40 éves a Stairway to Heaven

40 éves a Stairway to Heaven

Gyermekkorunk pár klasszikusával visszasírtuk az 1991-es évet, erre most villant be egy dátum, mely legalább annyira fontos. 1971. november 8-án jelent meg a Led Zeppelin egyik legnagyobb dala, a Stairway to Heaven. Ez valaki más gyermekkora, ráadásul.

A dal egyik érdekessége, hogy nem jelent meg kislemezen, míg a másik, hogy a B-oldal első cikke e dallal volt kapcsolatos. Az egyetlen dal, ahol el tudom fogadni, hogy a színpadon megjelenik egy kétnyakú gitár. 40 év. Nem gyenge.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr612756701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2011.11.01. 15:44:10

Azért ez az első cikk a B-oldalon, mert ez a világmindenség legjobb száma marad akkor is, ha már az összeset hallottam. 1-2 hónapra megelőzheti más, de az csak fellángolás. 15 éve nem hallgatok gitárzenét, és mégis ezt gondolom a legjobb zenének evör, szóval mondhatjuk, hogy alaposan körülnéztem. De nem ez a kedvenc számom, talán sose ez volt. Ez csak simán a legjobb.

Zeneszó 2011.11.08. 08:50:59

Némileg meglep a kétnyakúra jegyzett mondat. Van egy gitáros, akit John McLaughlinnak hííínak, elég meggyőzően kezelgette a Mahavishnu Orchestra-ban. Vagy had utaljak Chris Squire-re, a Yes-ből. Az Awakent koncerten csak a speciális, háromnyakú basszgitárral lehet előadni...

RobinH · http://unsigned.blog.hu 2011.11.08. 09:47:48

Ugyan már! Hotel Californiában is elfér :)

satch 2011.11.08. 21:38:02

Azért Plant állítólag hamar megunta :)
Ez a Zeppelin Smoke On The Water-je :)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása