The Roots TOP 10

The Roots TOP 10

2012.08.08. | Rálf atya

roots_live 1.jpgHolnap a Sziget fesztivál nagyszínpadán fellép a The Roots. Ezzel félig tele van a pohár, félig viszont üres, mert mindezt délután 15:00-kor teszik. 2007-ben a Volt-on megkapták a főműsoridőt, nem értem, hogy azóta a Tankcsapda vagy a Korn mivel lettek nagyobbak, a The Roots mivel lett jelentéktelenebb. Én pont fordítva látom: a Tankcsapda minden tiszteletem mellett maradt a mi Tankcsapdánk, ami 2007-ben volt, se több, se kevesebb. A Korn pedig nem gondolnám, hogy nagyobb dobás idén mint a The Roots. Az élőhangszeres hip-hop pápák azóta jobbnál jobb lemezeket adtak ki, a metál valaha volt nagy úttöröi pedig az én szememben csak vergődnek. A zenekaruk hírnevét megalapozó első 4-5 lemezük felállásából mindössze 2 főt láthatunk viszont csütörtökön a Szigeten.

Szóval valakinek a szégyene ez az egész, de nem prüszkölök, nagyon örülök, hogy egyáltalán idehozták őket Karcsiék, ezért nagy riszpekt, ha reggel 8-kor játszanának, akkor is ott állnék a színpad előtt, eddig bőven elég élményt adtak nekem, mind lemezeken, mind az említett 2007-es Volt fellépésen. Aki ott volt, az tuti élete jó koncertjei, legjobb koncertjei között emlékszik rá.

A B-oldal a ráhangolást elősegítendő, összeszedte és az alábbiakban tálalja a philadelphiai urak számunkra tíz legjobb dalát, abc sorrendben:

roots_live 2.jpgBreak You Off - könnyed, finoman elegáns darab a zenekar soulosabb világából

Don't Feel Right - én pedig jól érzem magam, ha ezt hallgatom

Game Theory - a zenekar hip-hopos arcát villantja, ami egy elég karakteres arc.

Hard Times - a 60-as, 70-es évek soul világát megidéző feldolgozás John Legend-el

How I Got Over - klasszikus Roots recept: hip-hop-os alap, dallamos refrénnel és rappeléssel

I Don't Care - "I don't care as long as the bassline's pumping" Na, itt pumpál a basszus, üt a dob

One Time - a legutóbbi lemezről egy emelkedett hangvételű darab a világegyetem egyik legjobb refrénjével

Star - ha hazamész és eleged van a világból, bonts egy sört, süppedj a kanapéba és hallgasd meg ezt

the Seed (2.0) - ennek a gitárriffjét a rokkertesók is megirigyelnék. Ez a dal hatásosabb, mint egy defibrillátor

You Got Me - egy szerelmes dal a fülekből kitörölhetetlen refrénnel.

Ez nagyon nagy lesz, mi szóltunk!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr764698542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sipp 2012.08.08. 21:41:32

next movement, respond/react, never do what they do, guns are drawn.......................................................................................................................

Dandie (törölt) 2012.08.08. 22:21:00

hűha, azt a mondatot aztán nagyon tovább kell gondolni. Te biztos nagyon okos vagy!

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása