DVD ajánló: Portishead - Roseland NYC Live

DVD ajánló: Portishead - Roseland NYC Live

porti.jpgAz mp3 korábban felelősnek érzem magam, hogy időről-időre beszéljünk olyan albumokról, előadásokról, melyeket nem szabad darabokra szabdalni, hanem egyszerűen időt kell szánni a teljes albumnak / koncertnek. A hétvégi esős időjárás a DVD lejátszómba követelte a Portishead legendás 1998-as New York-i koncertjét, mely anno VHS-en, 2002-ben pedig DVD-n is megjelent, természetesen a CD kiadás mellett.

Mielőtt a banda 1999-ben szüneteltette volna a tevékenységét 1998-ban egyedülálló koncertet adott a Roseland Ballroom nevezetű NY-i helyszínen, szerencsére kamerák előtt. A koncerten az első két album (Dummy, Portishead) dalaiból szemezgetett az együttes, míg az intim hangulatot a kevés néző, valamint a szimfonikus kíséret is segítette. Aki látta ezt a koncertet, az tudja, hogy ez a koncertközeg a Portishead természetes élettere és nem a 2011 utáni fesztiválpróbálkozások, melyeken a zenekart nem ismerős kifejezetten unták magukat, hiszen a szabadtéri fesztiválkoncerteken nem tudott érvényesülni a banda fájdalmas-pszichedelikus, halk játéka.
A DVD-n látható legendás koncerten a zenekar tökéletesen adja elő a dalokat, nincsenek látványos elemek, csak a zene van, de az nagyon. Aki szereti a trip-hop-ot, a különös pszichedelikus produkciókat, valamint a különböző zenei elemek ötvözését, annak kötelező megtekintenie a banda valószínűleg legérdekesebb produkcióját. Garantálom az élményt, valamint azt, hogy a lemez 1-2 késői órán is bekerül az átszellemülni vágyó hallgatók lejátszójába.

A DVD-n szereplő dalok:

1.    "Humming"
2.    "Cowboys"
3.    "All Mine"
4.    "Half Day Closing"
5.    "Over"
6.    "Only You"
7.    "Seven Months"
8.    "Numb"
9.    "Undenied"
10.    "Mysterons"
11.    "Sour Times"
12.    "Elysium"
13.    "Glory Box"
14.    "Roads"
15.    "Strangers"
16.    "Western Eyes"

A DVD verzió bónusz anyagokat is tartalmaz, így például a Numb, a Sour Time, az All Mine, az Over, vagy az Only You videoklipjét, valamint 3 kisfilmet (Road Trip, Wandering Starts, To Kill a Dead Man).

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr85062766

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.05. 11:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rez 2013.02.05. 07:39:19

nagyon állat kiadvány!

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása