Egy éves a Halott Pénz élő felállás - koncert, BeatKOHO, A38

Egy éves a Halott Pénz élő felállás - koncert, BeatKOHO, A38

2014.09.09. | Horváth Oszkár

halott-penz-beatkoho-a38.jpg

Halott Pénz tavalyi lemeze éppen 1 éve jelent meg "Szólj anyunak, hogy a városban vagyok" címmel, ennek megfelelően 1 éve szóltunk anyunak néven fut Facebook event a most péntekre, 2014. szeptember 12-ére meghirdetett koncertről. Halott Pénz, azaz Marsalkó Dávid nem csak az 1 éves lemezt ünnepli, hanem ugyanebben a hónapban kezdtek el együtt koncertezni az élőzenekarral, szintén egy évvel ezelőtt.

Az albumon olyan, az MR2-ről ismerhető slágerek találhatók, mint a Four Tet hangmintájára épülő Ugyanúgy hallasz, vagy a Hello lányok, vagy a figyelmet diszkréten lekötő vizuális tartalmú klippel rendelkező szám, A feneked a gyengém, vagy egyszerűen olyan jól megírt, hosszú életútra alkalmas refrénnel felvértezett nagyon jó számok, mint a Kamával (Mary Popkids) felvett Farkasok dala, vagy a Benned minden megvan (feat. Eckü, Tej), ami élőben szerintem még erősebb is, mint az albumon, Járai Márk hangja jellegzetesen mást hoz ki ebből a zenéből.

Halott Pénz élő formációja előtt a BeatKOHO lép fel - a 2010 óta két lemezzel megjelent hiphop felállás már eredetileg is élő formációként vállalkozott a műfajra, 2012-ben Fújd ki!, idén pedig (letölthető) Hibátlan című lemezük jelent meg. A VIVA két éve a csapból is folyatta Augusztus című számukat, amely igen találó címadás, mert ez a hónap idén is volt, és előre láthatólag jövőre is meg lesz tartva. Klip ügyben elég erős még a Mr. Joeker (Hősök) alapjából élőre feldolgozott Édesanya, az idei albumról pedig előbb a Kiss Flórával (Budapest Voices) felvett Szabad akarat volt sokáig hallható a Petőfin, pár hete pedig a Marge-zsal és Ecküvel (Hősök) felvett közös számuk, a Tükör jelent meg. A tervek szerint a pénteki koncerten Marge és Kiss Flóra is tiszteletet teszi az említett 2 szám erejéig! A zenekar mind saját falán, mind a Facebook eseményben hirdetett nyerhető jegyet a koncertre, ami komoly mentőöv lehet, mert elővételes jegyek még vannak, viszont többen igazolták vissza az eseményt, mint ahány embert az A38 kapitánya szállítani szokott a világ legjobb hajófenekében. (A hajófeneked a gyengém.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr136680975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása