A basszusgitár Bobby McFerrin-je

A basszusgitár Bobby McFerrin-je

Amit Richard Bona csinál ezzel a basszusgitárral, az fantasztikus. Túllép a hagyományos szóló keretein, egyszerűen eggyé válik a hangszerével, tulajdonképpen egy teljesen más dimenzióba lép. Utoljára ilyet Bobby McFerrintől láttam, aki hasonlóképpen nem csak fantasztikus zenész, de igazi karmester, nem mellesleg mókás fickó a színpadon és ugyebár a hangjával csinálja ugyanezt...

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr34682862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

totyizselé 2012.07.28. 15:51:59

nem bírtam végig, pedig nem hosszú...
elismerve a hangszeres tudást, azt mondom, hogy ez nekem kb. annyi értelemmel bír, mint Vai kétnyakú-gitár szólója.
azaz inkább úgy mondanám, hogy nagyon ízlés dolga, hogy melyik az amelyik tetszik és melyik az amelyik nem.
mindkettőnek megvan az a tábora, aki már azt is könnyes szemmel nézi - mint a csaj a videó elején - hogy a Mester megpenget egy húrt.

komment_komment 2012.07.29. 22:57:52

@totyizselé: Ez komoly komment volt. Köszönjük.
Valszeg sokat hallgathattad a Vai szólót is. Meg úgy általában jó megfigyelő lehetsz.

static.keebali.com/jemsite.com/jem/photos/vai_axes/v_j_10a.jpg

www.youtube.com/watch?v=iajuQVnpgxk

Szerintem kezd el újra átvenni az egyjegyű számokat, majd utána - ha zenével szeretnél foglalkozni akármilyen szinten - hallgasd a zsip-zsup-kenderzsup-ot, utána Csiga-biga-gyere ki ... szóval legjobb lesz, ha szépen az elején kezded az egészet. Szép hosszú út áll előtted! Ez az út persze végtelen hosszú, de te biztosan az elején vagy.

Kívánok neked kellemes utazást!

kk.

totyizselé 2012.07.30. 14:21:11

@komment_komment: valahogy sejtettem, hogy vérig fogok sérteni egy - most már - habzószájú, roppant kifinomult zenei ízléssel bíró rajongót :)

bocs, hogy a nyakak számát alábecsültem, ez perdöntő bizonyíték a gyengeelméjűségemre. vagy csak látszik, mekkora nyomot hagyott bennem az a szóló.

ébresztő! a zene kurvára ízlés kérdése!

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása