Space koncert, Moszkva, 1983

Space koncert, Moszkva, 1983

2012.12.31. | Horváth Oszkár

Így néz ki a francia űrdiszkó zenekar, a Space koncertje 1983-ban, Moszkvában. Akkor még rend volt, kulturáltan szórakoznak. BEZZEG a mai fiatalok, meg az akelások a nagycirkuszban, ugye? Ugye? Nagyon helyes, hogy megzabolázzák ezeket a tiszt urak. Még a végén felhajtottak volna egy gallért, vagy kitűrik az inget, jobb már a hangos tapsolásnál rászólni mindenkire (1:10:46).

Meg tényleg milyen már hogy felállnak, mögülük akkor nem látni. Úgyse tánczene az ilyen, hanem kísérleti, ki tudna ilyen hangos zenére táncolni, beszélgetni sem lehet közben a pártner hölggyel a válla fölött. Nyugodtan lehet ülve hallgatni és kussolni. Mindent megtesznek hogy ne azért legyen emlékezetes a buli mert jó volt.
1:13:47-nél Schwarzenegger kormányzó is ülve drukkol, ő az elektronikuszene-hallgató közönség Deák Ference, a felvázolt szabályok közt örjöngi ki magát, zseniális.

Az est fénypontja, hogy a HÁLÁRA nevelik ezeket a rendes fiatalokat, és megköszönik Borisz Valentyinovics Volinov orosz űrhajósnak, hogy eljött, mert ő már volt az űrben tényleg. Így egy kicsit a hadseregnek is benyalnak, akik az ártárgyaláson nyilván aláígértek az inkálnak itt. Annyi gomb van a csávó mellén mint Darth Vaderen, csak kicsúszott balra. Az ő kedvéért a végén rendes zenét is játszanak, egy kis ROKIT, hiszen mi másra végződne egy szintetizátoros zene, ha nem valamire ami 30 évvel azelőtt volt menő. Itt már felállhatnak a résztvevők, mert a fenyőmikizésre ki lettek képezve. Kell az oda, csak hogy LEHESSEN TÁNCOLNI IS, és rokizni tudnak az idősek, középkorúak, fiatalabbak és a gyerMekek is. Így jó érzéssel, és lenyugodva, kifáradva hagyják el a stadiont. Ez mind a társadalom szélesebb rétegeinek szórakoztatását mind a kifelé haladás biztonságosságát szolgálja.

Maximálisan egyetértünk az intézkedéssel. Ki is mentünk a koncertre, 00:35 után látszunk valamikor, én Senior tréningfelsőt vettem a halszálkamintás hosszított zakóm alá + zakón kívülre úttörősíp (kötelező ruházat menővé habilitálása, mint amikor angol egyenruhás gyerekek kívül hordják az inget, betűrik a nyakkendőt). Bandi egy Hawaii-mintás inget vett fel kifordítva, még a gombokat is átvarratta, a rendszer elleni tiltakozásul, de vett rá egy Zalai Imrénét társaságában talicskát toló munkást norvégmintás videójáték grafikával mintázó pulcsit is, amit betűrt. Hozzá ízléses bőröv, ami azokon a pontokon, ahol a villanyszerelő táska szokott lógni, kicsit világosabb színű a nyúlástól, és a 12 felesleges lyukat tartalmazó részt a hátáig újra körbefűzte, mert nem elegáns ha lóg. Ehhez vasalt nadrág és teniszütős zokni.

Eszetlen nagy királyok, akik elmentek 83-ban egy ilyen buliba, az elektronikuszene-fogyasztás úttörői. A zene is. Minden király, azt vesznek fel, amit akarnak. Csak tényleg ülve tapsoljanak, nem lehet randalírozni ennyit, hogy felállnak például, vagy kiabálnak, még a végén lejön a felettinéni hogy ő holnap korán kel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr54987128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása