Be a múzeumba: filmtörténelem régi és új effektjei

Be a múzeumba: filmtörténelem régi és új effektjei

kk_1.jpgNézve mostanában a filmeket, nektek nem jut folyamatosan eszetekbe a kérdés, miszerint hová tűntek a díszletek? A Great Gatsby "making of" video-ját látva tulajdonképpen maga a díszlet szó kap új értelmezést, azaz tulajdonképpen mit is keresünk. Minek tökéletes helyszínt találni és preparálni, ha bárhol fel lehet venni a jelenetet és utólag még a falmintázatot is át lehet rajzolni, mint ahogy tették az Only god forgives-ben? Jön a visszakérdés.

 

Manapság már olyan mennyiségű CGI-vel (és egyéb effektekkel) van megtömve a filmgyártás, hogy hajlamosan vagyunk azt is elfelejteni, hogy valaha ezeket a jeleneteket makettekkel, jelmezekkel és igazi díszletekkel oldotta meg Hollywood.

Az alábbi videó segít emlékezni egy múzeumi időszakra, kontrasztba állítva a fent csupán példaként említett két nem olyan régi filmre.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr396621615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy Hun Hunniából 2014.09.04. 17:26:21

Ebben a díszlet műfajban a Ben Hur kihagyhatatlan. Nekem a többi része (sztori, "alakítások" feledhető.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása