Nemjuci - de interjú

Nemjuci - de interjú

A fesztiválszezon vége óta nem nagyon olvashattatok interjúkat a B-oldalon, aminek oka egyszerű: nem csináltunk interjúkat a fesztiválok óta. Epikus ok, nem?
Az új időszámítást a Nemjucival kezdjük, a zenekarral készült beszélgetést alább olvashatjátok.

1. Kérlek, hogy mutassátok be a zenekart a B-oldal olvasóinak!
Nemjuci zenekar: 2008-ban álltunk össze, Jucinak – az Anima előtt, közben és után - már régi nagy vágya volt egy rock zenekar. Gitáron Faragó Tomi (The Puzzle), a ritmusszekciót pedig Matyiő (basszusgitár) és Vasaló (dob) képviselik, akik a Rémemberből lehetnek ismerősek.

2. Myspace oldalatokon már 2008-ban lehetett demókat hallgatni, de első lemezetek csak nemrég jelent meg. Elégedettek vagytok a fogadtatással? Juci, valami ilyesmire gondoltál anno, mikor hazajöttél Londonból füledben a gitárzenével?
Nemjuci zenekar: Elégedettek vagyunk, de természetesen, ahogy sokan mások, maximalisták is. Az ember nehezen tud megállni mikor stúdiómunkáról van szó, nehezen tud hátradőlni és azt mondani, állj, így tökéletes. Mi fél év kőkemény munka után úgy gondoltuk itt az ideje megállni, és őszintén mondjuk, nagyon elégedettek vagyunk, a számoktól kezdve a hangzáson át a dizájnig. Temesvári Balázs (Tbali) szerepét mindenképp meg kell itt említeni, ő „producálta” az albumot, rengeteget tett hozzá a lemezhez.

3. Mennyire kacsingattok külföld felé és a külföld mennyire kacsint vissza rátok?
Nemjuci zenekar: Egyelőre nem volt időnk komolyabban külföldre kacsingatni, hosszú távon mindenképpen tervbe van véve. A Runaway című dalra például rengetegen azt hiszik itthon, akik meghallják a rádióban, hogy külföldi zenekaré.

4. Mennyiben lenne más zenekar a Nemjuci, ha Londonban nyomnátok a rock’n’roll-t, követve az igazi brit hagyományokat, a Who, a Stones, vagy akár a Queen által kikövezett úton?
Nemjuci zenekar: A jelenlegi brit zenekarok sem feltétlenül az általad említett nagy öregeket követik, természetesen valamilyen mértékben igen, mert nehéz elszakadni a korszakalkotóktól (ahhoz új korszakot kell alkotnod), de a lényeg, hogy a Nemjuci nem igazán a jelenlegi brit vagy akár amerikai trendeket kívánja követni. Érnek minket hatások, ezektől nem tudunk és nem is akarunk elszakadni, de alapvetően a saját hang megtalálása, a saját gondolatok és érzelmek kifejezése a cél. Ehhez pedig szervesen hozzátartozik, hogy magyarok vagyunk, Magyarországon élünk. Ha Londonba születünk, ki tudja mi lett volna…

5. Az egyszerű „Nem”-en kívül mit lehet ígérni azoknak, akik Jucitól újra elektronikát várnak?
Nemjuci zenekar: Közép-hosszútávon semmi biztatót…

5. Szinte havonta léptek fel valami különös helyszínen (pl.: Erzsébet téren egy kamion platóján, avagy nemrég a Széchenyi fürdőben). Mi lesz a következő nagyobb nemjucis durranás, illetve folyamatban van-e új klip készítése?
Nemjuci zenekar: Az új klip már el is készült a Runaway című számunkra, nemsokára látható az egyik hazai zenecsatornán (MTV), illetve fenn lesz nyilván a neten is. Télen vidéki és budapesti koncertek egyaránt lesznek, Gödör, A38, ELTE Gólyabál stb. – szokásos hétköznapi helyszínek.

6. Mely zenekarokra, előadókra tekintetek csodálattal? TOP5 kedvenc zenekar EVÖR?
Nemjuci zenekar: Közös ötöt? ebből verekedés lesz..... Zeppelint például mindegyikünk hallgat. Ezután meg szinte kár felsorolást tartani.

7. Kivel csinálnátok egy közös dalt, vagy akár egész koncertet?
Nemjuci zenekar: Na ezen még sosem gondolkoztunk, igazság szerint szándékosan nincs több hangszer a zenekarban, az egyszerűség nagyszerűségét keressük, és a színpadon számunkra az az izgalmas, ha kevés lefogott hanggal vagy dobütéssel sikerül jó muzsikát létrehoznunk. Ilyenformán viszonylag távol áll a gondolkodásunktól, hogy feat. művészeket hívjunk. Néha persze felmerülnek nevek, de most egy se jut eszünkbe.

8. Melyik dalt külditek a B-oldal olvasóinak?
Nemjuci zenekar: A világ összes lemezének B-oldalát.

Köszönjük az interjút! Bár nem B-oldalon jelent meg, de akkor visszaküldjük nektek és az olvasóknak a Kashmirt a Led Zeppelintől.

PASO: A nagy SKA család | Interjú Péterfy Borival

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr341502523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.11.06. 09:03:41

"Zeppelint például mindegyikünk hallgat. Ezután meg szinte kár felsorolást tartani." - ez mekkora szimpatikus egy mondat :)) Meg ez: "számunkra az az izgalmas, ha kevés lefogott hanggal vagy dobütéssel sikerül jó muzsikát létrehoznunk". Tisztelet.

A lemezborító meg egyszerűen vunderbár. Két kanál a paradicsomban, texasi nyakkendő, szurkolói sál, tésztakilógás, Magdi anyus fejkendő, prém-farmeröltöny, klasszikus Tom és Jerry féle "sauce-pan" a falon, melléöntés, faszelet lábosalátét... tisztára mint egy Tesz-vesz város oldal, kurván jó :D

Runaway nagyon baba, szerintem jobb, mint a Nem.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.06. 09:31:04

@nosferato: Sok szimpatikus mondat van az interjúban, pl. a riszpekt a Balinak, aki nagyon megérdemli már. A lemezt is meghallgatom majd.

Nekem az a Kashmir-verzió a kedvencem, amikor a Hossam Ramzyékkal meg igazi (nem ilyen mellotronfos :) vonósokkal tolják, a vége pedig amolyan Haydn-féle Búcsúszimfóniásan egyenként kilopóznak, csak az egyiptomi perkások maradnak benn, és tolják tovább.... Azt már sokszor megkönnyeztem, olyan szép.

Miért xar a zene? · http://miertxarazene.blog.hu/ 2009.11.06. 09:59:22

A dalszöveg fasza, nekem jobban bejön mint az Anima. Viszont kimondottan nem tetszik a folyamatos hangduplázás. Szerintem vagányabb lett volna ha egy Juci énekel, néha vokállal támasztva, de amúgy respekt:)

gonosztojás (törölt) 2009.11.06. 10:45:12

Aranyos KLUB zenekar..
De ezzel a felálás már többek által elsütött, és sehova nem vezet.
Talán itthon Magyarországon.
Nagy szinpaddal nem érdemes próbálkozni "Feat." nélkül..tetszik-nem, az elektronika valamilyen formája manapság már kikerülhetetlen.(Alabama-3, Péterffy Bori, stb..stb)
Bár a Jucus földim..

Miért xar a zene? · http://miertxarazene.blog.hu/ 2009.11.06. 11:02:06

@gonosztojás: Bizony, kellene elektronika, mégha csak díszítő jelleggel is. Ha ma élnének az régi komolyzenész formák, tuti magukhoz nyúlnának egy Virus TI láttán, hallatán. De ráengedném mondjuk Sebastian bácsit:)

gonosztojás (törölt) 2009.11.06. 11:32:35

@Miért xar a zene?:
Ja. Ha félnek tőle, keztdjék a Snow-al. Azzal megtanulják, majd a II-vel meg bűvölhetik a vájtfülüeket..:)))

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.11.08. 18:48:38

www.facebook.com/home.php#/nemjuci?ref=nf

" Nemjuci Figyelem, figyelem! Holnap pontban délben Runaway klipmegjelenés itt a facebookon!"

Art Mooney 2009.11.10. 18:44:08

szamomra meglepo, de a runaway nem volt olyan szar mint amire szamitottam.. az angol kiejtesen lehetne meg csiszolni, az enek nem csak nyomokban tartalmaz autotunet, a refren dallamanak eleje kinosan ismeros, a klip (minusz sfx) szar, de mindezzel egyutt vallalhato a dolog, a hangmernoki munka peldaul a magyar mezonyben kiemelkedo.

na a "nem" (minusz klip-alapotlet), na az mar szar;)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása