Az elveszett Depeche Mode demo kazetta

Az elveszett Depeche Mode demo kazetta

2014.01.11. | B-vendégszerző

Néhány éve került fel az ebay-re a Depeche Mode egyik legkorábbi demo kazettája. Ment a találgatás, vajon valódi-e? Vajon felteszi-e a netre a hanganyagot az új (és dúsgazdag) tulajdonosa?

dm81_1.jpg

Mind a két kérdésre IGEN a válasz!

A kazetta valódiságát maga Andy Fletcher erősítette meg, aki őszintén meg is döbbent, hogy ilyen „kincsek” még előkerülnek egyáltalán! Kincs ez, bizony, 3 izgalmas tracket is tartalmaz a kazetta, ezek közül a legérdekesebb a Radio News, hiszen ez a dal eddig soha, sehol sem volt sehogyan sem hozzáférhető. Már eleve a korabeli koncertjeiken sem játszották a nótát, vagy csak nem maradt fenn kalóz felvétel olyan koncertről, amin esetleg. Abban sem lehettünk biztosak, hogy ilyen dal rögzítésre került egyáltalán bármilyen formában!

Az Ice Machine és a későbbi legendás Photographic (amit máig elő-elővesz élőben a banda) dalok is egy eddig sosem ismert változatban találhatóak az ódon szalagon. Ha hihetünk a mendemondáknak, a kazettát a DM későbbi menedzsere, Daniel Miller is megkapta ugyan, de ez alapján még nemigen mutatott érdeklődést a fiúk iránt. A nagy találkozás egy picit később, egy koncerten történt.

Külön figyelmet érdemel még a kazettán a zenekar TELEFONSZÁMA! Azokban az időkben ugyanis ilyen kazettákkal házalt a zenekar, kocsmáról kocsmára, potenciális menedzser vagy csak egy-egy koncert reményében. Ha a tulajnak tetszett a hanganyag, telefonon elhívhatta a fiúkat egy fellépésre, ezért azt KÉZZEL ráírták.

Vajon ha most tárcsáznánk a számot, Vince Clarke anyukája venné fel a telefont?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr335752911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása