TOP1 zene EVÖR: Bohemian Rhapsody

TOP1 zene EVÖR: Bohemian Rhapsody

TOP1 szám??? Előrebocsátom, csak onnan tudom, hogy mi az én TOP1 számom, mert Nosferato barátom elárulta, hogy neki ez a TOP2...Kezem a nyomógombon...akkor nem lehet más, mint a Queen-től a Bohemian Rhapsody. Tulajdonképpen annyira kézenfekvő, hogy - fanatikus Queen rajongóként - magam sem értem, hogy miért nem ez a kedvenc számom. :)

Mert a TOP1 most nem arról szól, hogy mely számot szereted legtöbbet hallgatni, mert aktuális kedvenc, vagy énekled minden percben hamisan. A TOP 1 most az a szám, melyet ha nem is hallgatod hetekig-hónapokig, akkor is tudod, hogy szerinted a valaha volt legmonumentálisabb, legösszetettebb zenei mű. Pont ezért esett a választásom erre a dalra, mert minden egyes pillanatában valami olyasmi történik, ami semmilyen más dalban azóta sem...Selymes ballada, fájdalmas énekhang, megrázó gitárszóló (kibírja valaki léggitározás nélkül?), férfi operakórus és a végén heavy metal. Megnézném általános iskolás fejemet, ahogy walkmanen hallgatom a dalt és nézek, mint egy boci a szám hallgatása közben. (A visszacsévélés és elem lemerülés fáradalmait leszámítva valószínűleg ma is ugyanúgy nézek ki a fejemből.)

Queen - Bohemian Rhapsody (1975)

Illetve hamár B-oldal...a kislemez B-oldala Roger Taylor szerzeménye, az I'm in Love with My Car. (A legenda szerint Roger bezárta magát a stúdió egyik szekrényébe és addig nem jött ki onnan, amíg Freddie rá nem bólintott, hogy ez lehet a B-oldal. Végül ugye bólintott, Roger kijöhetett és sikerült így ugyanannyit keresnie e számmal, mint Freddie a Rhapsody megírásával...)

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr40697071

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: B-oldal » Hotel California 2009.04.06. 08:03:07

[...]to Heaven, vagy Bohemian Rhapsody, ami ütné azt, amit ők egyszer megálmodtak. Egy vagy két toplistán az[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kristóf 2008.10.05. 14:54:13

Álomszép a blog, Bohemian és I'm in Love ON.

Idebiggyesztek egy In My Defence-t is... csak úgy.

Kristóf 2008.10.05. 17:02:13

Elnézést az offolásért, de nem tudom magamban tartani: hiányolok egy Jockey "JC" Carpenter nevű szerzőt a blogról... akit In. O. csak nagy nehezen pótol.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.10.05. 22:51:50

Hát már itt sem tud Jockey elrejtőzni? :)

chakabelus 2008.10.07. 10:37:56

Asszem sokunknak no.1 ez az eposz. Jómagam egy Jugóból csempészett albumról hallottam még 75-ben először. Mit mondjak, akkor (és most is, ha +hallom) felállt az összes szőrszál a karomon.
Viszont a koncertre nem megyek el, mert félek, ledől az idol....
A blog szuper, várom a folytatást.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.10.07. 21:44:44

Köszönjük a kommentedet.
Bele sem gondolok, milyen lehetett ezt a számot (és bármelyik Queen dalt....) akkor és ott hallani, mikor megjelent...illetve várni a következőt....

2008-ban pedig...Még mindig zenészek és jó őket a színpadon látni, mosolyogni. A mostani koncertsorozat alatt a BoRhap kivetítőn, Freddie énekével szól, persze a többiek élőben zenélnek...
www.youtube.com/watch?v=uqjgrCyPX7s

okine 2008.10.09. 12:59:55

mindkét TOP1 számot maximálisan elismerem, szeretem. Az egyetlen bajom a 30 évvel ezelőtti zenékkel a(z egyébként vicces, szerethető, tanulságos) hangzás, ami mindig borzalmas. Lehet hogy szentségtörés, de nekem a XXI. századi stúdióhangzású számok közül a TOP1 a Two Step a Dave Matthews Band-től.

milliboy 2008.10.09. 14:11:54

bohemianhoz csak ennyit:

www.youtube.com/watch?v=sqvpx31N3DQ

zseniális

Aspasia 2008.10.15. 14:34:02

Az hagyján, hogy a Bohemian Rhapsody egy No.1 szám, de érdemes volna említést tenni arról is, hogy miről is szól ez a dal? Meg tudja valami mondani? Főleg, mi magyarok... Hát nagyon úgy tűnik, hogy Freddie a saját vallásával pöröl ebben a dalban.
A dal második felfutása (ismét No.1 lett 1992-ben) és jelenlegi sikere pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Wayne's World c. gyagya filmben emlékezetes jelenet van róla.

I'm In Love With My Car. Roger Taylornak többet kellene énekelni. Imádom a szálkás, rockos hangját. Ennek a dalnak pedig ott a helye minden idők legjobb autós-vezetős válogatás lemezen.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása