TOP5 DJ Krush-dal EVÖR

TOP5 DJ Krush-dal EVÖR

Ma este az absztrakt hip-hop mestere, DJ Krush jubileumi turnéja keretében érinti Budapestet és az A38 hajón tekinti át munkásságának elmúlt 20 évét.

A hip-hop gyökereit ugyebár Amerikában kell keresni, mégis, ha műfaj teljes keresztmetszetét akarjuk értékelni, akkor az 1962-ben született Hideaki Ishii megkerülhetetlen. A korábban jakuza tanonc Krush pályafutása alatt változatosan keverte a zenei elemeket, így - a hip-hop mellett néha breakbeat, néha drum 'n' bass részleteket is felhasználva - zenéje az évek során egy csak rá jellemző meditatív eleggyé vált. Bár sorlemezt mostanában nem adott ki, az utóbbi időben is rendszeresen turnézott, munkásságát összefoglaló DVD kiadványban jelentette meg, most pedig - így nagypapaként - jubileumi turnéra indult. Az igazi meglepetés pedig az, hogy 8 év után állítólag az új lemez sem várat már sokat magára, melyről részleteket talán az A38 közönsége is kap ma este.

A jubileumi turné és a mai A38-as fellépés örömére a B-oldal is megpróbálja tábla előtt levezetni a japán mester bonyolult ritmusképleteit, a szerintünk legjobb öt dalt pedig a lejátszótokba helyeznénk.

TOP5 DJ Krush-dal EVÖR:

1. Kemuri

2. Final Home

3. Duality

4. Danger of Love

5. The Sun Is Shining 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a B-oldal Facebook csoporthoz!

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr404371773

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.10. 09:27:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TomT 2012.04.10. 16:28:49

DJ Krush ügyes fiú.
Az pedig, aki írni akar, másoknak gondolatokat átadni, de egy címet nem tud magyarul kinyögni, az a legkevésbé sem.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása