Lucas és Spielberg levelezései

Lucas és Spielberg levelezései

2014.07.29. | B-vendégszerző

George Lucas és Steven Spielberg, filmes nagyágyúk, egymás támogatói és örök barátok akár mint két Lotti. Filmes versengésük közismert, az talán kevésbé, hogy külön-külön elért sikereik előtt milyen sajátosan süvegelték meg egymást. A kedves játékot Spielberg kezdte, amikor a Star Wars kiütötte a Cápát a tékákban, egy teljes oldalas hirdetést vásárolt a Variety magazin 1977 december másodikai számában, a példány azóta a gyűjtők nagy kedvence, a kép pedig önmagáért beszél:

lu.jpg

1977.jpg

George Lucas kevésbé szellemes válaszára 6 évet kellett várni, amikor is E.T. ütötte ki a Han Solo-ékat (csakugyan Variety magazin):

1983_1.jpg

1997: Megjelenik az előzmény trilógia főpróbája, a klasszikus Csillag háborúja filmek Special Edition változata. E.T. kénytelen visszaadni a koronát:

1977_1.jpg

Végül az egész játékosságnak egy nevető harmadik, James Cameron vetett véget 1998-ban, pedig végre Lucas gratulációja is találó lett. (Arról nincs információnk, hogy ezt követően az Avatar miatt küldött-e saját magának efféle nyílt levelet Cameron):

uu.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr376551933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása