Ann my Guard: a magyar babametál

Ann my Guard: a magyar babametál

B-oldal: Kérlek, mutassátok be a zenekart a B-oldal olvasóinak!
Tóth Eszti: Az Ann my Guard 2007-ben alakult Budapesten. Az első demóhoz, amit egyedül készítettem el egy stúdióban később Pesten zenészeket kerestem, akikkel végül koncerteken is sikerült bemutatni a számokat. A zenekar rendszeresen koncertezett Budapesten és más városokban, melyekhez rendszerint minden évben egy újabb demómegjelenés is párosult. A nagyobb áttörést a 2010-es Cynderella's Syndrome EP jelentette, ahol a Gone című számunk egy amerikai válogatáslemezen, illetve a Morgana's song című dal pedig az RTL Klub X Faktor nevű műsorán belül futó Dalverseny rovatban is szerepelt. A sok pozitív komment után (amire a magyar hallgatóközönségtől igazán nem nagyon számított a zenekar), az Ann my Guard 2011-ben erőre kapott, és immáron új tagokkal rögzítette a Doll Metal EP-jét a Super Size stúdióban.

B-oldal: Mi a helyzet albumfronton?
Tóth Eszti: Az EP, amit most ti is meghallgathattok, azért készült, hogy a lehető legjobb minőségben tudjuk prezentálni a dalainkat a közönségnek. Természetesen nem félretett szándékunk megcsípni egy kiadót sem, akikkel lehetne tárgyalni a jövőbeli első lemezünkről. Már két lemeznyi szám készen van, úgyhogy az időzítéssel nem lenne baj. Folyamatosan küldjük az anyagot magyar, de főleg külföldi kiadóknak, úgyhogy várjuk a csodát.

B-oldal: Mi a TOP5 előadó, zenekar aki hatással volt rád?
Tóth Eszti: Én zenei konzervatóriumot végeztem, úgyhogy a komolyzenei műveltség szerintem óriási segítségemre volt a számok megírásakor. Itt gondolok Debussy-re, Bartókra, Kodályra és a kortárs szerzők munkásságára. Rengeteg finn zenekart hallgattam régen, most már kevésbé. A HIM dallamos, melankolikus jegyei főleg a lassabb nótákban jönnek elő. Ezenkívül példaképem a Hole és a Smashing Pumpkins ex-basszusgitárosa is, Melissa Auf der Maur, akinek szólózenei munkássága és a zenéről való gondolatai mindig inspirálóan hatnak rám. A húzósabb témájú zenekarok, mint például a Deftones, vagy a Mastodon mindig tudnak nekem valami újat mutatni, ám az utóbbi fél évben újra elővettem a grunge nagyágyúit, sokat hallgatom, tanulok tőlük. A fiúk (a két gitárosom és a dobosom) zenei ízlése viszont teljesen más, mint az enyém: Norbi óriási jazz és funky-fan, István a progresszív nu rock rajongója, Joci dobosom pedig mindent szeret, ami improvizatív.

B-oldal: A közeljövőben hol láthat titeket a közönség?
Tóth Eszti: Szeptember elején forgatjuk le a My Sky című számunkhoz első videoklipünket. Ezen felül szeretnénk minél több koncerten elvarázsolni a közönséget babametállal, illetve igyekszünk minél több helyre eljutni. Aztán egyszer talán végleg eljön annak az ideje is, hogy bejelenthetjük, elkészült az első Ann my Guard album. Ámen.

Doll Metal EP 2011 by Ann my Guard

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr63168817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása