TOP5 Danny Boyle-film EVÖR

TOP5 Danny Boyle-film EVÖR

Miután 3 évvel később néztem meg a Gettómilliomos című filmet, mint Danny Boyle szerette volna, talán tudom őt kárpótolni azzal, hogy filmkatalógusából kiválasztom a szerintem legjobb ötöt és dedikálok neki egy EVÖR listát.

TOP5 Danny Boyle-film EVÖR:

1. Trainspotting
2. 127 óra
3. Sekély sírhant
4. Gettómilliomos
5. A part

Az első helyezett megkérdőjelezhetetlen, a 127 óra pont jó arányban volt heroikus, amerikai és hihető, a Sekély sírhant fekete humora még 17 évvel a film készítése után is üt, a Gettómilliomos alapötlete az utolsó kérdésig tökéletes, A part pedig... Leo ellenére, sőt vele is kiváló szórakozás. Szóval jó csávó vagy, Danny Boyle, szép munka, ezt várja tőled a szakvezetés, az év végi ötöshöz felelnek sem kell.

Szóba kerülhetett volna még: Az élet sója, Napfény
Esélytelen volt: 28 nappal később
Címe alapján TOP1, de egyedül ezt nem láttam: Meztelen porszívózás a paradicsomban

Ha pedig rézandráskodni akarok és átgondolom, miért jó rendező ez a Danny Boyle, akkor egyszerűen csak annyit mondanék: kurvajól választ témát és az összes filmje (de legalábbis az általam megválasztott TOP5) többször nézős! Ez azért bőven elég ahhoz, hogy azt mondjam HARVEST és minden filmjét megnézzem. Na, utána is nézek ennek a meztelenül porszívózásosnak...

db.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr243436936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rettentó 2011.12.05. 10:18:51

A Napfény befejezése a legrosszabb sci-fi befejezés ever. A partnak örülök, mert sokan utálják, de szerintem zseniális történet.

totyizselé 2011.12.05. 13:59:33

a napfény iszonyat jó, amíg meg nem jelenik az icarus 1 zombikapitánya. a vége nagyon giccs, mindent az utolsó másodpercben sikerül kivitelezni... meg az a meghámozott kar... pfejj. nagy kár érte, addig remek lélektani sci-fi.
a partot én is utálom :)
és mondjátok meg, miért érdemes megnézni a 127 órát. a sztori ismeretében nem tudtam rávenni magam, valahogy taszít... ronda előítélet, de ez van.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása