TOP10 fura nevű post-rock zenekar EVÖR

TOP10 fura nevű post-rock zenekar EVÖR

2011.05.12. | B-oldal

A TOP10 idióta deathcore bandanév EVÖR után szabadon úgy éreztük, egyszerűen MUSZÁJ összeszednünk egy másik kevésbé futtatott zenei stílus gyöngyszemeit.

Mi is a post rock? Mivel szóbelin lesz ilyen tétel (jobbról a második), ezért ismételjük át a definíciók: "A posztrock (angolul post-rock) műfajt az alternatív rockzene körébe sorolják hangszerelése miatt, mert ez többnyire a gitárok, basszusgitár és dob összetételből állnak, pedig a hangszerelésen kívül nem sok köze van a hagyományos rockhoz, mert e stílus témái különleges ritmusokat, harmóniákat, melódiákat, változatos hangszíneket és akkordmeneteket tartalmaznak, amik többnyire a rockzenéből hiányoznak. Igazából rock hangszerelésű komoly- és könnyűzene keveréke."

A definíció mellett én ezt a stílust úgy jellemzem, hogy ide tartoznak azon zenék, melyeket a National Geographic csatornán lévő tengeri természetfilmek aláfestő zenéjének el tudok képzelni. Ez persze még nem magyarázat arra, hogy direkt hülye nevet adjunk a zenekarunknak.

Rálf atya gyűjtése szerint a TOP10 fura nevű post-rock zenekar EVÖR:

1. explosions in the sky
2. Godspeed You! Black Emperor
3. Everythink Is Made In China
4. This Is Your Captain Speaking
5. Meanwhile, Back In Communist Russia
6. I Love You, But I've Chosen Darkness
7. On! Air! Library!
8. Flying Saucer Attack
9. And So I Watch You From Afar
10. this will destroy you

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr742572857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2011.05.12. 08:01:15

A 4, 5 a legjobb, de a 3 és 6 se rossz..:)

Goddamn90s 2011.05.12. 08:37:29

egy kis kiegeszites meg! sztem ezek is jok:D
Gifts From Enola
God Is An Astronaut
You.May.Die.In.The.Desert

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása