Prince-jelenség a Szigeten

Prince-jelenség a Szigeten

Mikor először olvastam, hogy Prince lesz a Sziget nulladik napjának vendége, akkor kicsit csóváltam a fejem. Prince? Mi a francot keresne a Szigeten Prince?! Ahogy közeledett a várva várt esemény, egyre inkább azt mondtam magamban: a Kisherceg a legjobb választás.

Miért? Megmondom miért. MERT:

  • Prince egy zenei géniusz, aki fellépett már a világ majd' minden kifutóval ellátott színpadján, de Magyarországon még nem járt, így hardcore magyar rajongói számára egy csodálatos és emlékezetes estét prezentálhat.
  • Egy Prince-fellépés a legjobb elkussoltatása azoknak, akik a Gesztivál és annak zenei színvonala miatt támadják a Sziget szervezőit. (Én is ide tartozom, pontosabban e táborba is.)
  • Ez az esemény tökéletesen alkalmas arra, hogy az egész ország hirtelen felismerje, "ő tulajdonképpen Prince-rajongó". A koncertet megelőző napokban már lehet nyomni a Facebook-ra a "Get off"-ot, vagy a "Cream"-et, valami nagyon frappáns üzenet társaságában. Természetesen már a koncert alatt kurva sok okostelefonnal kiposztolt kép lesz viháncoló lányokról, akik azt sem tudják, merre van a színpad, de ők jelezni fogják a világnak, "Prince koncerten vagyunk".
  • Tökéletes koncert lesz a szexualitását újra felfedező harmincas korosztálynak, hiszen abban a világban, ahol Shakira Waka Waká-ja a mértékadó csípőrázós dal, ott egy felcsendülő "The most beautiful girl in the world" hihetetlen szexuális energiákat fog felszabadítani. (Lesznek szárazkúró párok is a tömegben, az tuti és lesz pár csendes könyvelő is, aki a hűvös nyári estén kivetkőzik majd magából.)
  • A Prince koncertre talán kimegy egy olyan réteg is, akik eddig elvből utasították el a Szigetet, sőt, talán még csendháborítás miatt fel is jelentették. (Ha eső és sár sem lesz, akkor ezek az emberek boldogan mesélik majd, hogy voltak a Szigeten, sőt, hétvégén lehet még kinéznek egy vállradobott pulcsi társaságában.)
  • Prince a legjobb választás annak alátámasztására, hogy belássuk, a pop nem feltétlenül szitokszó. Prince egy emblematikus figura, egy fantasztikus zenész, aki megfelelő kontrasztja a pop címén zenét mímelő félceleb haknisztároknak. 
  • Bár OKJ-t nem ad, mégis fantasztikus zenei továbbképzés lesz minden zenésznek és a zene azon szerelmeseinek, aki valaha hangszerhez mert érni. Páran be fogják vallani maguknak, hogy ez a pali mágikusabb, mint gondoltuk. Az.
  • Végül, de nem utolsó sorban Prince azért is jó választás, mert egyszerre képvisel nosztalgiát a jó öreg 80-as, 90-es évek iránt, másfelől zenéjében megtalálható minden olyan elem (funk, rap, soul, gitárnyűvés, stb.), ami a XXI. században is aktuálissá teszi őt.
  • Ja, eszembe jutott még egy ok: Prince egy olyan csávó, akivel még viccelni is lehet. A kihagyhatatlan poénok a pinabajuszával kapcsolatban, kiguglizott sztreccs ruhái, vagy éppen a Jacko - James Brown - Prince videó mind önmagáért beszélnek...

Megyünk? Megyünk. Nem akármi lesz ez, látványban, showban, szexualitásban és nem utolsó sorban zenében. Ez a csávó és symbol gitárja egyáltalán nem fog viccelni. Mert TAFKAP nem tud haknizni, ebben már most biztos vagyok. Ha a Purple Rain 12 perc alatt elfogy, csalódni fogok. Mikor kezdődik MÁR?

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr863134581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ÁSÉS gyerek · http://ases.blog.hu 2011.08.09. 10:54:57

Akkor Amy Winehouse végül nem lesz?

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2011.08.09. 11:03:11

Nem akarom felpozicionalni a családot, de talan 84-ben mar volt videó. A 13-as kazi tele volt kulfoldon MTV-ről felvett klipekkel. Prince-t eleinte teljesen összekevertem Jackoval, onnan jegyeztem meg, hogy "amelyik lilában van". Egy ideig. Aztán teljesen világos volt, melyik melyik. Nekem a Party man és a Greatest romance kéne élőben, nem tudom, lehet-e számot kérni. Ha igen, akkor az EDDA-tól a Kört is játsszák majd el.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2011.08.09. 11:08:56

Meg esetleg lekuldhetné Sheila E-től a Love Bizarre-t, elveg dobolt nála a csaj, és illik is a képbe.

markus.b 2011.08.10. 01:07:20

Ezek a Jehovások már mindenhol ott vannak?

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása