Csípős kérdések

Csípős kérdések

2011.07.05. | Rálf atya

A decemberi, bécsi Red Hot Chili Peppers koncert kapcsán megfogalmazódott bennem pár kérdés, feltettem Overdrive kollegának, de együtt sem mentünk semmire, közzéteszem őket, aki úgy érzi meg kell szólalnia, az komment formájában ossza meg velünk véleményét.

Úgy érzem, hogy a naivitáson kívül több okom is van feltenni a fő kérdést: Miért nincs budapesti koncert dátum a turnén? Megérdemelnénk, azaz indokolt lenne, hisz:

  • az utolsó pár turnén, ha a közelben jártak, nem több száz, hanem tuti pár ezren vették a fáradtságot és elutaztak Prágáig, Bécsig, Novarock-ra, Katowicébe, hogy megnézzék őket
  • mindenféle fesztivál kívánságlistán az örök első helyen vannak a rage against the machine-nel
  • van olyan mainstream a zenekar, hogy sok látens rajongót is megmozgatna, még a fehér pékinas nadrágos, sportkocsis izmosfiúk is felparkolnának a padkára, hogy a miniszoknyás csajaikat megkíméljék egy hosszabb gyaloglástól a bejáratig, pláne ha egy ütős, de populáris klippel nyitna az új lemez.
  • mivel jópár országot kihgyna a turné, mi is lehetnénk az, ami nekünk Bécs, azaz a környező országból szívnánk ide a sok külföldi rajongót.
  • A bécsi koncertre fél nap alatt elkapkodták a jegyeket, valószínű, hogy egy hazai buli esetén is ez történne, tehát nem lenne nagy a promóciós költség.

A Livenation idehozta már Madonna-t, a Metallica-t, nem okozna gondot egy Chili, mi tehát a probléma? Az AC/DC sem volt kisebb rizikó, meg sokkal olcsóbb sem lehetett.

  • a zenekar managementje olyat kért, amit mi nem tudunk adni?
  • kicsi a kavics?
  • túl drágán tudnák adni a jegyeket? Az összes többi európai aréna, ahol fellépnek, annyival nagyobb, hogy a szokásos Arénás jegyárakon jóval több bevételük van?
  • rizikósnak érzik valami más miatt?
  • a zenekar vagy a management nem akar ide jönni?
  • egy kevésbé profitábilis Chili koncert kannibalizálná a többi koncert látogatottságát?

Volt itt az Arénában már annyi félházas, meg elfordított nézőteres buli, hogy fel sem merült bennem, hogy egy Chili-nek ne lenne itt keresnivalója. Iszonyat koncert dömping van, pont ez kerül bennünket?

Utolsó gondolat: van a turnén egy majd két hetes lyuk, október 21. és december 4. között mit csinál a zenekar és a stáb? Pihentetik a bérelt cuccokat? Nem hinném. 

Bár kisebb csodával, de sikerült jegyet rendelni a labancokhoz, a legszarabb helyről fogjuk nagyon jól érezni magunkat. Ennek ellenére szívesen dupláznék és nem adom fel a reményt, hogy 96 után idén is eljönnek a funky szerzetesek.

A turné jelenlegi állomásai itt vannak, a zenekar akcióban pedig itt: 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr543031900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lamond 2011.07.05. 08:22:37

ugh.... jegyek elkeltek? ez komoly?
én meg várom, hogy megjelenjen a TEX-nél a lehetőség...
buktam?

Nina Skye 2011.07.05. 08:41:32

Koszi sracok, nem is tudtam, hogy jon Ausztriaba a RHCP.
Van otletetek honnan kukazzak meg jegyet, vagy varjak amig felbukkannak a dealerek?

red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2011.07.05. 12:23:46

Sajnos Mo. nem tényező ebben a versenyben. A Metallica eljön, mert már annyit voltak itt, hogy nem derogál nekik, de pl. Madonna kb. a nyugdíjazás előtt esett be, és nem akkor, amikor még valóban ő volt a Popzene. Fosnak a szervezők (főleg az itthoniak, de sztem. a zenekar menedzsmentje is), hogy a "csóró magyarok úgysem tudnának megtölteni még egy ekkora helyet sem" - ami persze nettó baromság, de hát ez van. Meg itthon ez "alternatív rock"-nak számít, ami persze minősíthetetlen baromság, és, akkor ki menne el rá? A sok kiadós, meg nagyokos zenei megmondóember szerint csak az x fucktor meg a megasztár, meg mága zoltán szuperbulikkal lehet megtölteni az arénát. Szánalom...

gulliverfoyle 2011.07.05. 22:29:33

Valamelyik régi Wan2-ban volt egy sztori, hogy anno, amikor a Kisstadionban felléptek nemistudom mikor a 90es években, eléggé rossz emlékekkel távoztak, pl. Flea-t egy nyanya esernyővel ütve tessékelte kifelé egy Váci utcai boltból ("huligán!"), meg valami romlott szar magyarkaját kaptak ami miatt minden második szám után a színpad oldalára kellett menniük hányni (vagy fosni?).... ez persze simán lehet hogy urban legend (a Wan2 cikk tkp. ilyen roadie-k, koncertszervezők révén a "szakmában" közszájon forgó sztorik gyűjteménye volt, ha jól emlékszem), de talán ez is lehet egy indok a nemjövetelükre... :P

Rálf atya 2011.07.06. 08:01:30

@gulliverfoyle:
Olvastam a sztorit és ott is voltam, 96-ban volt az eset. Hányás tényleg volt. Azért ennek csak 15 éve volt, csak nem hagyott ilyan mély nyomot bennük.
Illetve szerintem inkább a menedzsment dönt, hogy hova mennek, mint a zenekar és ott sajna inkább a pénz és a racionális dolgok a mérvadóak.

rettentó 2011.07.06. 08:25:08

"egy majd két hetes lyuk, október 21. és december 4. között"

Nem mintha utánanéztem volna, de inkább november 21, nem?

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása