Csak egy idióta Falco szám

Csak egy idióta Falco szám

2011.07.12. | B-vendégszerző

A nyugalom megzavarása érdekében bemutatjuk az ausztropop műfaj nyolcvanas évekbeli nemzetközi sztárjának méltatlanul kevéssé ismert számát. Kisipari felvételek, abszolút mélypont a basszusgitárral való evezés - egy laza pénzeső közepette.

Hogy meglegyen az eklektikus összkép, muszáj végignézni. A német nyelven való zeneipari érvényesülés mintapéldánya. Kár, hogy nem próbált az eredeti nevén (Johann Hans Hölzel) karriert csinálni, mondjuk az ő esetében (is) kifejezetten indokolt volt a művésznév keresése... Fogyasszátok élvezettel. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr243051568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dester 2011.07.12. 11:42:16

Falco hatalmas arc volt, egyedi személyiséggel, stílussal és zenével, amit áthat a több évszázados osztrák zenei kultúra és igényesség, nem kevés humorral. Szegényebb lett nélküle a világ. Ezt a zenéjét pont nem ismertem, de bejön :)

2007-ben épp februárban jártam Bécsben, akkor volt épp a születésének az 50. évfordulója. Minden róla szólt, a csapból is Falco folyt, az osztrákok a mai napig nagyon szeretik és tisztelik. Nem csodálom.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása