Beatles-est a Toldi Moziban

Beatles-est a Toldi Moziban

beat.jpgMa este a Toldi Beatles-estet tart, melynek keretében bemutatásra kerül Martin Scorsese "George Harrison: Living in the Material World" című filmje is.

Ritka és soha nem látott felvételeket felhasználva gyerekkoráról, a Beatlesben töltött évekről, szólókarrierjének fény- és mélypontjait érintve, magánéletének örömteli és fájdalmas pillanatait is megmutatva az Oscar-díjas rendező filmje végigköveti George Harrison életének ívét 1943-tól 2001-ig, mely filmet ma láthatja először a magyar közönség.

Maga a rendező így nyilatkozik filmjéről: "Milliókhoz hasonlóan, George-ot a zenén keresztül ismertem meg, mely a világunk, a generációnk zenéje volt. A Beatles számai, azok a csodálatosan költői gitárfutamok és szólók, és George felejthetetlen dalai, mint az “I Me Mine” vagy az “If I Needed Someone”, aztán ott voltak a képek a magazinokban, az albumok borítóin, a televíziós szereplések, a filmhiradós bejátszások, a Richard Lester filmek. Majd jött a Beatles utáni világ, amikor George és zenéje úgy tűnt, kinyílt és virágba borult. Sose felejtem el, amikor először hallottam az „All Things Must Pass”-t, azt a túláradó érzést, amikor első alkalommal befogadtam azt a csodálatos zenét. Olyan volt, mintha beléptem volna egy katedrálisba. George spirituálisan felébresztette a zenét – mindannyian hallottuk és éreztük – és ez volt az oka, hogy egészen különleges helyet foglalt el az életünkben. Így amikor feljánlották a lehetőséget, hogy készítsem el ezt a filmet, gondolkodás nélkül fejest ugrottam bele. Együtt lenni Oliviával, interjút készíteni George legközelebbi barátaival, végignézni azt a sok régi, és néhány sosem látott felvételt, hallgatni ezt a nagyszerű zenét – élvezet volt, és olyan tapasztalat, melyet mindig nagyra fogok értékelni."

A vetítés 18.30-kor, a Beatles-buli pedig 22.00-kor kezdődik. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr364872941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása