Alice Cooper - School's out

Alice Cooper - School's out

2012.06.15. | Péter Bócsi

Alice.jpgEmlékeztek még erre? ...ÁCIÓ-KÁCIÓ-AKÁCIÓ-VAKÁCIÓ?

Színes krétával, öles betűkkel a táblára, óriási műgonddal, megtiszteltetésként megélve, ha az egyik betűt te írhattad fel, és kényesen ügyelve rá, hogy az évfolyam másik osztályánál sokkal jobb legyen a művünk? Földöntúli boldogság volt közeledni ahhoz a bizonyos „V” betűhöz, és amikor eljött a nap, úgy érezted, tied a világ!

Nem tudom, hogy ma hogy élik meg ezt a gyerekek, a világ annyira megváltozott, félek, hogy már ez sem ugyanaz, mint régen. Ha esetleg tényleg így van, csak sajnálhatjuk a gyerekeinket, mert  lemaradnak valami csodálatos dologról, amit csak ezekben a korai gyermekévekben tud megélni az ember. Bízzunk benne, hogy nem így van.
Mindenesetre itt a nagy nap, még az évzárót kell ájulás nélkül kibírni a hőségben, miközben az igazgató monoton hangon végigdarálja az évzáró beszédét, aztán bizonyítványosztás, és hát, ez némelyeknél öröm és büszkeség, másoknál kevésbé, de aztán tényleg itt a nyár! Lehet készülni a táborokra, csajozásokra, a jól megérdemelt pihenésre. Varázslatos pillanat.
Minden bizonnyal nem véletlen, hogy Alice Cooper 40 éve kiadott lemeze és rajta a School’s Out című dal Cooper egyik, ha nem a legsikeresebb, és legismertebb darabjává válhatott. Az öregnek sikerült valamit elkapnia a pillanat öröméből és zenében megfogalmaznia azt az eufóriát, amit az iskola befejezése jelent egy kölyöknek.

Én annyival tudok hozzájárulni az ünnepi pillanathoz, hogy megemlékezek a nagy eseményről, és Alice remek dalának évfordulójáról. Mindjárt két verziót is a figyelmetekbe ajánlok. Az elsőt elrettentésképpen: ez abból a korszakból származik, amikor Alice-t valószínűleg egy szakorvos sem vállalta volna el szívesen, a saját démonjaival és az alkohollal folytatott csatában kis híján alulmaradt. Eszelősen beteg….
A másodikat meg azért mutatom meg, mert jó érzés, hogy Alice nagyon mélyről visszatérve, öreg korára profi szórakoztatóvá, és egy szerethető, nagyon kedves, egészséges emberré vált. Minden jó, ha jó a vége.

Kölykök! Hajrá! De vigyázzatok, mert észre sem veszitek, és az évnyitón látjátok viszont egymást!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr184588357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NoneeLlama 2012.06.15. 21:58:04

Az első videó pont azután készült, mikor kijött az elvonóról. :D
Érdemes lett volna megemlíteni, hogy mostanában úgy játssza a számot, hogy beleszőtt egy darabot az Another Brick In The Wall-ból: www.youtube.com/watch?v=CvHcV38M9qw

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása