Interjú: Tea Road

Interjú: Tea Road

Mutatkozzatok be a B-oldal olvasóinak!

A B-oldal olvasói már jól ismerhetnek bennünket, hiszen a tavaly ősszel megjelent "Pop Songs" című bemutatkozó anyagunkhoz készült videónk premierje épp itt, a B-oldalon volt. Amit játszunk, az ilyen eklektikus, kicsit pszichedelikus poprock, vagy indie. Valójában a Tea Road egy egyszemélyes stúdióprojekt, a lemezeken a dob kivételével én tolok fel minden hangszert. Úgyhogy voltaképp az itthon mostanában előtérbe került, lo-fi vagy hálószobapopnak titulált színtérnek vagyunk a része. Koncerteken rendes zenekarrá egészülünk ki és próbálunk az albumhoz képest zeneileg valami pluszt hozzátenni.


Mi a helyzet albumfronton?

Májusban jött ki a második Tea Road album "Up 'N Down part one" címmel, ami egy dupla lemez első fele. A bemutatkozó album konszolidált gitárpopjához képest ez egy zajosabb, erőteljesebb és érzelmesebb lemez. A hangzásban nagy része volt Takács Jappán Zoltánnak (Heaven Street Seven), aki az anyag keverését és a masteringet csinálta. Eleve más volt a felállás is, mint a Pop Songsnál, mert már a felvételek is profi körülmények között zajlottak. Az Abnormal Stúdió felvételvezetőjével, Philipp-pel fejtettük meg a gitársoundokat, de sok hasznos tanácsot kaptam az énekfelvételeknél is. Ezúttal is pacsi a mesteruraknak, remek munkát végeztek!

Az "Up 'N Down" második felét épp most rögzítjük, szeptemberben jelenik meg. Közben a nyár folyamán beindult a Tea Road Acoustic projekt is, amiben saját dalok mellet feldolgozásokat is játszunk. Közben az otthoni stúdiómban már kezd összeállni a jövőre megjelenő harmadik lemez teljes anyaga, télen megyünk vele stúdióba. Drasztikus lesz a váltás, az már most látszik. :)
Az első két lemez innen tölthető le: http://www.tearoadmusic.com/

tearoad_b_oldal_02.jpgMi a TOP5 előadó / zenekar, mely hatással volt rátok?

A punktól kezdve az elektroig mindenféle zenei korszakom megvolt, de ha ki kell emelni 5 bandát, amik a Tea Road zenéjére a legnagyobb hatással voltak, azok szerintem a Nirvana, a Beatles, a Blur, a Pearl Jam és talán még a Deftones. De ugyanolyan meghatározó nálam a Tool, a Radiohead, a Deus, a Bob Marley & The Wailers, a Stereo MC's, a Depeche Mode, a Helmet, a RATM, a Bad Religion, vagy éppen a Crowbar, a Meshuggah, vagy a Pantera. Sorolhatnám napestig. Magyar zenekarok közül a Kispál, ami már vagy 10-15 éve töretlenül kedvenc. De folyamatosan követem a világ zenei történéseit, minden nap bele lehet botlani elképesztően jó dolgokba. Szerintem egy szerencsés korszakban élünk zeneileg, soha ennyi zseniális és érdekes banda nem volt még egyszerre.

A közeljövőben hol láthat titeket a közönség?

Legközelebb most pénteken Tea Road Acoustic a Toldi Klubban a Kristóf Norbert zenekara előtt. A koncert különlegessége, hogy Nánási Sándor barátom fog kísérni cajonon. Vele vettük fel az első Tea Road lemezt és a produceri dolgokat is együtt csináltuk, elég nagy tapasztalat volt mindkettőnknek. Épp hazajött most pár hétre Londonból és beugrik a dobosunk helyére, aki most kórházban vesztegel idegbecsípődéssel. Innen is jobbulást kívánok neki! A koncerten Tea Road dalok mellett feldolgozásokat is játszani fogunk (Deus, Blur, Gorillaz, Radiohead, TV On The Radio, John Lennon, stb.), és bemutatkozik 1-2 vadonatúj Tea Road dal is, úgyhogy érdemes lesz eljönni!

További koncertek:

  • Szeptember 1. Bárka Kávézó - Tea Road Acoustic
  • Szeptember 26. Filter Klub - Tea Road
  • Október 9. Debreceni Egyetemi Napok, Lovarda - Tea Road Acoustic

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr484716012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása