B-oldal közhírré téteti 3. - Félévesek vagyunk

B-oldal közhírré téteti 3. - Félévesek vagyunk

2009.04.04. | B-oldal

Dear olvasóz! Az van, hogy fél éve, 2008. október 4-én habzóból (értsd: hirtelen felindulásból) regisztráltunk egy blogot, gyorsan pakoltunk rá egy hangszórót, meg néhány kazetta kiválogatása után egy régi kék Maxellt, megjegyzem, nekem az egyik lassúzós válogatásom és azt hiszem, a Master of puppets album ilyenen volt meg.

A mai napon mint blog FÉLÉVESEK lettünk, törjetek el velünk egy gyertyát, és az egyik végét fújjátok el! Segítettetek ebbe a Maxell kazettába új életet lehelni, ugyanis rajta lesz az egyik B-oldal pólón, amelynek feliratát a szerkesztőség független pontozással, zsűrizéssel és Excel függvények rutinos felhasználásával eldöntötte. (Az Excelről jut eszembe, innen puszilom Charles Simonyit, aki a hírek szerint múlt héten ilyenkor éppen dokkolt, ráadásul 35 millióért :)))

A póló felirata végül ez lesz: "B-SIDE: Kiss my A". Az ötlet Csizmadia Dávidtól, az Arrows Lounge énekesétől származik, ezért ő kap tőlünk egy általa favorizált méretet az általa favorizált pólóváltozatból.

Ami a "közhírré tétetik" jellegű bejegyzéseinket illeti (lásd: december 17., január 3.), ismét megemlékeznénk néhány alapvetésről. Egyrészt arról, hogy örülünk, hogy olvastok. Másrészt arról, hogy örülünk, hogy írtok: a B-oldal alapítóin kívül az eddig megjelent szerzők száma elérte a 10-et, és igen nívós cikkekkel gazdagítottátok ezt a kis nosztalgia- és bolondságfüzetet. Ha azért veszítjük el a törzsolvasóinkat, mert írók lesznek belőlük, akkor nem leszünk szomorúak.

Felhívjuk továbbá a figyelmet szinte teljesen felesleges iWiw klubunkra, a Naptár menüpontra, ahol mindig találsz olyan zenés eseményeket, amikre mi is szívesen elmennénk, tehát nem szarok (lásd még: Programajánló 2009. áprilisi).

Az elmúlt fél évben mondtunk olyanokat, hogy EVÖR, meg áj lájk, és többször megriszpektültünk, reméljük, azért ennek ellenére érteni, mire akarunk kilyukadni. Az Index többször csak Bé-nek hívott minket, aminek örültünk, és egyre többen olvastok reggel béoldalt - ami miatt pedig igyekszünk tartalmat teremteni, mert felelősek vagyunk azért, amit megszelidítünk. Lovasi Andrásnak egy számban sikerült összefoglalnia a 60-as évekről, amit mi próbálunk tenni a 70-es, 80-as, 90-es évekkel, és jövőre reméljük, már január 1-jén elsőként fogjuk visszasírni a 2000-es éveket úgy, hogy közben azt mondjuk, jó, hogy vége és nem jön újra el!

B-ke!

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr631045015

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atika85 · http://funkyforum.hu 2009.04.04. 20:59:14

A TDK is jól nézett volna ki, bár akkor az egész oldal picitlilásbuzisba ment volna át, úgyhogy a kék mégis csak előnyösebb :)

Csak így tovább :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.04. 21:36:00

Nekem a króm tédéká volt az EVÖR, már csak azért is, mert jobban szólt mindennél, de tény, ez a Maxell a legkifejezőbb, mellesleg nekem is volt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.04. 21:38:35

Ja, és orwóm is volt, aiba kaptam. :-) A Scotch viszont bűngyenge volt, azt aiba nem kaptam, venni soha, tehát az kimaradt.

Magna (ex Polimer) rémlik valakinek? A krómoson nekem Tom Waits figyelt, hoppá!

Penya666 2009.04.04. 23:39:53

Nekem volt anno egy CASIO kazim. Nagy becsben tartottam :))

katácska! · https://www.facebook.com/kata365 2009.04.04. 23:49:55

Nekem krómos Sony UX és UX-S van dögivel (még most is vagy 60-70 db, egyet sem dobtam ki) a legelső vegyes kazi Fuji volt, néha pedig, ha több volt a zsebpénz Sony Metal XR, de az első szerelmem szerint az UXS nem volt jó mert szorult. Ha ő mondja... :-)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.04.05. 01:35:34

@katácska!: UX-S! Run DMC volt azon... semmilyen kaziból nincs komolyabb sorozatom. Azt tudom, hogy az AGFA és BASF kimondhatatlanság és szar logó végett idegesített.

@Penya666: Nekem 3 éves koromban az első hangszerem volt Casio. Meg volt 4 másik Casio persze, még egy gitár, de ez az első bejárta a világot, és 2 éve került újra hozzám: nosferato.funky.hu/hangszerek/ (a fehér :)) A hangja pedig általuk került megörökítésre: www.youtube.com/watch?v=ZviYmTMpBXE (Trio - Da da da, 1982). A klip részemről megérne egy posztot, én ezen a kis szaron nyomtam hallás után a zenéket, mikor még gatyába szartam (tavaly).

Nekem minden kazetták csúcsa rondaságban a Pólópokol által már mintaként forgalmazott POLIMER C60 (kép: b-oldal.blog.hu/2008/10/08/csaladi_kazettak). Ahhoz sajnos csak olyan webdizájn ment volna, amivel az Andrássy úton évente egyszer kötelező felvonulni. Szép szivárványos. Kinézetre álbalában a Sony jött volna be, de a TDK "együttes"-től van a legtöbb adathordozóm mind a mai napig.

Ha volna TDK hűtőszekrény, azt vennék, mint ahogy a 90 éves nénik is Hajdu laptopot, és Orion GPS-t vennének, a macskák meg Whiskast. TDK = Tokyo Denki Kagaku (Tokyo Electric and Chemicals). Forevör! Életem első kedvenc számait is a TDK együttes játszotta, ezt elsöpörni számomra olyan, mint Newtont megcáfolni.

cziczmiczpindur 2009.04.05. 08:50:33

Nagyon kedveltem az oldalt, a zenei posztokból járatlanság okán sokszor alapismereteket szerzek, a filmes cikkek viszont a szívemből szólnak, a Forest Gump-írással az élen.

Szokásosan butaságommal jelentkezem, de talán a többiek is szívesen vennének néha "ismeretpróba" játékot a témákban, pl. "mi volt a neve a desszertnek, amivel Juliette Binoch kínálta Alfred Molina-t a Csokoládéban? (Vénusz mellbimbói) vagy más csacskaságot.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.04.05. 12:00:54

@cziczmiczpindur: nagyon köszi! Nem filmes, hanem zenei kvízzel készülünk, illetve rajtunk belül is Rálf atya, azaz Reverend Ralph állított össze egy nagyon durvát, csak még nem jöttem rá, hogy miként bírnám megúszni, hogy saját motort írjak a kvíz alá, és egyrészt megkapjuk és elemezhessük a válaszokat, viszont kitöltés után automatikusan értesüljetek a pontszámokról.

Ha mindkettőt egyszerre sikerül megvalósítani, és az oldalba építeni, akkor utána lehetnek hasonló finomságok. Most a Google űrlapokkal szórakozunk. Tud valaki valami célravezetőbbet?

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.04.05. 12:53:10

Rajtunk kívül tetszik a Kiss My A valakinek? :)

atika85 · http://funkyforum.hu 2009.04.05. 16:27:43

@Interstellar Overdrive: Bele telt pár másodpercbe, de aztán majdnem elsírtam magam olyat nevettem :) Jóság. Ha hordanék olyan pólókat, amin kép/felirat van, akkor lehet még vennék is ilyet :)

2009.04.05. 23:20:42

Egészen rendben van a dolog. Tetszik. :)

Mr. Ligthman 2009.04.17. 17:36:48

TDK SF, de volt néhány RAKS is :(

Jó az oldal, B-oldog (fél)szülinapot!

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.04.17. 18:06:08

Tenkszjú!

...BASF, RAKS, Krk, Hvar, Przsemek, vannak mássalhangzótorlódások, amik nem esnek jól.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása