VOLT: ami nekünk tetszik

VOLT: ami nekünk tetszik

2012.06.01. | Horváth Oszkár

Egy hónap múlva már ott lehet feszíteni a VOLT-on. Ami a legjobb gizdaság over barangolás mutatószámmal bíró fesztivál, hiszen a Hegyalján a gizdaság alacsony, Orfűn meg a barangolás magas... ami említésre sem méltó, azt egyszerűen nem említeném, inkább kezdeném a nagyon szimpatikus, pozitív dolgokkal:

  • Yonderboi 3 fellépést vállal idén Magyarországon, ebből az első a VOLT, sőt, azt mondta, ha rá nem beszélik a szervezők, lehet hogy sehol nem lépett volna fel idén
  • májusban egy selejtezővel kb. 100 jelentkezőből 12-en jutottak tovább a VIVA VOICE Fesztivál tehetségkutatóban, a fesztivál hangját keresik, amit ott fognak megtalálni. Csak énekesekről van szó, élőzenei kíséretet kapnak helyben, a pozitívum ebben, hogy amint írtuk örömünket az R33 Tehetségkutatóval kapcsolatban: a VOLT is dolgozik kicsit az utánpótlásért
  • A Sex-e-Pil idén két koncertre összeáll, egy az A38-on, egy a VOLT-on lesz, a zenekar énekese Hegyi Zoltán egyúttal a VOLT fesztivál névadója, így a 20. alkalomnál úgy tölt el jó érzéssel ez a visszanyúlás a múltba, hogy gyakorlatilag soha nem hallgattam Sex-e-Pilt. Mégis az ilyen apróságokat nevezem én ünnepnek.

Azzal nem nagyon tudunk mit kezdeni, hogy mint a VOLT-on, mind a Soundon egy magenta csúszdán is be lehet majd csúszni a fesziválra, de ne felejtsük el, hogy amikor Eric Cartman a Hit+1 zenekart alapította, illetve egyházat hozott létre, hogy végre keressenek 10.000 dollárt, akkor a templom terveinél kiemelte, hogy az oltárból fog menni egy csúszda innen ide... szóval ez akár még jó is lehet. Kifelé a kapuban alvó fiú helyett a csúszdában felfelé mászni próbáló fiú lesz, na.

A line upból kiderül, hogy a Skrillex után még ugyanazon a napon de másik színpadon Caspa & MC Dynamite, ez így erős. A Faith No More alig választott európai állomásokat, de a VOLT közékeveredett. Talán a partyvonattal akarnak menni. Na ott a közönségben a felajzott Mike Patton rajongó csajokhoz hozzádörgölőzés szerintem EGY PROGRAM. Röyksopp újra, aki Heineken Balaton Sound fóbiás, mert szeret dolgokról úgy véleményt alkotni, hogy meg se nézte, az most egy klasszikus fesztiválon örülhet nekik. Biztosan mindenki ismer olyat, aki ismer ilyet :)

200 magyar fellépőt várnak, a VOLT honlapján a Programokból minden kiderül. nagyon jó jazz felhozatal is van, ami a 2-től éjfélig fesztiválozóknak jó hír. A borász felhozatal is kegyetlen változatos. A jubileum apropóján egy 300 oldalas "Nagy VOLT Album" (nem N.W.A.) kiadványt alkottak, a fesztivál eddigi 19 évéről. A Telekom készül egy applikációval, amit ugyan nem tudtam megérteni, de megérintett az ars poeticája: arra való, hogy könnyebben megtaláljuk egymást. Talán ettől kevesebb olyan SMS születik majd, hogy "HOL VAGY?!!!!!!". Kicsit az hiányozni fog.

Ami még a B-oldalnak testületileg fontos, vagy talán a legfontosabb, hogy a néhány hónapja elhunyt Bernáthy Sándorra emlékezve életmű-kiállítást hoznak létre első sorban zenei témájú műveiből, plakátok, festmények, videók lesznek kiállítva. Gyakorlatilag ha bármi nem volt jó, mindegy, milyen fesztiválon, abba lehetett kapaszkodni, hogy mindegy, 2-3 óra múlva Bernáthy & Son, és azzal a live acttel tuti minden meg volt oldva. 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr244558701

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.01. 16:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása