Bréking: Megjelenik a Let There Be Rock DVD

Bréking: Megjelenik a Let There Be Rock DVD

A legendás AC / DC 1979-es filmje (melyen még Bon Scott a frontember) június 7-én kerül boltokba DVD és Blu-Ray formátumokban! A korongon a csapat 1979. december 9-i párizsi koncertje lesz található, fontosságát pedig az adja, hogy kb. két hónappal Bon Scott halála előtt készült a felvétel és eddig túl jó minőségben nem volt elérhető.

Az elvetemült rajongók számára készülő verzió persze még ennél is többet fog tartalmazni, lesz benne gitárpengető, kiskönyv és sok-sok extra...

Ilyen volt az eredeti film előzetese:

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr302672292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rettentó 2011.02.21. 09:07:04

A film magyar címe, Szóljon a rock!, de ez a DVD-n nyilván nem fog szerepelni, moziban vetítették, óriási hatással volt a Tankcsapda alapító tagjaira is.
Egy korabeli kritika:

"Szóljon a rock
Lajta Gábor
Mit tehet egy film, ha a rockzenéről szól? Vagy megpróbálja a maga módján bejárni a színpad előtti és a színpad mögötti világot (erre tett kísérletet például a magyar Kopaszkutya és az angol Üvegtörők), vagy lefilmez egy koncertet közömbössé injekciózó fényképezéssel és vágással, kerülve mindent, ami manipulálhatná a nézőt.
A Szóljon a rock az utóbbi típusba tartozik. Vitathatatlan tárgyilagossággal (amennyire persze egy film egyáltalán tárgyilagos lehet) állítja elénk az AC/DC együttes 1979-es koncertjét. És ezzel az értékelés céltáblájává rögtön a zenekart teszi, ezt a zeneileg és szövegeit tekintve is cinikusan közömbös együttest, amely vadságában is a legszalonképesebb, s amelyet láthatólag nem érdekel más, mint az öntetszelgő színpadi hipnózis.
Házfalakon, tinédzserek táskáin, jelvényein láthatjuk az „egyenáram-váltóáram” zenekarának nevét; a film várható sikerét tehát valószínűleg nem rontom azzal a megjegyzéssel, hogy a koncert egy nagyot durranó léggömbhöz hasonlít.
Mert a beat-zene a lázadás zenéje, nem pedig – mint a Szóljon a rock is – cirkuszi produkció, érzéstelenítés, indulatlevezetés a semmibe.
Végül tehát ez a film is manipuláció: fenntartás nélküli részvényese egy nagy üzletnek."
(FILMVILÁG 1982/07)
Tehát az manipulál, ami nem manipulál...
:-DDD

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása