Michael Jackson & Eddie Van Halen - Beat it (Live, 1984)

Michael Jackson & Eddie Van Halen - Beat it (Live, 1984)

Azt minden kisiskolás tudja, hogy Michael Jackson 1983-as slágerében, a Beat it-ben Eddie Van Halen nevéhez fűződik a szóló, míg a dalban a riff-ért már Steve Lukather volt felelős (doboknál a amúgy a legendás Jeff Porcaro szerepelt a Toto-ból.), azt viszont talán kevesen tudták, vagy gondolták, hogy létezik olyan profi felvétel is, mely Eddie Van Halen-t és Michael Jackson-t élő előadás közben rögzítette.

Nos, létezik ilyen felvétel, 1984. július 14-éről, egy dallas-i koncertről, mely bár elég rossz minőségű, mégis zenetörténeti pillanat. A legendához az is hozzátartozik, hogy Quincy Jones telefonját a felvétel előtt Eddie először lecsapta, mert azt hitte, valaki csak hülyéskedik vele…Innentől történelem.

a.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr105495443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gallileo 2013.09.04. 21:02:47

Azért próbálhattak volna egyet közösen a koncert elött :-)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása