép az öreg roadok jóvoltából, úgy érzem... aki nem akarja végigutazni a magyar poptörténelmet, annak a kompakt verziót Som Lajos és Knight Rider KITT közös fotográfiájában állapítottuk meg.

Verbális összefoglalót tennék vakok és gyengén látók részére, hogy ők is velünk utazhassanak: széles hajtókájú nagyméretű zakók, csíkosak, kockásak. A rajongók ma is csúnyábbak a sztároknál, ez akkor is megfigyelhető volt, a világ nem változik. Néhány színes kép már sárgul, egyre inkább mást látni rajtuk, mintha álmodnál. Ha fúj a szél a Tabánban, bármi megengedett: orkán kabát alá ing, ing alá pulóver, pulóver alá ing... mint egy szendvics. Lambéria előtt álló Bobby McFerrin, a belsőépítészet és a zene e két műremeke szorgos nemzetünk közbenjárása nélkül amúgy soha nem találkozott volna. A női ruhák a nyolcvanas években férfin: tök oké. Belefér. Majd kivágjuk.

És amúgy nagy emberek, amikor még kicsik voltak. Talán kicsik is. Mint én, vagy te, az utca embere.

A Régi "igazi" zenekarok és zenészek galériát az Öreg ROADOK Napközijében találjátok. Bárki gyűjtötte össze, megérdemel egy big lájkot. A galéria szerint a képek nagy része Kecskés Miklós felvétele, további galériái találhatók: [1] [2] [3] [4]. Köszönjük neki! Miklós, az internet is azt üzeni, hogy köszöni, pont ezeket hiányolta.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr332828392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ElChe · http://bigblue.reblog.hu/ 2011.04.17. 13:46:26

Ez nagyon jó, kösz, hogy felhívtad rá a figyelmet! És persze nagy lájk az ötletgazdának...

Hozzá Szóló 2011.04.18. 10:34:44

Ez a tartalom jelenleg nem elérhető
A kért oldal nem megjeleníthető. Lehet, hogy ideiglenesen nem elérhető, esetleg már nem létezik, vagy nincs jogosultságod megtekinteni.

Hát ez nem sok...

Hozzá Szóló 2011.04.18. 10:34:44

Ez a tartalom jelenleg nem elérhető
A kért oldal nem megjeleníthető. Lehet, hogy ideiglenesen nem elérhető, esetleg már nem létezik, vagy nincs jogosultságod megtekinteni.

Hát ez nem sok...

transistor 2011.04.18. 11:35:54

A szerző mintha kicsit facebook függő lenne.

Ez nem baj, csak így aki nincs facebook-on, nem tudja megnézni a képeket, nem tud utánanézni a linkeknek. Sok már ez a facebook, nem csak itt.

oszkar00 2011.04.18. 11:38:48

@transistor: Vagy csak emiatt nem fog belépni. Mert egy kattintás a linkre egy dolog, belépegetni (mikor amúgy nem akarok) meg egy másik.

rettentó 2011.04.18. 12:02:37

Ha valaki nem akar/nem tud belépni a facebook-ra, annak nem szól a poszt, sajnos. Jó, hogy a koncertbeszámolókhoz nem írjátok oda, hogy "volt, aki nem volt ott, minek ez a poszt?", vagy: "én nem szeretem ezt a zenekart, miért írtok róla?", vagy "nekem nincs pénzem erre a lemezre, miért írtok róla, amikor nem tudom meghallgatni?".

Nem ez az egyetlen ilyen dolog az interneten:
www.veoh.com/

Mindenkinek vannak választási lehetőségei, és ha mindenképpen meg akarjátok nézni, kb. 5 perc a regisztráció és 1 perc a tagság megszüntetése.

Bandúr Kandi 2011.04.18. 13:01:51

nem vagyok tagja a facebooknak és emiatt a post miatt nem is leszek. mivel többen vagyunk így ezzel, mint nem, ezért így ebben a formában nem sok értelme van a postnak.

Vöcsk 2011.04.18. 13:25:02

H@Interstellar Overdrive:
Hát én beléptem, de így is azt írja ki, hogy a tartalom nem megjeleníthető.

cso zsi 2011.04.18. 13:53:08

Simán látható. Minden további nélkül megnyílt a képgaléria, a facebookos belépéssel.

B_L 2011.04.19. 10:34:11

@transistor: Szerintem valahogy jelölni kellene, hogy nekem a kék osztriga magányos idióták faszbuk klubban kell tagnak lenni egy szaros link megnyitásánál, mert akkor eleve tudnám, hogy kerülni kell ezt a blogot

Sajnos nem vagyok kék osztriga tag, kimaradok megint egy nagyon hasznos dologból, a rosseb vigye el

B_L 2011.04.19. 10:35:55

@rettentó:

"Mindenkinek vannak választási lehetőségei, és ha mindenképpen meg akarjátok nézni, kb. 5 perc a regisztráció és 1 perc a tagság megszüntetése."

Dehogy akarom én MINDENKÉPPEN megnézni :D
Hát ha eleve ez kell hozzá, már bűzlik az egész, akarja a franc :D

Nézze a faszbukos birkatömeg. Hajrá.

rettentó 2011.04.19. 10:52:16

@B_L: "Nézze a faszbukos birkatömeg. Hajrá."

Mondja B_L, akinek azért indapassa van :-)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2011.04.19. 11:07:19

istenem de szép ez... nagyon sok ilyen posztot szeretnék még, KIZÁRÓLAG zárt jelszavas linkekkel! A Subba Szív iWiwet is csinálhatnánk hétfőtől csütörtökig! :))))

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása