Nouvelle Vague az A38-on

Nouvelle Vague az A38-on

Szombat este a Nouvelle Vague adott koncertet az A38-on... Azaz, ha már itt járt, mindjárt kettőt is adott, egyet 22 után pár perccel, majd még egyet hajnali 1 magasságában. Állításuk szerint, ilyen még nem csináltak.

Bár a zenekar már fesztiválokon és pár éve a hajón is járt nálunk, biztos vagyok benne, most adták legjobb koncertjüket. A koncert nagyon jó elegye volt a gyors és a lassú daloknak, csak egy baj volt: 90 perc után abbahagyták. Amikor bejelentették, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel ezen az estén 2 koncertet is adnak (azért ez riszpekt!), tudtam, nem fognak két órás koncertet adni, hiszen spórolniuk kell a második etapra is. Így pár dal ki is maradt a repertoárból, például a Heart of Glass, vagy éppen a Sweet dreams. (A második koncerten ezek voltak?) Ennek ellenére mindent megbocsátok, hiszen a két énekesnővel felálló francia banda nagyon kitett magáért. A prímet persze a két frontlány vitte, a kurva és a félénk bakfis szerepek kiválóan működtek, Nadeah és Melanie igazi szinergiában létezett. Nadeah persze külön történet, ő néha botrányosan viselkedett (ez dicséret ám), hiszen a színpadon mindent magára öntött, az első pár sorral rendszeresen kokettált, majd kijött a közönségbe, felmászott a bárpultra, ott is borítgatta a műanyag poharakat, majd számára normális módon a tömegen keresztül vágott vissza a színpadra. Az "I'm too drunk to fuck" című dal ezt váltotta ki belőle. Aztán szimplán begyűjtötte az ovációt. Mozgott is a hajó és ez mindig jó jel...

Melanie "nagy jelenete" a "God save the Queen" alatt kezdődött, ő látványosan elfelejtette a szöveget és még látványosabban adta a szégyenlős kislányt. A zenekar pedig? Csendes profik, akik bármikor, bármit el tudnak úgy játszani, hogy ne ismerj rá az eredeti dalra, így tulajdonképpen nem is feldolgozásokat játszanak, hanem Nouvelle Vague dalokat... Sajnos a 90 perc gyorsan elment, hirtelen villany fel és jött amire vártunk, mehettünk kifelé a gyomorból. Azaz mégsem, mert a ruhatárnál hirtelen megint ott termett Nadeah, aki színpadi ruhában (cipő nélkül) beszélgetett és fényképezkedett a rajongókkal, valamint az 5 számos kis EP-jét dedikálta, bármilyen magyar nevet mondtál neki.

A koncert után 20-30 perccel aztán a Nadeah-nál több fokkal rondább kidobók jelezték, az első koncert vendégei számára mára vége, hiszen kinn már állt a második tömeg, akik bebocsátásra és a világ egyik legjobb, feldolgozásokat, akarom mondani Nouvelle Vague dalokat játszó bandájára vártak.

Képek @ A38 oldal

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr662277929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása