B-oldal.tv klip: Camilo - Bijou (feldolgozás)

B-oldal.tv klip: Camilo - Bijou (feldolgozás)

2011.06.25. | odeenHD

Rég nem jelentkezett a b-oldal tv saját készítésű videóklippel. Aki csipázza ezt a rovatot, az elmúlt egy évben feltehette a kérdést: Befulladt a projekt? Lusták a srácok? Csórók a zenekarok? Valami hosszadalmas projekt készülődik? ...aki az utóbbira tippelt, az járt a legközelebb a valósághoz, bár őszintén megvallva az első három felvetés is hordoz némi igazságot.

Az alábbi talán minden idők leghosszabb ideig készülő, ugyanakkor legkisebb költségvetésű videóklipje. Abban, hogy a tervezéstől az utolsó vágásig majd’ egy év telt el van némi lazaság, balfaszkodás, betegség, de nem utolsó sorban egy kőkemény kihívás leküzdése: betanítani egy ötéves (a kezdetekkor még négyéves) kislányt a kamera előtt viselkedni. Arra, hogy megmaradjon természetesnek, de közben kövesse a rendezői utasításokat, ne nyavalyogjon 10 perc után, ne idétlenkedje el a forgatást. Akinek van gyereke, az érti.

Girus Pannát nem járatták kétéves korától színészképzőbe, ahogy ezt jópár szülő teszi, aki saját megvalósulatlan álmát akarja gyermekével valóra váltani. Mert így aztán ötéves korára egy gombnyomásra mosolygó idomított majom lehetett volna, akit a gyerekszínészekkel foglalkozó ügynökségek sokszázezer forintért közvetítenek ilyen projektekhez, mint ez a Camilo klip, ami a Bijou zenekar Tánc című éneksávját felhasználva egy teljesen más zenei stílussal házasítja össze Hártó Szilvia hangját. Visszatérve: Panka egy efféle hatásoktól teljesen megkímélt átlagos ovis kislány, aki barbizik, (nem két kicsi...) legózik, és utálja, ha a hülye felnőttek fényképezik. Mi pedig hülye felnőttek vagyunk, ez teljesen világos.

Ez volt a kiindulópont. A végeredmény pedig:


Pár szót a zenéről is, mégis csak a főnök bazsevál a videjón. Úgy értem Nosferato mester alkotta a zenét. Ha a nevekből indulunk ki, az amolyan éjfélkor átváltozós fajta csávóról van szó, nem derül ki. Néha downtempo/lounge, néha hiphop, olykor pedig tuctuc műfajok képviselőjévé vedlik át, a house zenékkel konkrétan a Camilo név mögé szép kussban bebújva itt foglalja el magát: soundcloud.com/camilo. Egy rádióbarát kis feldolgozás kerekedett a dologból, de különösebb cél nincs vele, azért választottuk ezt a számot, mert a Soundcloudon ezen volt a legtöbb nem mesterségesen generált lejátszás, és most, hogy sokat tornázunk a kamerákkal és a greenboxszal, a szabadidőnkben amink volt, összegyúrtuk.

Itt most éppen egy puffogós remixről van szó a méltán népszerű Bijou Tánc c. nótájára, amiben nincs semmi korszakalkotó, hiszen ez egy elérhető éneksáv volt, és ez egy eleve JÓ szám. Készültek is rá szépen feldoglozások, ez a szám elég népszerű a remixelős csávók körében, jómagam már több mint 10 feldolgozását hallottam. Általában nem tetszett :) nosferato viszont bármihez nyúl (önmagát is beleértve) az csak jó lehet. És tényleg jó. ...de az is lehet, hogy a klipkészítés révén az én agyamat már annyit bombázta ez a muzsika, hogy egyszerűen "jóra hallgattam". Ha esetleg nektek nem tetszik, akkor gyorsan hallgassátok meg nyolcvanháromszor, és megígérem, hogy tetszeni fog.

Ami a technikai részt illeti: minden felvétel zöld háttér előtt készült, a HD képek szokás szerint Canon EOS 5D Mark II-vel készültek, két felvételhez használtunk Canon EOS 550D-t a 60fps miatt. A vágás Final Cut, a rákevert effektek egy része Aftereffects, a zene és a klipverzió újrakeverése Ableton Live-ban készült. Köszönet jár Menyhárt Leónak, Hártó Szilviának, az alkotóknak az éneksávért!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr743010718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása