Szánhúzó kutyás filmek kliséi

Szánhúzó kutyás filmek kliséi

Hóban gazdag Karácsonyban reménykedve előkaptam egy régóta jegelt témát és összeszedtem a széthúzós szánhúzós filmek kliséit.

  • Végy egy mogorva favágót, aki a fagyos vidéken egyedül kortyolgatja az italát a kocsma pultjánál.
  • A szomszéd asztalnál suttogó társaság beszélgetéséből megtudjuk, a mogorva ember valaha a környék legbátrabb vadásza és a szánhúzó versenyek győztese volt.
  • Egy gyors vágás után a kutyaviadal brutális képsorai érkeznek.
  • A kutyafalkából is kiutált ebet a brutális kutyaviadal után kaparja össze a kocsmából hazafelé botorkáló mogorva favágó. (Előtte opcionálisan verekedésbe keveredik, vagy még a kocsmában, vagy már a sikátorban a viadal szervezőivel.)
  • A magányos férfi a sebzett állatot a kályha tüze mellett hetekig-hónapokig ápolja, neveli, de a kutya csak nem hajlandó enni, úgy kell belediktálni a tápot. ("Hagyd John, fáradt...")
  • Amikor a kutya erőre kap, nyilván kezelhetetlen, előtör belőle a vad, egyszer például átugrik a pajta ablakán is, fitogtatva ősi erejét. (Opcionálisan megint ápolni kell, valamint a szomszéd pajtában készül Rocky Ivan Drago ellen, de ez most nem fontos.)
  • A kezdeti bizalmatlanság után az állatból halálig tartó hűséges társ válik, bár ekkor még nem tudjuk, hogy kinek a haláláig (mogorva főhős, vagy a kutya).
  • A mogorva favágó arcélét megfújja a havas szél és látja, a város ismét megrendezi a legendás kutyaszánverseny ez évi viadalát. A városba ekkor érkeznek meg egyébként az aranyásó zsiványok is, hiszen ARANYLÁZ van.
  • A kezdeti tétovázás után elkezdődik a felkészülés, a kutya és a főhős a kertben edz, ekkor van egy olyan snitt, hogy a főhős felesége a konyha ablakán keresztül (mosogatás, edénytörlés közben) nézi  őket. (Zene ekkor nagyon fontos, Hans Zimmer, illetve kiderül, miért oly rendezett a főhős háza, van felesége.)
  • A verseny előtt 2 nappal a főhős a városban ribillióba keveredik az alaszkai aranyásó bitangokkal. A kutya nagyon messziről megérzi a bajt, leveti láncát és addig rohan, míg egy nagyon-nagy ugrással a golyót is felfogja gazdája elől.
  • A verseny 2 nap múlva lesz, így ekkor vagy meghal a kutya és a történetben elsinkófálják a versenyt (halk zene, könnyes főhős, favágó ing véres), vagy a kutya gyógyulása a film elejéhez képest sokkal kevesebb időt vesz igénybe és indulhatnak a versenyen. Ez utóbbi esetben is kell egy olyan jelenet, hogy a főhős a nyikorgó falépcsőn az emeletre viszi a szegény kutyát.
  • A sántikáló kutyára a szomszédos szánokat húzó kutyák is vicsorognak, de a főhős kutya a verseny elején összeszedett hátrányát fokozatosan ledolgozva győzelemhez segíti gazdáját.
  • A verseny közben persze opcionálisan van beszakadó jég, és / vagy nem fair módon küzdő ellenfél.
  • Az összeset Jack London írta.

10 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr43402155

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jézuska és Télapó 2011.12.23. 15:44:35

... igaz történet nyomán ... írta: Gáspári Marianna  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

newnt55 2011.12.22. 10:10:12

A Sheriff le akarja lőni a beteg kutyát, de egy kisgyerek megmenti, elé veti magát, stb.
A verseny befutója lassított felvételen történik, kutyanyelv kint, örjöngő emberek a pálya szélén.
A gonosz ember elfűrészel valami alkatrészt a jó ember szánján, hogy szétessen verseny közben.
Az addig remeteként élő főhős a végén összejön valami kis takaros menyecskével akinek már van egy kisfia.
A kutya összejön egy szuka kutyával és kiskölykök születnek a vége főcím előtt 1 perccel, így cukiend van.

newnt55 2011.12.22. 10:15:30

Ja és a gonosz által elfűrészelt alkatrészes szánnal a főhős balesetet szenved gyakorlás-előfutam közben és szomorúság van.
De a takaros menyecske kisfia elindul az összetákolt szánnal, akit a remete tapasztalt főhős készít fel a versenyre és felkötött karral nézi a győztes befutót. A gonosz persze a versenyen kicsúszik, bukik és már ott várja a sheriff.

Athos 2011.12.22. 11:15:26

Bakker, a gyerekklisé kimaradt? A mogorva vénembert az egész falu kirekeszti, még a saját családja se áll vele szóba, csak egy kisgyerek közeledik felé. Akit először elzavar, majd barátok lesznek a felkészülés alatt.

A verseny alatt a gyerek halálos veszélybe kerül, a vénember (életét kockáztatva, a győzelem árán) megmenti, Enek hatására újra felveszi a kapcsolatot rég elvesztett családjával.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2011.12.22. 11:17:17

@Athos: Kutya megszelídítése eleve a gyerek segítségével. A gyerek szemébe néz a kutya, a néző fél, hogy felfalja, de nem, igazából "egy nyelvet beszélnek a gyerekkel".

rezmann 2011.12.25. 14:13:09

elmebeteg vagy Bandi! MUHAHA!!!

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2011.12.25. 14:15:03

@rezmann: :)))) Remélem minden ok nálad is! Ha valami "beteg" dologról akarsz tájékoztatni emailem továbbra is szeretettel fogad :)

maze 2012.12.24. 03:04:36

a kutya neve minden ilyen filmben buck.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása