Hét dala: Hammerfall - Send me a sign

Hét dala: Hammerfall - Send me a sign

2011.05.22. | Péter Bócsi

Miért pont ez?

A kérdés több, mint helyénvaló, hiszen lehetne a Pokolgép - Hol van a szó ? című dala is...

Igen, kérem, itt pont az történik, mint az Omega Gyöngyhajú lányával, csak hát a Hammerfall, bármely népszerű true-metal berkekben, azért nem a Scorpions szintje. De ez most ne zavarjon senkit, szerintem őszintén gratulálhatunk a Pokolgépnek ahhoz, hogy a svéd banda pont ezt a dalt adja ki az új lemezén tisztelgésül egy nagy kedvencük előtt.

Hazudnék, ha azt állítanám, hogy az elmúlt húsz évben szándékosan hallgattam akármit is a Pokolgéptől, de ez most nem számít. Aki korombeli és nem hallgatta rongyosra a Gép első lemezeit, az soha nem volt metálos, s ez mindennél többet mond! A Pokolgép tényleg az elsők között csempészte be a heavy-metalt a vasfüggöny mögé, de akkor sem tévedünk nagyot, ha egyértelműen a legelsőnek nevezzük őket.

Úgyhogy örüljünk együtt Kukovecz Gabiékkal! 

Hammerfall - Send me a sign

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr522920122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

totyizselé 2011.05.22. 11:16:14

"Aki korombeli és nem hallgatta rongyosra a Gép első lemezeit, az soha nem volt metálos" - jó, hogy észrevettem a többesszámot ;)
Amúgy nekem a Kalapács utáni cuccok nem jöttek be.
Rudán Joe milyen faszán néz ki, nem az a felpuffadt, mint most.

rettentó 2011.05.23. 10:58:31

"Aki korombeli és nem hallgatta rongyosra a Gép első lemezeit, az soha nem volt metálos" Jól mondtad.

"A Pokolgép tényleg az elsők között csempészte be a heavy-metalt a vasfüggöny mögé, de akkor sem tévedünk nagyot, ha egyértelműen a legelsőnek nevezzük őket." hát, ez attól függ, mit tekintünk heavy metalnak. Az is igaz, hogy a Stress picit előbb megalakult és a fene tudja, mi volt Lengyelországban akkortájt a szükségállapoton kívül :-). De a Gépnek volt először lemeze, nem is akármilyen. Én mindig örülök, ha egy magyar együttes kicsit kidugja a fejét a mocsárból, a White Dove-ot is szeretem. Nem kell hozzá Eurovíziós dalfesztivál.

Foma 2011.05.26. 09:39:07

Hát ez tényleg a nóta TV-re való! :)
A régi Gépet méltató szavaiddal egyetértek, de hát milyen nóta ez, könyörgöm?! Ne már.

rettentó 2011.05.27. 12:42:15

Ez egy feldolgozás. Pont. :-)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása