Dalpárbaj: Spandau Ballet vs. Talk Talk

Dalpárbaj: Spandau Ballet vs. Talk Talk

2010.02.22. | rettentó

Van két dal, ami máig nagy kedvencem, maradandó emlékműve a nyolcvanas éveknek, amikor bizonyos ex-punkok szintit ragadtak, és újrafogalmazták a szerelmes dal műfaját. Úgy tudtak énekelni a szerelemről, hogy annak több oldalát is képesek voltak megjeleníteni, a „hiányzol”, „szeretlek”, „sírtam”, „bébi” stb. szavak mellőzésével...
A wikipedia szerint a Gold 1983-ban a brit kislemezlistán a második helyig kúszott fel, az It’s My Life 1984-ben csak a negyvenhatodikig (majd 1990-ben a tizenharmadikig).
Említsük meg azt is, hogy az utóbbit a No Doubt feldolgozta 2003-ban, egy olyan szép történetmesélős klippel, amit talán a November Rain óta nem láttam.

Ha ön újromantikus, szavazzon a zenekarra, amelyet az akasztott ember utolsó lábrángásáról neveztek el, ha pedig szintipopper, cáfolja meg a slágerlistákat és szavazzon a Beszélj-Beszélj együttesre.

Spandau Ballet - Gold 

 Talk Talk - It's my life  


 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr951755081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rettentó 2010.03.05. 08:12:46

Spandau Ballet. :-) Na, erre a posztomra nem ugrottak sokan, aki mégis, annak köszi.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása